Mobilizare pentru Alexandra, fetița de doar nouă luni cu unul dintre cele mai scumpe tratamente din lume

Mobilizare pentru Alexandra, fetița de doar nouă luni cu unul dintre cele mai scumpe tratamente din lume

La doar două luni după nașterea Alexandrei, a început calvarul pentru ea și proaspeții părinți. O boală genetică rară care se manifestă prin pierderea neuronilor motori, a venit ca un trăsnet asupra familiei.

Cu alte cuvinte, micuța Alexandra pierde puterea și nu se mai poate mișca. Prognosticul pentru copiii suferinzi de amiotrofie spinală este, din păcate, prost. Până la vârsta de 18-24 luni, majoritatea copiilor pot face stop cardiac și pot pierde lupta cu această boală. Însă pentru Alexandra, speranța la viață vine din America, acolo unde există un vaccin pentru a stopa evoluția acestei boli genetice. Dar costul extrem de ridicat al vaccinului împiedică tinerii părinți să îi ofere copilului tratamentul de care are nevoie.

Costul tratamentului se ridică la 2,1 milioane de euro, fiind unul dintre cele mai scumpe tratamente din lume. Dar timpul crucial nu stă și curge în defavoarea micuțului îngeraș pentru care orice secunda trăită reprezintă o binecuvântare. În România, Alexandra urmează un tratament injectabil în coloana vertebrală, destul de costisitor, dar care este acoperit de Casa de Asigurări în Medicină din România.

Ea urmează să primească acest tratament o dată la patru luni, pe toată perioada vieții, dar care nu prezintă garanția că ar putea supraviețui. Vaccinul din america, de care are nevoie atât de mult, este administrat într-o singură perfuzie, timp de o oră, și i-ar putea opri evoluția bolii.

Alexandra vrea să trăiască. Șansa la viață este vaccinul din SUA, care deja a fost administrat câtorva pacienți micuți. Până la descoperirea acestui vaccin, speranța de viață a copiilor diagnosticați cu atrofie musculară spinală nu depășea vârsta de 2 ani. Pentru că suma necesară pentru vaccin este foarte mare, noi, părinții Alexandrei facem apel către oameni cu sufletul mare să contribuie în măsura posibilităților, pentru acumularea sumei necesare pentru vaccin”, a transmis Verginia Vântu, mama Alexandrei.

Întreaga poveste a  micuței Alexandra poate fi citită aici.

În ajutorul copilei, întreaga România s-a mobilizat și au fost inițiate  numeroase campanii umanitare. Cei care vor să ajute o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul „ALEXANDRA”.

(Anca SAVEL)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu cât vor întârzia pensiile în luna mai. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii înainte de Paști

astăzi, 14:10
52

Pensia va veni cu o întârziere de 5-6 zile în luna mai pentru 2.500.000 pensionari care primesc banii de la poștaș. Motivul îl reprezintă faptul că primele zile ale lunii v...

ANAF a publicat Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile!

astăzi, 13:48
48

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele...

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
515

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....