Eleva eminentă din Dorohoi care se deplasa într-un cadru, are nevoie în continuare de ajutorul semenilor

Eleva eminentă din Dorohoi care se deplasa într-un cadru, are nevoie în continuare de ajutorul semenilor

Oana Maria Silivastru, eminenta elevă de 16 ani, din Dorohoi, care trăia cu dureri cumplite, nevoită să se deplaseze cu ajutorul unui cadru metalic, are nevoie în continuare de ajutor. Lipsurile financiare nu îi puteau asigura tratamentul de care depinde.

Fiind născută prematur, cu o greutate de doar 900 grame, Oana Silivastru a primit diagnosticul de hioixie, apoi de paralizie cerebrală și tetrapareză spastică dar cu toate acestea a avut rezultate școlare demne de invidiat, cu peste 100 de diplome și medalii obținute pentru rezultatele deosebite la învățătură.

În tot acest timp, de cazul său s-a ocupat Simona Elena Șuhan, polițista de frontieră  din Dorohoi recunoscută pentru implicarea sa în numeroase cazuri sociale, care i-a oferit ajutor împreună cu alți semeni iar în numai două luni viața fetei a intrat pe un drum favorabil. Oana Silivastru a reușit să meargă fără cadru, datorită recuperărilor medicale pe care le-a făcut la Băile „1Mai” în decurs de trei săptămâni.

„Deși Oana are mari probleme de sanatate,ea este un copil extraordinar care a primit peste 100 diplome și medalii pentru rezultate la învățătura, concursuri și în special la matematică, fiind olimpica. Oana sufera de tetrapareza spastica,scolizoza dorsala și subluxatie congenital coxo generala dreapta operata. Desi Oana a suferit o intervenție chirurgicală de alungire tendoane și bazin și o altă intervenție numită miofibrotomie subcutanata, este un copil puternic și cu zâmbetul pe buze. Mama Oanei îmi ceruse disperata ajutorul acum două luni și avea nevoie de o altă părere medicala, investigații, kinetoterapie și tratament. Într-un timp atât de scurt, Oana se poate deplasa și fără cadru și încearcă să duca o viață normală fără dureri”, a relatat Simona Elena Șuhan.

Vestea care i-a dat fetei speranțe de recuperare a venit de la medicul specialist de la Băile 1 Mai care, în urma consultației  a constatat că problema medicală a fetei poate fi corectată prin continuarea kinetoterapiei. Dar acest tratament este costisitor pentru familia Oanei, în condițiile în care transportul cazarea și tratamentul sunt peste puterile financiare ale mamei. Acum, când există șanse reale de recuperare, Oana Silivastru are nevoie de ajutorul semenilor iar orice donație conteză pentru ea.

Dacă doriți s-o ajutați în continuare pe Oana să-și urmeze visul de a merge normal, puteți dona în contul deschis pe numele mamei ei:

Silivastru Angela deschis la banca BRD:

RO35BRDE070SV19168550700- lei

RO20BRDE070SV45961220700-euro.

Relații suplimentare referitoare la acest caz se pot obține de la mama Oanei, Angela Silivastru, telefon 0742.810.891 sau la Simona Elena Șuhan, telefon 0762.225.673

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
211

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
38

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
315

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...