OMUL pentru care fericirea înseamnă a aduce alinare semenilor

OMUL pentru care fericirea înseamnă a aduce alinare semenilor

Daniel Câșlariu, liderul Asociației „Grup Civic” Botoșani, este omul pentru care fericirea înseamnă a dărui și a aduce împlinire și alinare oamenilor aflați în suferință.

Îngenunchiat de viață în nenumărate rânduri, Daniel Câșlariu  a reușit să renască de fiecare data și să învețe din experiențele sale de viață, oferind semenilor ajutorul nesperat de care și el a avut nevoie cândva.

La numai un an de la înființarea Asociației „Grup Civic” Botoșani, Câșlariu a reușit să schimbe în bine destinele a sute de oameni, demarând numeroase campanii umanire.

Una dintre cele mai importante activități a fost desfășurată în preajma Crăciunului când, cu ajutorul voluntarilor dar și a comunității botoșănene, Daniel Câșlariu a reușit să ajungă cu cadouri în cele mai sărace zone ale județului Botoșani și a făcut fericiți 5000 de copii.

Mobilizarea comunității a fost extraordinară: 100 de mașini, 465 de voluntari dintre care 250 de învățători, 35 de directori și peste 3500 de kilometri parcurși în doar trei zile. Efortul depus în acest timp a adus zâmbetul pe fața micuților pentru care Moș Crăciun exista doar în povești.

Cu toate acestea, Daniel Câșlariu rămâne un om simplu, pentru care fericirea înseamnă a dărui, a fi aproape de semeni și a le aduce alinare, a-i sprijini și a se implica acolo unde viața nu a fost deloc blândă.

„Mă macină o întrebare foarte grea, o întreabare la care altă dată doar visam și astăzi nu găsesc un răspuns concret. Mă întreb de două zile:  ce  îmi doresc eu de Crăciun? Am stat și am analizat de ce aș avea nevoie sau ce vrea cel mai mult suflet meu ca să fie fericit. E greu pentru mine să concep acest răspuns deoarece pentru prima dată în viata mea NU ÎMI DORESC NIMIC  și e straniu pentru mine pentru că altă data visam să am un cadou de Crăciun și nu îmi permiteam iar astăzi nu îmi doresc absolut nimic, deși am posibilitatea să îmi cumpăr sau să primesc”.

E greu de crezut dar pentru prima dată în viață mea pot spune că am tot ce îmi doresc și niciun ban din lumea asta nu te face fericit.  Fericirea constă în a fi un om mai bun. Fericirea ta nu consta în a avea bani, mașină de fițe, telefoane de ultimă generație sau haine  de firmă ci fericirea ta ești tu, un om sănătos, care ești NOROCOS că te trezești dimineața, nu ești paralizat la pat, nu ești orb, mut, surd sau multe altele.

Prețuiește lucrurile simple pentru că va veni vremea când vei pleca în împărăția cerurilor și nu vei lua  nimic cu tine  decât faptele tale. Fii un om mai bun pe pământ și vei fi un om foarte bogat în împărăția cerurilor. Da,  e drept că nu a venit la mine nici Moș Nicolae și nici Moș Crăciun dar sincer ,nici nu îl așteaptam, deoarece chiar nu îmi doresc nimic mai mult decât FERICIRE”, povestește Daniel Câșlariu.

Trăim într-o lume în care alergăm în fiecare zi după asigurarea confortului și a siguranței financiare. Uităm, însă, cele mai importante principii care ar trebui să guverneze viața omului: sănătatea și linștitea sufletească. Conștientizăm importanța lor doar în momentul în care trăim experiențe dureroase, iar viața ne supune la încercări.

 

Spune-ne opinia ta