Atât de trist! Trei copilași dintr-o comună din Botoșani au nevoie de ajutorul semenilor

Atât de trist! Trei copilași dintr-o comună din Botoșani au nevoie de ajutorul semenilor

Atunci când viața te îngenunchează iar boala îți pune stăpânire pe corp, durerea cea mai mare este de fapt să îți vezi copiii lăsați neputincioși în sărăcie și neajunsuri. Este și cazul familiei Cozma, din comuna Cristești, județul Oneaga, ai căror copilași nu se pot bucura de copilărie.

Cele trei fetițe își văd tatăl, în vârstă de numai 41 ani, care se luptă cu o boală cruntă: cancer de colon. Familia împarte aceeași cameră și supraviețuiește cu  doar 1000 lei/lună, neavând posibilitatea de a asigura cele necesare creșterii copiilor.

Cazul a fost făcut public de Asociația Grup Civic Botoșani, care face apel către toți cetățenii care pot și doresc să ajute această familie, în scopul de a le construi o baie și o fântână și de a le asigura hrana să îmbrăcămintea fetițelor, să încerce să contacteze asociația de la Botoșani.

“Astăzi am ajuns în comuna Cristești - satul Oneaga, la familia Cozma, care, din păcate, trece prin cele mai grele momente. Capul familiei are 41 de ani şi a descoperit cu ceva timp în urmă că are una dintre cele mai necruțătoare boli, și anume cancer de colon. Din cauza bolii, este nevoit să stea toată ziua în pat, fără a avea posibilitatea să meargă să muncească pentru a-și întreține cei trei copilași. Mama este și ea nevoită să stea acasă pentru a avea grijă de el și de copii. Cele trei fetiţe nu se pot bucura de copilărie din cauză că îşi văd tatăl în mare suferinţă.

Cei doi soţi şi copiii lor împart aceeaşi cameră şi supraviețuiesc datorită unei indemnizaţii de handicap de 375 de lei și a unei pensii de 700 de lei.

Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți aceste lucruri în speranța că va dori cineva să le dea o mână de ajutor.  Tatăl copiilor m-a rugat, dacă este posibil, să îi fac o baie cât de mică și o fântână, pentru că îi vine foarte greu să se spele într-un lighean din tablă. În condiţiile actuale, îi este aproape imposibil să-şi asigure igiena corespunzătoare.  De asemenea, își doreşte alimente şi încălţăminte pentru cele trei fetiţe pentru că el nu mai are nici o putere să aibă grijă de ele. Florina-13ani (37 la papuci), Sabina-11 ani(36 la papuci), Simina-4 ani (26 la papuci).

Vă rog să ne dați o mână de ajutor pentru a putea să construim o baie şi să amenajăm o fosă, dar mai ales să încercăm să readucem cât de cât zâmbetul pe chip acestui părinte îngenuncheat de boală”, a povestit  Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației Grup Civic Botoșani.





 

 

Spune-ne opinia ta