De ziua ei, ii putem darui Adinei VIATA!

De ziua ei, ii putem darui Adinei VIATA!

ADINA SURUGIU

"Sunt victima a indiferentei si neglijentei medicilor. Pacat ca aceasta victima este copilul meu si singurul pe care il am!".

Un copil de 4 ani si 10 luni, din Dorohoi, are sanse la o viata normala. Si ar fi avut si mai multe sanse, daca oamenii responsabili ar fi indrumat corect si mai ales la timp, catre o clinica specializata, un copil care avea nevoie de mai mult ajutor decat ii putea oferi, in acel moment, un medic de familie. 

Mihaela Surugiu, din Dorohoi, s-a adresat redactiei noastre pentru ca spera sa isi vada copila crescand, alergand, bucurandu-se de ceea ce noi, ceilalti, ne bucuram neincetat: o viata sanatoasa.

Adina Surugiu, de 4 ani si 10 luni, este diagnosticata cu ENCEFALOPATIE CRONICA INFANTILA, o infectie cronica a sistemului nervos central cu CITOMEGALOVIRUS, ea fiind incadrata, conform certificatului eliberat de Comisia pentru Protectia Copilului Botosani, in gradul I de handicap - grav.

"Handicapul Adinei este dublu: fizic si psihic, dublu este si efortul meu, ca mama care nu renunta si nu se da batuta. Am nascut pe care naturala, cu un travaliu laborios, dar copilul nu a pus prea multe probleme de sanatate, numai o agitatie psihomotorie, care m-a determinat sa fac mai multe vizite medicului de familie, care nu gasea motive de ingrijorare", isi incepe povestea Mihaela Surugiu, mama Adinei.

Numai ca, se spune, primul medic al copilului este mama, care a simtit ca ceva este, totusi, in neregula cu Adina. Nu a renuntat, astfel ca a cautat alte drumuri, la alti medici.

"La 10 luni am consultat alt medic pediatru, care mi-a confirmat banuielile. Atunci am inceput gimnastica de recuperare, cu rezultate favorabile", spune mama.

In paralel, mama Adinei a cautat raspunsurile pe care inca nu le primise. A plecat la Iasi, unde medicul pediatru i-a recomandat, pe langa gimnastica, si un tratament medicamentos.

Abia cand Adina avea 1 an si 6 luni, mama a reusit sa plateasca, din bani proprii, un CT, care a evidentiat o minima atrofie corticala, hidrocefalie inactivea si ventricul supranumerar - in loc de 4 are 5.

"Am continuat sedintele de gimnastica. Suntem din Dorohoi si facem naveta la Botosani. Urmam si tratamentul medicamentos, pana la 2 ani", marturiseste Mihaela Surugiu.

La 2 ani, sfatuita de mama unui copil bolnav, Mihaela Surugiu a reusit sa faca o programare la Clinica de Neuropsihiatrie din Targu Mures.

Era prima oara cand ajungea la un specialist, de atunci urmand numeroase internari.

La Targu Mures a venit prima lovitura: medicul a spus ca Adina a ajuns prea tarziu!

"In primele luni de viata, sansele de recuperare sunt mult mai mari, ne-a spus medicul de la Targu Mures. Am fost o victima a indiferentei si neglijentei medicilor. Pacat ca aceasta victima este copilul meu si singurul pe care il am", sunt cuvintele unei mame indurerate.

La 4 ani si 10 luni, Adina face cativa pasi singurica, dar numai prin casa are stabilitate. Spune cateva cuvinte bisilabice, dar asta se intampla in mare parte datorita Terapiei cu ajutorul delfinilor, facuta anul trecut in Turcia.

Un tratament extrem de folositor, insa costisitor pentru familia din Dorohoi.
4000 de euro, in conditiile in care mama este asistent personal, iar tatal muncitor la o fabrica de incaltaminte.
In iulie 2009, Adina este programata si la o noua serie de terapie cu ajutorul delfinilor,insa posibilitatile materiale sint minime.

"De un real ajutor i-ar fi repetarea acestei terapii pana la obtinerea rezultatelor dorite: sa poata merge, sa poata vorbi si gandi ca un copil normal, sa mearga la o gradinita si scoala normale, nu la spitale", spune Mihaela Surugiu, care cere un ajutor celor care cred ca Adina merita sa se bucure alaturi de noi.

Peste 2 luni, Adina implineste 5 anisori. Sta in puterea noastra sa ii facem cadou o particica din viata. Pentru ca tratamentul sa reuseasca, micuta are acum mare nevoie de terapia cu ajutorul delfinilor. 4000 de euro.

Adina nu intinde mana sa ceara, de la fiecare dintre noi, un cent. Dar noi putem intinde mana catre un copil.

In fiecare mana cate un banut, pentru sanatatea unui copil. 

SURUGIU IONELA MIHAELA
Tel. 0744 916 942
 Banca Carpatica:

CONT IBAN RON: RO82. CARP. 0070. 0054. 6997. RO 01 si
CONT IBAN RON: RO39. CARP. 0070. 0054. 6997. EU 01
 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
212

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
38

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
315

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...