Dreptul la viața pentru un botoșănean costă 3000 euro

Dreptul la viața pentru un botoșănean costă 3000 euro

Cazul lui Paul Amortoae a fost prezentat de redacția Stiri.Botoșani.ro în urmă cu ceva timp, atunci când soția sa, Daniela Amortoae avea nevoie disperată de ajutor pentru a-și salva soțul și pentru a strânge bani în vederea susținerii tratamentului.  Bărbatul, în vârstă de 47 ani, a fost diagnosticat cu o formă de cancer pe creier, iar șansele sale la viață depind de plecarea sa în Turcia. Pentru a fi posibil acest lucru, familia are nevoie de 3.000 euro, bani necesari transportului și cheltuielilor aferente consultațiilor.

Deși familia părea încrezătoare în șansele de reușită ale bărbatului, o veste cruntă a căzut ca un trăsnet în urmă cu câteva zile. În urma unui RMN pe care l-a efectuat la Botoșani, s-a constatat că tumora bărbatului recidivează sau există un rest tumoral, iar medicii botoșăneni dar și ieșeni sunt în imposibilitatea de a-l trata sau de a-i prescrie un nou tratament.

“Am așteptat cu sufletul la gura rezultatul la RMN, dar se pare că rezultatul nu este cel așteptat, este RECIDIVĂ SAU REST TUMORAL. Nu știu ce sa fac și unde să mai apelez. Vă rugăm din suflet să ne ajutați să putem merge la control în Turcia, vă rugăm din suflet nu ne lăsați!”, este mesajul transmis de soția bărbatului bolnav.

Condiționați de lipsurile financiare, soția bărbatului imploră ajutorul semenilor pentru a-și putea salva soțul și tatăl copiilor ei. Ea are nevoie de măcar 3000 euro pentru a-și putea duce soțul la o consultație în Turcia sau , un suflet mare care să-i asigure transportul până la București, la Institutul Oncologic de acolo. Aflați în imposibilitatea de a-și salva soțul și tatăl de la moarte, familia trăiește la limita subzistenței, singurul lor venit fiind pensia soțului de nici 400 lei/lună, somajul tehnic al mamei și salariul fetei, care, la nici 20 ani, muncește pentru a asigura tratamentul tatălui său.

Iată și povestea lui Paul Amortoae, botoșăneanul diagnosticat cu cancer

“Bună ziua!  Numele meu este Amortoae Paul Constantin, am vârsta de 47 ani și sunt tatăl a doi copii iar mulți dintre dumneavoastră îmi știți necazul meu. În urmă cu doi ani, am fost diagnosticat cu cancer pe creier , de atunci  totul s-a năruit asupra noastră. Mi-am pus speranța în bunul Dumnezeu și am ajuns până astăzi. Din păcate în România după trei intervenții chirurgicale pe creier, nu mi-au dat șanse de viață, parcă totul s-a terminat, tumora a recidivat de 5,6 cm, dar cu ajutorul lui Dumnezeu și al oamenilor am reușit să ajung in Turcia, și nu o dată ci de trei ori. Acolo mi-au dat șanse de viață, am urmat trei luni un citostatic puternic iar după trei luni am mai urmat din nou un citostatic dat din Turcia și spre bucuria mea și a familiei mele, tumora a stagnat. Eram atât de aproape de a învinge această boală, dar parcă nu a fost suficient, am făcut de la citostatic o hemipareză pe partea stângă, și vederea mi-a fost  luată aproape de tot. De atunci mă lupt să înving.  Am fost așteptați la control în Turcia din decembrie 2019, dar problema au fost și sunt banii. Am sperat și încă sper că poate Dumnezeu se va îndura și de mine. Îmi doresc să trăiesc, să fiu alături de familia mea, am nevoie de tratament pentru întreținere, am nevoie de o alimentație echilibrată, îmi doresc enorm de mult să merg la control în Turcia. Și revin cu rugămintea către dumneavoastră oamenii buni, să mă ajutați să pot reuși să scap și eu de acest necaz greu încercat pe mine. Cealaltă strângere de fonduri, a expirat și am redeschis aceasta, vă mulțumesc din suflet tuturor celor care mi-ați fost alături și vă rog din suflet nu mă lăsați vreau să trăiesc”, a fost mesajul transmis de Paul Amortoae, botoșăneanul diagnosticat cu cancer.

Conturile unde se pot dona sunt deschise la BCR pe numele fiicei Amortoae Dorina Maria:

Cont Lei:  RO84RNCB0041143810440003

Cont Euro: RO73RNCB0041143810440007

De asemenea, Daniela Amortoae poate fi contactată și telefonic  la numărul 0746 642 229, pentru orice informație sau ajutor.

Donațiile se pot face, fie personal, fie accesând link-ul următor:

https://www.facebook.com/donate/231737884603046/232638694512965/

 

 

Spune-ne opinia ta