Îngerași cu aripile frânte. Trei copii dintr-o comună din Botoșani trăiesc în beznă (Foto)

Îngerași cu aripile frânte. Trei copii dintr-o comună din Botoșani trăiesc în beznă (Foto)

La cei 26 de ani pe care îi are, Halici Mihaela – Dumitrița a trecut prin clipe de viață atât de dureroase încât ar putea scrie o carte.

Stabilită în comuna Vârfu Câmpului, județul Botoșani, Mihaela a fost părăsită de soț în urmă cu doi ani și lăsată în voia sorții. Biata femeie a rămas singură, fiind responsabilă de creșterea și îngrijirea celor trei copii pe care îi are.

Aceștia își duc zilele în sărăcie, întuneric și disperare iar casa în care locuiesc nu le oferă nici măcar cele mai elementare condiții firești de trai.

În asemenea condiții, cei mai afectați sunt copiii aflați  la început de drum iar dreptul la educație devine imposibil în condițiile în care casa în care locuiesc nu este racordată la electricitate.

De cazul lor a aflat Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” Botoșani, care s-a decis să ajute această familie greu încercată de soartă și să racordeze locuința la rețeauza electrică.

Dar pentru ca acest lucru să fie posibil. Câșlariu are nevoie de susținerea comunității care a demostrat în timp că toate visurile  devin realitate doar cu ajutorul colectiv al semenilor.

Iată și povestea de viața prezentată de Daniel Câșlariu:

„Oameni buni, aproape în fiecare săptămână găsesc în judeţ familii aflate în situaţii disperate. Şi durerea este mai mare atunci când este vorba despre copii care nu se pot bucura de copilărie din cauza sărăciei.

Halici Mihaela-Dumitrita are 26 de ani şi trei copii de şapte, şase şi trei ani si locuieșteîn comuna Vârfu Câmpului județul Botoșani. Soţul a părăsit-o în urmă cu doi ani şi cei patru trăiesc doar din alocaţia copiilor, respectiv 555 de lei lunar. Ei locuiesc în casa părintească a Mihaelei, alături de mama Mihaelei. Casa nu a fost niciodată racordată la reţeaua electrică. Practic, cei trei copii fac parte din a doua generaţie privată de condiţii normale de trai. Tatăl Mihaelei şi bunicul copiilor ei este plecat la muncă în ţară, pentru a asigura cele necesare traiului de zi cu zi.

Fără curent electric, pentru copiii Mihaelei orele online rămân o poveste frumoasă. Băiatul cel mare este în clasa zero, iar mijlociul şi fetiţa cea mică sunt la grădiniţă. Acum ei îşi doresc măcar câte un telefon pentru a putea ţine legătura cu colegii lor. Copii fiind, ei nu realizează gravitatea situaţiei în care se află şi, cu gândul la telefoane, spun că-şi doresc şi câte o maşină cu telecomandă. Pentru că ştiu că se apropie o perioadă cu multe cadouri în special pentru copiii cuminţi.

Mihaela este în proces cu soţul pentru pensia alimentară. Grija ei este de a le asigura hrana zilnică, racordatea casei la reţeaua electrică fiind o chestiune de domeniul SF.

Am decis să ajut şi această familie pentru că mi se rupe sufletul ori de câte ori găsesc copii cu aripile frânte de sărăcie. Urgenţa este racordarea casei la reţeaua electrică. Reprezentanţii E.On mi-au promis că ajung în zonă pentru a vedea ce costuri sunt pentru a racorda locuinţa la reţeaua electrică. Am discutat şi cu doamna primar al comunei Vârfu Câmpului, Maria Huţu, care a promis că pune la dispozţie un buldoexcavator pentru a efectua lucrările necesare pentru îngroparea cablului electric.

Oameni buni, vă rog să mă ajutaţi pentru a schimba în bine viaţa acestei familii. Haideţi să le demonstrăm şi acestor copii că faptele bune fac minuni şi Dumnezeu să vă răsplătească înmiit pentru tot ajutorul acordat.

Rugămintea mea este ca dumneavoastră sa distribuiți în speranța că va dori cineva sa ne dea o mână de ajutor la strângerea sumei necesare pentru a reusi sa racordam casa la curent,din păcate casuta este la peste 400 de metri de ultimul stâlp de electricitate.

Dacă doriți sa ajutați din puținul dumneavoastră o puteți face aici:

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația "electricitate".




 

 

Spune-ne opinia ta