Martor ocular - Poveste trista din Dorohoi

Martor ocular - Poveste trista din Dorohoi

 MIHAELA MIHAESCU  

Am trait de curand o noua experienta.
Oamenii nu ne cunosc, si, plini de prejudecati, pun etichete si umilesc, conform gradului propriu de (ne)stiinta.
In urma cu cateva zile, am trecut pragul unui notariat din Dorohoi in cautarea unor informatii, insotita fiind de mama.
Am fost privita lung de catre doamna notar X care a afirmat cu superioritate:
- Va rog sa poftiti doar dv in birou, cu ea oricum nu pot discuta.
Oare ce a determinat-o pe dna respectiva sa creada cele relatate?
a. Fotoliul rulant in care ma aflam? N-as crede, intrucat la intrare exista rampa si orice utilizator de scaun rulant i-ar fi putut solicita serviciile in mod firesc.
b. Dificultatea mea de vorbire? Nici asta, nu apucasem decat sa o salut.
c. Prejudecata? Cu siguranta…
Este extrem de simplu sa pui etichete false, sa-l umilesti pe cel din fata ta pentru a te simti tu insuti superior, sa acorzi atentie doar acelora care aparent intruchipeaza perfectiunea.
Unde este integrarea sociala de care se vorbeste neincetat? Sansele egale de ce lipsesc in fapt?
Pana la urma, am intrat si eu la doamna notar, am asistat la discutii, am facut mici completari si mi-am rezolvat problema, dar am ramas cu o trista amintire, generata de atitudinea si comportamentul unui functionar public dorohoian.
Oare, isi mai are rostul Festivalul Folcloric al Solidaritatii la Dorohoi?
Intr-o zi, cu siguranta DA. Va fi, chiar daca lipsa sponsorilor ne va obliga sa il amanam pentru o scurta vreme.

Mihaela Mihaescu

 

Vezi si MIHAELA MIHAESCU - Sunt un om fericit!

 

Nota Redactiei:

Mihaela Mihaescu, Michi, cum o stiu prietenii din intreaga tara, este una dintre cele mai fascinante persoane. De o inteligenta nativa, cu un bun simt proverbial si un suflet pe masura, Michi a reusit in ultimii ani sa trezeasca speranta in sute de oameni care s-au saturat, pare-se sa astepte ajutorul nostru, al celorlalti multi si prea-ocupati.

Botosaneanca la origine, Michi traieste in Bucuresti, unde se chinuieste de ani buni sa stranga fonduri pentru primul Centru de Viata Independenta pentru persoanele cu dizabilitati, centru care ar urma sa functioneze in Dumeni, comuna George Enescu, judetul Botosani.

Pe 25 septembrie, in aceasta luna, ar fi trebuit sa aiba loc la Dorohoi Festivalul Folcloric al Solidaritatii, pentru care si-au anuntat sprijinul mai multe institutii, initiativa careia ne-am alaturat si noi, Stiri Botosani.

Se pare, insa, ca nu este de ajuns, intrucat sponsorii nu se grabesc sa intinda mana unor oameni care nu se inscriu in profilul alegatorului politic. Iar textul de mai sus ne demonstreaza cu asupra de masura acest lucru...

(Florentina Tonita)

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
29

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
212

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
156

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...