Zeci de mii de pachete cu ţigări de contrabandă introduse prin Vama Stânca Costeşti, cu sprijinul a trei vameşi! Vezi cum funcţiona reţeaua! FOTO, VIDEO

Zeci de mii de pachete cu ţigări de contrabandă introduse prin Vama Stânca Costeşti, cu sprijinul a trei vameşi! Vezi cum funcţiona reţeaua! FOTO, VIDEO

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani – S.A.S. Botoşani au efectuat, în data de 16.07.2014, un număr de 7 percheziţii în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costeşti şi la locuinţele a trei lucrători vamali, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formate din cetăţeni români şi moldoveni, specializată în comiterea infracţiunilor de contrabandă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii aprilie 2014, pe fondul diferenţei mari de valoare între produsele din tutun din România pe de o parte şi Republica Moldova pe de altă parte, suspecţii au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în introducerea în România prin punctele de trecere a frontierei de stat a unor importante cantităţi de ţigarete care, ulterior erau comercializate pe piaţa neagră de pe raza mai multor judeţe.



Ţigările au fost introduse în mod ilegal în ţară, din Republica Moldova, prin Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costeşti, judeţul Botoşani, cu concursul unor lucrători vamali care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, evitau intenţionat să efectueze un control corespunzător asupra autoutilitarelor folosite de membrii grupării pentru transportul ţigărilor de contrabandă.

După introducerea în România, ţigările au fost transportate, deţinute şi valorificate în diverse locaţii, în principal de pe raza municipiilor Adjud, Focşani şi localităţii Agapia, judeţul Neamţ.



Astfel, în cursul anului 2014 au fost introduse ilegal în România aproximativ 160.000 de pachete de ţigări de contrabandă, de provenienţă Republica Moldova.

În data de 16.06.2014 procurorii au procedat la depistarea în flagrant, pe raza municipiului Adjud, a unei autoutilitare folosite de membrii grupării pentru transportul ţigărilor de contrabandă, încărcată cu 41.960 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova.



La solicitarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Galaţi, în data de 18.06.2014 Tribunalul Galaţi a emis mandate de arestare preventivă pentru o durata de 30 de zile pentru inculpaţii F.I., U.D., M.A. (cetăţeni români şi moldoveni), M.C. şi I.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată în formă continuată prevăzute de art. 367 alin. 1 şi alin. 2 din Codul penal, art. 270 alin. 2 lit. a şi alin. 3 raportat la art. 274 din Legea nr. 86/2006 – Codul Vamal al României, cu modificările şi completările ulterioare, cu aplicarea art. 35 alin 1 din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.



De asemenea, în data de 03.07.2014 a fost depistat un alt membru al palierului de conducere al grupului infracţional organizat, inculpatul B.M., faţă de care Tribunalul Galaţi a emis, de asemenea, mandat de arestare preventivă pentru o durata de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
113

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
68

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
72

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...