Apelul lui Daniel Câșlariu s-a făcut auzit. Centrul de Transfuzie Botoșani, luat cu asalt de donatori

Apelul lui Daniel Câșlariu s-a făcut auzit. Centrul de Transfuzie Botoșani, luat cu asalt de donatori

Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani și-a reluat activitatea în dimineața zilei de luni, ca urmare a  solicitărilor venite din partea oamenilor care își doresc să doneze sânge pentru medicul botoșănean, Radu Malancea, aflat în stare gravă la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași.

Botoșănenii nu au rămas indiferenți, iar prezența lor matinală  la Centru de Transfuzie Sanguină  a demonstrat cât de implicată este societatea în astfel de situații.

Încă de aseară, Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” Botoșani, a lansat în mediul online un apel umanitar prin care îndemna cetățenii să doneze sânge pentru salvarea vieții medicului Radu Malancea.

Apelul lui s-a făcut auzit, astfel că, în dimineața zilei de luni, peste 15 voluntarii ai Asociație „Grup Civic” dar și persoane care au răspuns solicitării sale, s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani în speranța că sângele lor va putea salva atât viața medicului Radu Malancea cât și a altor botoșăneni.

Pentru această cauză, Câșlariu a pus la dispoziția donatorilor transport gratuit, indifirent de localitate.

Chiar dacă nu are grupa de sânge necesară medicului Malancea, coordonatorul Asociației „Grup Civic” s-a numărat printre donatori cu speranța că gestul său va putea aduce cândva o șansă la viață.

„În urma solicitării oamenilor care au văzut postarea mea, am venit personal pentru că lumea se aștepta ca și eu să fiu aici, chiar dacă nu am grupa sanguină necesară domnului doctor Malancea. Dar, cu siguranță, va fi de folos celorlalți oameni care au nevoie de sânge. Mulțumesc tuturor celor care au venit, chiar dacă vremea  este neprielnică.

Deja am trimis o mașină la Săveni să aducă două doamne care vor să doneze sânge. Asociația „Grup Civic” asigură donatorilor transportul până la Botoșani, indiferent de localitatea de domiciliu. Este de datoria noastră să oferim ajutor medicului Radu Malancea.

Ele este un erou pentru noi, a salvat foarte multe vieți. De asemenea, este datoria mea să ajut, iar acolo unde este nevoie de mine eu voi fi prezent. Sper ca și în zilele următoare oamenii să vină să doneze și îmi doresc ca domnul doctor să se facă bine pentru că noi încă avem nevoie de el”, a declarat Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” Botoșani.





 

 

 

Spune-ne opinia ta