Cum pot comunitatile locale sa determine utilizarea optima a energiei?

Cum pot comunitatile locale sa determine utilizarea optima a energiei?
Comunitățile locale pot, dar nu se implica, pentru ca nu vor. Cel mai bine pentru orașul Botoșani ar fi sa se creeze mai multe centrale eoliene.

Orașul este  situat într-o zona de contact dintre regiunea dealurilor înalte de pe stânga văii Siretului, în vest, şi cea a dealurilor joase a Câmpiei Moldovei ce se întinde către est. Deci, într-o zona de deal și podiș unde vântul este destul de puternic. Daca am investi in asa ceva, după un timp ne-am scoate banii înapoi.

O alta utilizare optima a energiei ar fi panourile solare.Acestea sunt de doua tipuri:

Panou solar fotovoltaic: acesta transforma energia luminoasa din raze solare direct din energie electrica.

Panou solar termic: captează energia solara conținută in razele solare și o transforma în energie termica.

Daca am avea mai multe panouri de acestea ne-am putea asigura si caldura si energia electrica. Nu zic ca sunt ieftine dar ne pot fi de ajutor si nu am mai plati atatia bani... E posibil ca unor companii de energie electrica si de căldura sa nu le convină acest lucru, dar asa am intra și noi în rândul lumii moderne.

Ar putea sa se creeze si un baraj pe Siret. Barajul de la Stanca-Costesti are foarte multe intrebuintari: atenuarea aluviunilor,  piscicultura, irigatii, energie electrica. De ce sa nu se poate construi un baraj pe Siret? Botoșaniul are bani, dar sunt folosiți în alte scopuri!

(Aivanesei Andrei)

 

Nota redactiei: In cadrul campaniei "Botosaniul in care vreau sa traiesc", firma Elsaco ofera un Premiu in valoare de 500 de lei pentru abordarea temei "Cum pot comunitatile locale sa determine utilizarea optima a energiei?".

"Cea mai buna ideea va genera titlul unui proiect dedicat scolilor din Botosani, care va avea ca obiectiv schimbarea comportamentului de consum in sensul economisirii energiei", spune Toni Costin, PR Manager - Elsaco.

Opiniile dumneavoastra sunt asteptate pe adresa stiri@botosani.ro pana pe data de 20 aprilie 2011. Premierea va avea loc sambata, 23 aprilie 2011, la ora 11.00, in sala de marmura a Teatrului Mihai Eminescu Botosani. 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pățania unui dorohoian: Cum a găsit mașina pe care o parcase pe marginea străzii!

astăzi, 18:22
797

Un bărbat din Dorohoi a avut parte de o surpriză neplăcută duminică dimineața, când a ieșit din curte. Mașina pe care o parcase cu o seară înainte era grav avariată.Dorohoian...

Pentru ca vine gerul polar, ornitologii recomanda sa hranim pasarile cu slanina

astăzi, 15:12
439

Dupa ce meteorologii au anuntat ca temperaturile vor scadea drastic si vine viscolul, ornitologii fac un apel catre iubitorii de pasari. "Puneti si slanina cruda la indemana pasarilor, nu do...

Ministerul Sanatatii: Recomandari pentru zilele cu temperaturi scazute

astăzi, 14:10
439

In zilele cu temperaturi scazute, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea prelungita la frig, sa respecte regulile d...