Sute de oameni au cumpărat un ventilator necesar Spitalului Județean “Mavromati” Botoșani. Aparatul a ajuns în această dimineață la spital

Sute de oameni au cumpărat un ventilator necesar Spitalului Județean “Mavromati” Botoșani. Aparatul a ajuns în această dimineață la spital

Toată echipa festivalului Zilele Nordului, alături de mai mulți parteneri și colaboratori, au lucrat la campania #7DEACASĂ- Nordul solidar împotriva Covid-19, și au reușit să implice comunitatea pentru a spijini în mod direct spitalele și pe cei din primele linii.

“Am adunat alături de noi o echipă de oameni ale căror rădăcini cresc acasă în Botoșani. Ni s-au alăturat prieteni și voluntari #ZN, peste 500 de donatori individuali, 19 ONGuri și firme private. Împreună am reușit să achiziționăm un ventilator pentru Spitalul Județean Mavromati”, a fost mesajul transmis pe pagina de facebook Zilele Nordului.

Aparatul Medec a ajuns în România și urmează să fie instalat la Spitalul Județean Mavromati Botoșani.

Iată și mesajul transmis celor care au organizat această campanie: „Dragii noștri, În fotografie e ventilatorul nostru, la plecarea din Belgia către România. Dacă totul merge bine, în câteva zile va fi funcțional la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani. Împreună am adunat 102.762 de lei pentru a-l cumpăra. 101.500 reprezintă costul său direct, iar cu restul banilor vom cumpăra echipamente de protecție pentru spitalele din județ. Aparatul acesta va salva vieți și cât timp ține pandemia, și după aceea, când va putea fi în continuare folosit în spital. Faptul că am reușit să-l cumpărăm și faptul că am reușit să strângem suma asta într-o singură lună sunt într-adevăr mari reușite. Dar cel mai important lucru pe care l-am câștigat în această campanie e sentimentul că avem un Botoșani așa cum l-am visat întotdeauna: un Botoșani al oamenilor solidari, care au încredere unii în alții și care lucrează împreună pentru a-și face lumea mai bună. Pentru echipa noastră acesta e un vis împlinit, iar pentru asta mulțumim fiecăruia dintre cei peste 500 de donatori care și-au unit puterile în campania #7deAcasă. Liceeni, studenți, companii, ONG-uri, botoșăneni de acasă și de departe. E un vis pe care-l putem ține viu și de acum înainte. Dacă rămânem împreună, nu doar că vom trece cu bine prin această mare încercare de acum, dar vom și învăța să ne fim aproape, să avem încredere în forțele proprii și unii în alții și să avem #împreună grijă de comunitatea noastră. Suntem mândri de voi toți și vă mulțumim fiecăruia în parte pentru că ne îndreptățiți să credem în Botoșani și în Nord.”

În total, peste 500 de oameni au sprijinit acest proiect iar aparatul a ajuns în dimineața asta la Spitalul Mavromati.