Mobilizare generală în lumea artistică pentru un actor botoşănean!

Mobilizare generală în lumea artistică pentru un actor botoşănean!

După actorii Teatrului "Eugene Ionesco" din Chişinău, Republica Moldova, alţi artişti organizează un spectacol umanitar pentru botoşăneanul Volin Costin.

Astfel, duminică, 17 ianuarie, Teatrul Municipal "Bacovia" din Bacău va susţine evenimentul umanitar sub forma spectacolului "Vârciorova. Carantină", de Matei Millo şi Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija.

Potrivit anunţului actorilor de pe pagina de Facebook dedicată evenimentului, "accesul la spectacol se face pe bază de donaţii Donaţie minimă: 10 lei
Banii colectați în urma acestei acțiuni vor fi donați pentru tratamentul actorului Volin Costin, director artistic al Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoșani, care a suferit un accident vascular cerebral în luna mai 2015.

Teatrul Municipal "Bacovia" vă invită să fiți alături de actorii băcăuani în demersul lor de a veni în sprijinul unui coleg actor, care are nevoie de ajutor. Vă așteptăm duminică, 17 ianuarie 2016, ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Bacovia, la spectacolul Vârciorova.Carantină, după Matei Millo și Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija.

Reprezentația face parte din evenimentul caritabil "Toți pentru un Artist" iar accesul la spectacol se va realiza pe baza unei donații minime de 10 lei. Evenimentul "Toți pentru un Artist", organizat de Teatrul Municipal "Bacovia", vine în continuarea demersului inițiat, pentru același scop caritabil, de Teatrul "Eugene Ionesco" din Chișinău, care, vineri, 15 ianuarie 2016, va juca, pentru ajutorarea actorului Volin Costin, spectacolul "Chiriţa în provincie", de Vasile Alecsandri, în regia lui Petru Vutcărău.

"Trăinicia unei adevărate prietenii nu se probează doar atunci când curge lapte şi miere, ci mai ales atunci când una dintre părţi se află în dificultate! De luni de zile, Volin Costin, directorul artistic al Teatrului "Mihai Eminescu" Botoşani, se află într-o accentuată suferinţă a trupului. Dar la puterea sufletului său se adaugă, nu încape nici o îndoială, şi energia care îi vine dinspre prietenia colegilor din Teatrul Eminescu", spune Traian Apetrei, directorul general al Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoșani, pe site-ul instituției.

Iar noi sperăm ca energia necesară vindecării să-i vină actorului Volin Costin nu doar din Botoșani sau din Chișinău, ci și din Bacău, și chiar din întreaga țară. Teatrul Municipal "Bacovia" face un apel către teatrele și către artiștii din România să se alăture în această campanie care are ca scop ajutorarea unui artist, a unui coleg de breaslă, de a reveni pe scenă.

Volin Costin s-a născut la 12 august 1965, la Botoșani. Este absolventul Academiei de Arte "George Enescu" din Iaşi. Din anul 1994 este actor la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani iar din 2006 şi directorul artistic al instituţiei.

A jucat în numeroase spectacole semnate de importanți regizori ai scenei românești și internaționale de teatru, printre care Ovidiu Lazăr, Petru Vutcărău, Ion Sapdaru, Florin Zamfirescu, Atilla Vizauer, Alexander Hausvater. A participat la festivaluri din Franța (Avignon), România și Turcia. A desfasurat proiecte de dramaterapie.

A inițiat Festivalul de Teatru pentru liceeni "Liceum". Este membru UNITER. Acțiunea caritabilă, de solidaritate umană și de breaslă, "Toți pentru un Artist" face parte din programul cultural – filantropic Oameni pentru oameni, al Teatrului Municipal Bacovia. Înainte a fi artiști suntem oameni. Înainte de a fi nume, funcții, profesii, suntem oameni. Îi dorim actorului Volin Costin însănătoșire grabnică și grabnică revenire pe scenă! Vă aşteptăm cu drag la teatru!", după cum se arată în postarea de pe Facebook.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
724

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
238

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
194

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...