Pentru șapte frați dintr-o comună din Botoșani, viața începe să se schimbe în bine

Pentru șapte frați dintr-o comună din Botoșani, viața începe să se schimbe în bine

Pentru familia Iacob din comuna Manoleasa, județul Botoșani, fiecare zi înseamnă o nouă luptă cu neajunsurile, sărăcia și deznădejdea. Cei șapte copii ai familiei sunt crescuți doar de mama lor, fiindcă tatăl lor este în închisoare pentru o perioadă de șapte ani.

Biata mama, doar ea își cunoaște necazurile, doar ea decide pentru viitorul copiilor ei, doar ea, în singurătatea ei, supraviețuiește fiecărei zile, cu speranța că Dumnezeu își va întoarce privirea și spre ea.

Singurul venit al familie constă în alocația copiilor și ajutorul social acordat de stat. Dar banii sunt insuficienți pentru cele opt suflete. Toți locuiesc într-o cameră unde sunt trei paturi, o sobă, un aragaz și două mese. Cu toate acestea, seninătatea din ochii copiilor compensează, parcă, neajunsurile familiei.

De cazul lor se ocupă Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” Botoșani, care a reușit în această săptămână să ajungă la familia Iacob cu numeroase donații. Mezinii s-au bucurat nespus când au primit hăinuțele și jucăriile noi. De asemenea, munca mamei Liliana va fi  ușurată de acum înainte: ea a primit o mașină de spălat semiautomată din partea unui fost deputat botoșănean, un televizor de care să se bucure întreaga familie și câteva tone de lemne care să-i ajute să treacă cu bine peste această iarnă.

Redăm, mai jos, povestea familie Iacob prezentată de Daniel Câșlariu:

„O mamă din satul Flondora – comuna Manoleasa, îşi creşte singură şapte copii, soţul ei fiind la închisoare pentru şapte ani. Iacob Liliana este o mamă grijulie, dar care aproape că nu mai face faţă greutăţilor de zi cu zi. Venitul familiei constă în alocaţia copiilor şi ajutorul social acordat de stat. Casa sărăcăcioasă nu oferă condiţii normale de trai. Toţi locuiesc într-o cameră unde sunt trei paturi, o sobă din tablă, un aragaz şi două mese. Copiii au vârste între 17 şi doi ani. Fetiţele cele mici nici măcar nu realizează greutăţile familiei, ele se bucură de faptul că familia este împreună şi duc dorul tatălui.

Le-am găsit la masă mâncând mămăligă cu cartofi prăjiţi. Mâncau cu o poftă de credeam că au în farfurie cea mai bună mâncare pregătită la un restaurant. În cameră se află şi un televizor vechi, la care fetiţele mai văd desene animate.

Mi s-a rupt sufletul când am văzut atâta sărăcie, disperare şi copii frumoşi cu aripile frânte de lipsuri. Am decis să le aduc un pic de soare în viaţa lor.

Împreună am reuşit să readucem zâmbetele pe chipurile copiilor din Manoleasa, demosntrând încă o dată că faptele bune fac minuni.

De această dată, faptele bune au constat în hainuţe, produse alimentare, dulciuri şi jucării pentru copiii Lilioarei Iacob. Şi bucuria copiilor a fost pe măsura sufletului mare al tuturor celor care ne-au ajutat. Aş fi vrut să fiţi alături de mine, astăzi, când am ajuns la familia Iacob. Să fi văzut cu câtă bucurie fetiţele cele mici strângeau la piept ursuleţii primiţi în dar. Să fi văzut şi zâmbetul surioarelor mai mari care s-au minunat de atâtea ajutoare primite.

Ajutoarele pentru familia Iacob au însemnat,o maşină de spălat semi automată cumpărată de fostul deputat Razvan Rotaru , un aragaz nou, un televizor şi două tone de lemne din partea domnului Gurita Flavius. De asemenea Primăria Manoleasa va trimite 2 tone de lemne în cel mai scurt timp.  Mulţumim tuturor celor care au contribuit și nu au rămas indiferenti.

De fapt viaţa adevărată nu înseamnă doar mersul zilnic la muncă, grija pentru confortul propriu, achitarea facturilor lunare, mersul la cumpărături şi planurile pentru vacanţă. Viaţa adevărată înseamnă şi mulţumirea sufletească adusă de chipurile zâmbitoare ale unor copii care ştiu că de astăzi le va fi mai bine.

Mă înclin cu respect în faţa tuturor celor care ne sunt alături! Dumnezeu să vă răsplătească înmiit pentru toate faptele bune!

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

 IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22.

Cu specificația Iacob”

 

Spune-ne opinia ta