Vrei cultura si voie buna? Indestuleaza-te la Flamanzi!

Vrei cultura si voie buna? Indestuleaza-te la Flamanzi!

CONSTANTIN PITORAC, primarul orasului Flamanzi

ZILELE ORASULUI FLAMANZI, 14-16 august 2009! Muzica, dans, cultura, iarba verde, oameni de tot soiul, racoarea padurii, gazde primitoare, oaspeti alesi. Alege un weekend la Flamanzi si te vei indestula de frumos!

Omul sfinteste locul, spune romanul. Iar daca locul este bun, roditor si bine hranitor, omul prinde radacini!

La Flamanzi, a treia localitate a judetului Botosani, dupa numarul de locuitori, radacinile sunt tot mai sanatoase si mai datatoare de speranta, intr-o lume scufundata primejdios in politicianiste vremuri.

Un om, flamanzean din tata-n fiu, si-a pus in minte sa le redea oamenilor locul pe care il merita in istorie, sa improspateze pamantul cu oamenii care fac cinste orasului, oameni care se intorc acasa, la ai lor, pentru a le darui flamanzenilor suflul optimist si curat atat de necesar in aceste timpuri.

Constantin Pitorac, primarul orasului Flamanzi, spune ca mandatul sau nu are culoare politica.

Nascut in Flamanzi, primul dintre cei 9 copii ai familiei, disciplinat si ordonat ca maistru militar in Marina romana, obisnuit cu pericole atat la suprafata, cat si pe misterioasele submarine, Pitorac s-a decis sa "sparga" valurile crizei si sa le ofere flamanzenilor trei zile de relaxare sub auspiciile muzicii de buna calitate, dar si ale numeroaselor momente culturale de inalta tinuta, garantate de numele celor invitati.

Toate acestea, desigur, alaturi de echipa sa administrativa, pentru care are numai cuvinte de lauda!

Incepand de vineri si pana duminica noaptea, si botosanenii sunt asteptati la Flamanzi pentru a se bucura de atmosfera targului nascut sat si devenit oras, dar care se incapataneaza sa isi cultive traditiile.

Primarul Constantin Pitorac face parte dintre extrem de putinii edili care scotocesc arhive, biblioteci, case de peste mari si tari, in cautarea urmelor lasate de oamenii plamaditi din pamantul flamanzenilor.

Vrea, si se pare ca va reusi, sa le demonstreze oamenilor pe care ii pastoreste ca nu sunt de colo, ca au de ce se fali si, mai ales, au pentru ce isi indemna pruncii la scoala.

Pentru ca viitorul inseamna cultura, iar faima orasului Flamanzi este construita de oamenii sai, crede primarul.

Si pentru a-i convinge de nobilele sale intentii, Constantin Pitorac va cinsti vineri doi dintre oamenii nascuti in Flamanzi si traitori pe alte meleaguri, acestia fiind propusi pentru acordarea titlului de cetatean de onoare.

Este vorba despre scriitorul, magistrat, profesor universitar doctor Constantin Arcu, din Suceava, precum si de colonel in rezerva Toma Munteanu, din Galati.

Flamanzenii isi vor cinsti, insa, si inaintasii, nu mai putin de 11 personalitati de marca ale orasului fiind in atentia autoritatilor locale pentru acordarea titlului de cetatean de onoare post-mortem.

Zilele Orasului Flamanzi, organizate de Consiliul Local, Primaria Flamanzi si Asociatia cultural-sportiva "Trei Generatii" in perioada 14-16 august 2009, vor aduce in fata flamanzenilor, si nu numai, cantareti de marca ai folclorului romanesc - Nicolae Glib si Mioara Velicu, programul fiind concentrat in special pe componenta traditionala.

Nu sunt ignorate nici expozitiile plastice, etnografice, lansari de carte sau prezentarea personalitatilor de marca originare din Flamanzi, precum si momente de istorie locala. Iar daca sambata generatiile folclorice se impletesc intru bucuria invitatilor, duminica pare sa fie ziua tinerilor, pentru care edilii au pregatit jocuri si intreceri sportive, dar si Concursul de frumusete "Miss Flamanzi 2009".

Toate acestea pe scena din padurea Tiganca, de unde, bineinteles, nu puteau lipsi… tiganii din formatia de dansuri tiganesti Baftale. Zilele Orasului Flamanzi se vor finaliza cu un concert sustinut de Play&Win, Danger si Top Secret.

Primarul Constantin Pitorac tine sa mentioneze ca sarbatoarea flamanzenilor este realizata cu ajutorul sponsorilor, nefiind folositi bani din bugetul local pentru acest eveniment.

"Invitam toti botosanenii la Flamanzi, pentru a se bucura de trei zile de frumos alaturi de artisti de renume si de oameni de calitate", spune primarul orasului Flamanzi, Constantin Pitorac.

VEZI AICI PROGRAMUL ZILELOR ORASULUI FLAMANZI 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

El este Ion, eroul din Italia care a salvat viața unei femei căzută în râu. "Nu a mișcat nimeni un deget, făceau poze sau filmau!"

astăzi, 16:18
656

Ion Dinculeasa are 44 de ani, este originar din Turceni, județul Gorj și se află în Italia de 18 ani, iar în urmă cu câteva zile a devenit erou după ce a salvat viața unei femei de cetățeni...

Olguța Vasilescu a postat pe Facebook un clip care arată cum protestatari din Venezuela sunt doborâți cu tunurile de apă - VIDEO

astăzi, 15:31
272

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a distribuit, pe pagina personală de Facebook, un clip cu o intervenție violentă a forțelor de reprimare a manifestanților din Venezuela. Imagini...

Focuri de armă pentru reţinerea unui contrabandist. Au fost confiscate aproape 6.000 de pachete de țigări! FOTO

astăzi, 14:08
590

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de responsabilitate, 119.200 ţigarete de c...