VEZI lista profesorilor admisi/respinsi care au depus portofolii pentru a deveni mentori!

VEZI lista profesorilor admisi/respinsi care au depus portofolii pentru a deveni mentori!
Inspectoratul Scolar Judetean a afisat rezultatele evaluarii portofoliilor depuse pentru concursul de selectie a profesorilor mentori.

La nivelul judetului Botosani au depus portofolii un numar de 143 de profesori.

Funcţia de profesor mentor este una nouă, prevăzută de Legea Educaţiei.

În scopul asigurării formării iniţiale şi a inserţiei profesionale a cadrelor didactice debutante, noua lege e educaţiei prevede efectuarea unui stagiu practic cu durata de un an şcolar, de către absolvenţii care doresc să profeseze în învăţământ, stagiu realizat într-o unitate de învăţământ, în funcţia didactică corespunzătoare studiilor, sub îndrumarea unui profesor mentor.

Cadrul didactic care deţine funcţia didactică de profesor mentor pentru inserţia profesională a cadrelor didactice stagiare are competenţe sociale si relaţionale, operează cu concepte si modele de comunicare interpersonale si interactive, are competenţe de planificare, organizare si analiză a activităţii din cadrul stagiului de practică.

Prin dobândirea funcţiei didactice de profesor mentor cadrul didactic îsi păstrează titulatura, contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată si funcţia didactică pe care o deţine, care se va numi functie didactică de bază.

Cadrele didactice care au calitatea de profesori mentori si fac parte din corpul profesorilor mentori beneficiază de reducerea cu două ore pe săptămână a normei didactice, dacă desfăsoară activitate de mentorat în anul scolar respectiv.

Vezi AICI rezultatele!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENŢIE! COD GALBEN de polei pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
860

 Meteorologii au emis un Cod Galben de polei pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind vorba de Botoșani, Flămânzi, Ștefănești, Albești, Bălușeni, Blânde...

FC Botoşani pierde al doilea amical disputat în cantonamentul din Antalya

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
267

Botoşănenii s-au văzut învinşi cu scorul de 2-0, primul gol al bulgarilor fiind marcat de românul Caludiu Keşeru în minutul 11, iar a doua reuşită a fost semnată de Natanel &...

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
1098

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacți...