O bătrână de 71 de ani dintr-o localitate din Botoșani trăiește în întuneric și are nevoie de ajutorul semenilor

O bătrână de 71 de ani dintr-o localitate din Botoșani trăiește în întuneric și are nevoie de ajutorul semenilor

Povestea familiei Sacu din satul Berza, comuna Santa Mare, județul Botoșani, pare desprinsă dintr-un film dramatic, în care sărăcia și boala și-au pus amprenta pe sufletele chinuite a doi bătrâni.

Maria Sacu, în vârstă de 71 ani, trăiește în întuneric și, de parcă nu ar fi de ajuns, este și imobilizată la pat. Deși are un copil plecat la muncă în Spania pentru a le asigura cât de cât traiul zilnic, de îngrijirea bătrânei se ocupă soțul femeii, și el cu probleme de sănătate. Trăiesc în condiții precare iar familia are nevoie doar de a se rebranșa la curentul electric, de mobilă, de geamuri noi pentru că sunt sparte și, nu în ultimul rând, de alimente.

Povestea lor de viață poate fi urmărită în această seară pe unul dintre  posturile locale de televiziune iar persoanele care pot și vor să ajute o pot contacta pe  Andreea Ursu, coordonatorul “Asociației Ridică-te și umblă”.

 „Maria Sacu are 71 de ani și este nevăzătoare și paralizată. O viață deloc ușoară, trăind într-o lume întunecată și fără a mai face un pas.

Bătrânul este cel care o îngrijește, o spală, o hrănește. Nicu, băiatul lor, este cel care și-a sacrificat familia. El este in Spania și îi este dor de copil său, dar cel mai tare îl doare faptul că trebuie să-și lase părinții neputincioși.

Familia Sacu are nevoie de rebranșarea la curentul electric, de mobilă, saltele, scaune, uși, doua geamuri si alimente”, a fost mesajul transmis de Andreea Ursu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
9

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
15

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
25

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...