VEZI lista profesorilor admisi/respinsi care au depus portofolii pentru a deveni mentori!

VEZI lista profesorilor admisi/respinsi care au depus portofolii pentru a deveni mentori!
Inspectoratul Scolar Judetean a afisat rezultatele evaluarii portofoliilor depuse pentru concursul de selectie a profesorilor mentori.

La nivelul judetului Botosani au depus portofolii un numar de 143 de profesori.

Funcţia de profesor mentor este una nouă, prevăzută de Legea Educaţiei.

În scopul asigurării formării iniţiale şi a inserţiei profesionale a cadrelor didactice debutante, noua lege e educaţiei prevede efectuarea unui stagiu practic cu durata de un an şcolar, de către absolvenţii care doresc să profeseze în învăţământ, stagiu realizat într-o unitate de învăţământ, în funcţia didactică corespunzătoare studiilor, sub îndrumarea unui profesor mentor.

Cadrul didactic care deţine funcţia didactică de profesor mentor pentru inserţia profesională a cadrelor didactice stagiare are competenţe sociale si relaţionale, operează cu concepte si modele de comunicare interpersonale si interactive, are competenţe de planificare, organizare si analiză a activităţii din cadrul stagiului de practică.

Prin dobândirea funcţiei didactice de profesor mentor cadrul didactic îsi păstrează titulatura, contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată si funcţia didactică pe care o deţine, care se va numi functie didactică de bază.

Cadrele didactice care au calitatea de profesori mentori si fac parte din corpul profesorilor mentori beneficiază de reducerea cu două ore pe săptămână a normei didactice, dacă desfăsoară activitate de mentorat în anul scolar respectiv.

Vezi AICI rezultatele!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce se întâmplă cu duplicatul cărţii de identitate a maşinii

astăzi, 20:10
175

Un proiect promulgat din luna mai a intrat în vigoare luni, pe 16 iulie. Este vorba despre Legea nr. 109/2018 care modifică o Ordonanță a Guvernului din anul 2000 și care a apărut deja &ici...

Mașini avariate de un autocar din Botoșani, într-un accident produs în județul Suceava!

astăzi, 18:56
607

Pasagerii aflați în autocarul firmei Transport Călători SA, din Botoșani, care circulau pe ruta Botoșani - Târgu Mureș, au avut parte de o sperietură pe care nu o vor uita prea cur&...

S-au distrat în miez de noapte distrugând florile de pe spațiul public! FOTO

astăzi, 17:51
843

În noaptea de duminică spre luni, la ora 2:50, dispecerul de serviciu a surprins cu ajutorul camerelor de supraveghere, în intersecția Bulevardului George Enescu cu Bulevardul Mihai Emin...