VEZI lista profesorilor admisi/respinsi care au depus portofolii pentru a deveni mentori!

VEZI lista profesorilor admisi/respinsi care au depus portofolii pentru a deveni mentori!
Inspectoratul Scolar Judetean a afisat rezultatele evaluarii portofoliilor depuse pentru concursul de selectie a profesorilor mentori.

La nivelul judetului Botosani au depus portofolii un numar de 143 de profesori.

Funcţia de profesor mentor este una nouă, prevăzută de Legea Educaţiei.

În scopul asigurării formării iniţiale şi a inserţiei profesionale a cadrelor didactice debutante, noua lege e educaţiei prevede efectuarea unui stagiu practic cu durata de un an şcolar, de către absolvenţii care doresc să profeseze în învăţământ, stagiu realizat într-o unitate de învăţământ, în funcţia didactică corespunzătoare studiilor, sub îndrumarea unui profesor mentor.

Cadrul didactic care deţine funcţia didactică de profesor mentor pentru inserţia profesională a cadrelor didactice stagiare are competenţe sociale si relaţionale, operează cu concepte si modele de comunicare interpersonale si interactive, are competenţe de planificare, organizare si analiză a activităţii din cadrul stagiului de practică.

Prin dobândirea funcţiei didactice de profesor mentor cadrul didactic îsi păstrează titulatura, contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată si funcţia didactică pe care o deţine, care se va numi functie didactică de bază.

Cadrele didactice care au calitatea de profesori mentori si fac parte din corpul profesorilor mentori beneficiază de reducerea cu două ore pe săptămână a normei didactice, dacă desfăsoară activitate de mentorat în anul scolar respectiv.

Vezi AICI rezultatele!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apel la 112 taxat scump! Atentatorul de la mall-ul botoşănean a fost condamnat de judecători

astăzi, 07:44
840

În primele zile ale lunii ianuarie, un apel la 112 alarma un oraş întreg: în mall ar fi o bombă. Autorul, un tânăr de 35 de ani, supărat pe partenera de viaţă că î...

Accident pe Împărat Traian! Un botoşănean a ajuns la spital!

Vineri, 22 Septembrie 2017
2561

Bărbatul de 51 de ani tocmai traversa strada Împărat Traian, undeva în zona dispensarelor medicale, când un Opel Astra, condus de un bărbat de 43 de ani din Mileanca, l-a surprins...

Efective sporite de jandarmi la manifestările din weekend și la protestul din Piața Revoluției

Vineri, 22 Septembrie 2017
1081

La misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei la manifestările publice, precum Festivalul Mărului din localitatea Băiceni, meciurile de fotbal de la Săveni, Dorohoi şi Darabani şi la patru...