VEZI lista profesorilor admisi/respinsi care au depus portofolii pentru a deveni mentori!

VEZI lista profesorilor admisi/respinsi care au depus portofolii pentru a deveni mentori!
Inspectoratul Scolar Judetean a afisat rezultatele evaluarii portofoliilor depuse pentru concursul de selectie a profesorilor mentori.

La nivelul judetului Botosani au depus portofolii un numar de 143 de profesori.

Funcţia de profesor mentor este una nouă, prevăzută de Legea Educaţiei.

În scopul asigurării formării iniţiale şi a inserţiei profesionale a cadrelor didactice debutante, noua lege e educaţiei prevede efectuarea unui stagiu practic cu durata de un an şcolar, de către absolvenţii care doresc să profeseze în învăţământ, stagiu realizat într-o unitate de învăţământ, în funcţia didactică corespunzătoare studiilor, sub îndrumarea unui profesor mentor.

Cadrul didactic care deţine funcţia didactică de profesor mentor pentru inserţia profesională a cadrelor didactice stagiare are competenţe sociale si relaţionale, operează cu concepte si modele de comunicare interpersonale si interactive, are competenţe de planificare, organizare si analiză a activităţii din cadrul stagiului de practică.

Prin dobândirea funcţiei didactice de profesor mentor cadrul didactic îsi păstrează titulatura, contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată si funcţia didactică pe care o deţine, care se va numi functie didactică de bază.

Cadrele didactice care au calitatea de profesori mentori si fac parte din corpul profesorilor mentori beneficiază de reducerea cu două ore pe săptămână a normei didactice, dacă desfăsoară activitate de mentorat în anul scolar respectiv.

Vezi AICI rezultatele!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Devis Mangia, după înfrângerea de la Botoşani: Golul a venit după un şut întâmplător

Vineri, 24 Noiembrie 2017
481

Acesta nu a vrut să comenteze arbitrajul spunând că analizele trebuie făcute de specialişti. Italianul a menţionat că echipa sa este una tehnică, dar s-au făcut şi unele greşeli tactic...

Costel Enache, după victoria cu CSU Craiova: Rar mi s-a întâmplat să am o mulţumire aşa mare

Vineri, 24 Noiembrie 2017
728

Costel Enache a spus că victoria, cu 1-0, în faţa Craiova a consolidat poziţia în clasament, locul IV; şi a adus consecvenţă în rezultate. Antrenorul a recunoscut că ...

Eroul Botoşaniului cu CSU Craiova, Andrei Miron: Nu am dat un asemenea gol nici la antrenamente

Vineri, 24 Noiembrie 2017
1053

Modest, fundaşul botoşănean a recunoscut că nici la antrenamente nu a reuşit o asemenea execuţie şi nici nu a exersat. Acesta a explicat că a vrut să şuteze la colţul lung şi i-a ieşit ex...