De noi depinde ca Anastasia să se facă bine. Micuța este programată la operație peste câteva luni

De noi depinde ca Anastasia să se facă bine. Micuța este programată la operație peste câteva luni

Cazul micuței Tuchiac Anastasia-Maria, în vârstă de doar 7 luni, din comuna Brăești, județul Botoșani, a fost intens mediatizat pe parcursul lunii septembrie.Comunitate botoșăneană a sărit în sprijinul micuței care suferă de o boală pe care nici medicii din România nu au văzut-o prea des în ultimii 40 de ani de carieră.

Încă de la naștere, Anastasia a fost diagnosticată cu un hemagiom gigant, iar șansa la o viață normal depinde doar de implicarea semenilor. În ajutorul Anastasiei au sărit oameni minunați, copii și adolscenți, impresionați de boala bebelușului, care au reușit ca într-o lună să strângă 20.000 lei, bani necesari intervenției chirurgicale de îndepărtare a nevului congenital gigant.

Programată inițial în luna octombrie pentru intervenția chirurgicală, Anastasia nu a putut fi operate din cauza greutății sale prea mici. Dar medicii ieșeni vin cu vești bune și îi dau fetiței șansa la o viață normal, mult așteptată.

Deși inițial specialiștii programaseră doar o singură intervenție chirurgicală prin grafe de piele artificială, s-a constatat ulterior că Anastasia are nevoie de cheltuieli suplimentare necesare operației, anesteziei și pansamentului cu presiune negative pe care trebuie să-l țină 14 zile, la care se adaugă cheltuielile aferente transportului până la Iași.

Deși aparant ar putea fi considerați o sumă mică, cei aproximativ 2000 de euro de care mai are nevoie Anastasia, reprezintă șansa la o viață normal și înlăturarea riscului de a dezvolta o formă gravă de cancer.

De cazul său s-a ocupat Simona Elena Șuhan, polițista de frontier din Dorohoi, care s-a implicat în mediatizarea și strângerea de fonduri necesare intervenției chirurgicale.

Aceasta a transmis cetățenilor un nou apel umanitar menit să ducă la îndeplinire demersul care ar putea da șansa la o viață normală micuței Anastasia

„Vestea buna este că poate fi operată în sfârșit  dar în afară de costurile pielii ar mai fi nevoie de cheltuieli suplimentare, respectiv suma de 1870 euro, operația în sine, anestezia și pansamentul cu presiune negativă pe care trebuie să-l țină 14 zile, la care se adaugă drumurile pe care trebuie să le facă de la Botoșani la Iași. Anastasia are nevoie de două operații și costurile sunt mai mari decât ne-am așteptat.

Cu ajutorul nostru, al tuturor, acum  în prag de Crăciun, se poate strânge și diferența de bani necesară Anastasie și împreuna putem face minuni”, este mesajul transmis de către Simona Elena Șuhan.

Persoanele care vor să ajute, o pot face prin donații în conturile deschise la Banca Transilvania, pe numele mamei Mariana Tuchiac:

EURO:RO82BTRLEURCRT0354373201

RON:RO08BTRLRONCRT0354373202

Relații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0755.268.607 (Mariana Tuchiac ), pe care o găsiți în satul Popeni comuna Braești, județul Botoșani, sau la  0762.225.673 (Simona Elena Șuhan).

 

Spune-ne opinia ta