Cum pot comunitatile locale sa determine utilizarea optima a energiei?

Cum pot comunitatile locale sa determine utilizarea optima a energiei?
Comunitățile locale pot, dar nu se implica, pentru ca nu vor. Cel mai bine pentru orașul Botoșani ar fi sa se creeze mai multe centrale eoliene.

Orașul este  situat într-o zona de contact dintre regiunea dealurilor înalte de pe stânga văii Siretului, în vest, şi cea a dealurilor joase a Câmpiei Moldovei ce se întinde către est. Deci, într-o zona de deal și podiș unde vântul este destul de puternic. Daca am investi in asa ceva, după un timp ne-am scoate banii înapoi.

O alta utilizare optima a energiei ar fi panourile solare.Acestea sunt de doua tipuri:

Panou solar fotovoltaic: acesta transforma energia luminoasa din raze solare direct din energie electrica.

Panou solar termic: captează energia solara conținută in razele solare și o transforma în energie termica.

Daca am avea mai multe panouri de acestea ne-am putea asigura si caldura si energia electrica. Nu zic ca sunt ieftine dar ne pot fi de ajutor si nu am mai plati atatia bani... E posibil ca unor companii de energie electrica si de căldura sa nu le convină acest lucru, dar asa am intra și noi în rândul lumii moderne.

Ar putea sa se creeze si un baraj pe Siret. Barajul de la Stanca-Costesti are foarte multe intrebuintari: atenuarea aluviunilor,  piscicultura, irigatii, energie electrica. De ce sa nu se poate construi un baraj pe Siret? Botoșaniul are bani, dar sunt folosiți în alte scopuri!

(Aivanesei Andrei)

 

Nota redactiei: In cadrul campaniei "Botosaniul in care vreau sa traiesc", firma Elsaco ofera un Premiu in valoare de 500 de lei pentru abordarea temei "Cum pot comunitatile locale sa determine utilizarea optima a energiei?".

"Cea mai buna ideea va genera titlul unui proiect dedicat scolilor din Botosani, care va avea ca obiectiv schimbarea comportamentului de consum in sensul economisirii energiei", spune Toni Costin, PR Manager - Elsaco.

Opiniile dumneavoastra sunt asteptate pe adresa stiri@botosani.ro pana pe data de 20 aprilie 2011. Premierea va avea loc sambata, 23 aprilie 2011, la ora 11.00, in sala de marmura a Teatrului Mihai Eminescu Botosani. 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FOTOGRAFIA ZILEI: Drum în reparație... pe 30 de ani!

astăzi, 08:50
70

Botoșănenii care circulă de ani de zile pe drumul George Enescu-Havîrna-Mileanca fac haz de necaz! Un indicator care atenționează șoferii că se află pe un drum în reparații și, &...

Bărbatul care şi-a omorât fetiţa de 5 ani, arestat preventiv! Detalii cutremurătoare! FOTO

Duminică, 22 Octombrie 2017
10831

Botoşăneanul care a comis oribila faptă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost adus duminică la amiază la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru audieri. Nu...

Negoiță a luat o decizie importantă înaintea meciului cu FC Botoșani

Duminică, 22 Octombrie 2017
684

Patronului dinamovist i-a trecut supărarea după meciul câștigat cu Juventus București, scor 3-0, iar vineri le-a virat salariile fotbaliștilor lui Miriuță.Conform surselor GSP, Negoi...