Bătrân dintr-o localitatea din Botoșani a fost uitat de unicul fiu și trăiește cu doar 140 lei/lună

Bătrân dintr-o localitatea din Botoșani a fost uitat de unicul fiu și trăiește cu doar 140 lei/lună

O nouă zi, o altă provocare pentru Asociația Grup Civic Botoșani. De această dată, de ajutorul semenilor are nevoie un bătrân din comuna Stăuceni, satul Tocileni, județul Botoșani.

Bunicul Victor are o viață desprinsă parcă dintr-un scenariu trist. Bătrân și bolnav, bătrânul a rămas singur după ce unicul său fiu a plecat în străinătate, uitând de existența lui. Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, bunicul Victor locuiește într-o căsuță veche, lipsită de electricitate, fără condiții decente de  trai. Astfel se face că, în urmă cu mulți ani, bătrânul a dormit în frig și i-au degerat mâinile și picioarele.

Singura sursă de venit a bătrânului este un ajutor social de doar 140 lei/lună, asta după ce în 2018, din cauză că nu s-a prezentat la comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, a rămas și fără indemnizație.

Bătrânul are nevoie de alimente necesare pentru a-și continua  traiul iar repararea casei în care trăiește ar aduce o alinare în sufletul trist al bietului om.

Iată și poveste de viață a bunicului Victor spusă de Asociația Grup Civic Botoșani.

“Astăzi am ajuns în comuna Stăuceni - satul Tocileni, la bunicul Victor. Suferinţă, chin, sărăcie, singurătate – acestea ar fi câteva dintre coordonatele vieţii lui. Povestea lui este desprinsă parcă din cele mai negre coșmaruri și mă mir cum de este posibil ca în anul 2020 un bătrân să fie lăsat de comunitate, de funcţionarii din instituţiile statului să ajungă la un asemenea grad de suferinţă şi neajutorare.

Bunicul locuiește într-o căsuţă veche, fără electricitate. Cum un necaz nu vine niciodată singur, în anul 1993 a dormit în frig şi i-au degerat mâinile şi picioarele. Singurul lui copil este plecat în Italia și a uitat efectiv de el, dar bunicul nu şi-a pierdut speranţa că într-o bună zi îl va revedea.

Bunicul Victor are ca singura sursă de venit un ajutor social de 140 de lei pe lună, după ce în 2018, din cauză că nu s-a prezentat la comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, a rămas fără indemnizaţie. Nici un funcţionar al statului nu şi-a bătut capul să se întrebe dacă un om în situaţia lui poate supravieţui cu 140 de lei. „Lege e lege”, ar fi răspunsul oficial, însă în aplicarea ei mai trebuie pus şi un strop de suflet.

Mi-a mărturisit că nu își dorește multe – doar ceva de mâncare și cineva să vină să îl ajute să repare cât de cât căsuţa deoarece se teme că se va dărâma peste el.

Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți, în speranța că va dori cineva să îi dea o mână de ajutor. Dacă doriți să îl ajutați din puținul dumneavoastră o puteți face aici:

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401. IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22.https://www.paypal.me/Asociatiagrupcivic

Vă mulțumesc frumos!

Cu specificația Victor”, este mesajul transmis de Asociația Grup Civic Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta