VEZI lista profesorilor admisi/respinsi care au depus portofolii pentru a deveni mentori!

VEZI lista profesorilor admisi/respinsi care au depus portofolii pentru a deveni mentori!

Inspectoratul Scolar Judetean a afisat rezultatele evaluarii portofoliilor depuse pentru concursul de selectie a profesorilor mentori.

La nivelul judetului Botosani au depus portofolii un numar de 143 de profesori.

Funcţia de profesor mentor este una nouă, prevăzută de Legea Educaţiei.

În scopul asigurării formării iniţiale şi a inserţiei profesionale a cadrelor didactice debutante, noua lege e educaţiei prevede efectuarea unui stagiu practic cu durata de un an şcolar, de către absolvenţii care doresc să profeseze în învăţământ, stagiu realizat într-o unitate de învăţământ, în funcţia didactică corespunzătoare studiilor, sub îndrumarea unui profesor mentor.

Cadrul didactic care deţine funcţia didactică de profesor mentor pentru inserţia profesională a cadrelor didactice stagiare are competenţe sociale si relaţionale, operează cu concepte si modele de comunicare interpersonale si interactive, are competenţe de planificare, organizare si analiză a activităţii din cadrul stagiului de practică.

Prin dobândirea funcţiei didactice de profesor mentor cadrul didactic îsi păstrează titulatura, contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată si funcţia didactică pe care o deţine, care se va numi functie didactică de bază.

Cadrele didactice care au calitatea de profesori mentori si fac parte din corpul profesorilor mentori beneficiază de reducerea cu două ore pe săptămână a normei didactice, dacă desfăsoară activitate de mentorat în anul scolar respectiv.

Vezi AICI rezultatele!
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
29

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
15

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
74

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...