Vezi cum ar putea scapa botosanenii de plata anumitor sume catre asociatiile de proprietari!

Vezi cum ar putea scapa botosanenii de plata anumitor sume catre asociatiile de proprietari!

Presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, vrea sa infiinteze o societate care sa functioneze in subordinea CJ si care sa se ocupe cu administrarea imobilelor din cele doua muncipii si orasele din judetul Botosani.

Aceasta societatea va avea un reprezentant la nivelul fiecarei scari de bloc care va factura, de exemplu, consumul de apa, iar locatarii vor avea posibilitatea sa opteze daca vor ca in continuare ca anumite servicii sa fie incasate de asociatiile de proprietari sau vor sa treaca la aceasta societate.

Seful CJ da asigurari ca banii pe care vor trebui sa ii plateasca cetatenii daca aleg aceasta societate vor fi mult mai putini decat cei pe care ii achita in prezent asociatiilor de proprietari.

“Am discutat la mai multe nivele si vreau sa gasesc o solutie pentru a sprijini cetatenii din muncipii si orase si noi sa putem gestiona mult mai bine partea de incasare pentru apa si pentru gunoi. Vom infiinta la nivelul Consililului Judetean o societate care va administra imobilele din muncipiile si orasele din judetul Botosani. Societatea va avea un administrator si atunci nu mai avem nevoie de 2.400 de administratori de asociatii si va avea un reprezentant in fiecare scara. Va putea sa aiba un contract direct cu societatea in care noi sa facturam prin reprezentantul nostru tot ce inseamna apa, sa nu mai facturam pe fiecare in parte, pentru ca asa cere legislatia. Partea de igienizare a scarilor de bloc, de montare a cutiilor postale o va face societatea pe care o infiintez, la preturi foarte mici. Nu vom lua taxa ca sunt membri in asociatia respectiva. Societatea CJ le administreaza fara nicio cotizatie. Pun la dispozitie contabilul, directorul, fara sa le luam bani oamenilor. La asociatie, in afara de banii pe care ii dai pentru femeia de serviciu, platesti in plus o cotizatie, pentru plata contabililor si administratorilor. Prin aceasta societate, nu se va mai lua acea taxa, iar pentru femeia de serviciu va fi o taxa mai mica. Pentru igienizare timp de un an doi vom avea o echipa si vom face lucru acesta pe bani putini, a declarat Florin Turcanu.

Daca botosanenii vor opta pentru aceasta societate a Consiliului Judetean, care va veni cu tarife mult mai mici, asociatiile de proprietari vor disparea.

Seful Consiliului Judetean a spus ca va merge personal sa discute cu cetatenii care au dubii privind aceasta societate.

"Vom avea o relatie directa cu consumatorul. Personal ma voi deplasa sa ii rog pe oameni sa devina membrii nostri pentru ca nu ii costa nimic, iar noi o sa avem mai multa grija de ei", a afirmat Turcanu.

Proiectul de hotarare privind infiintarea acestei societati ar putea fi pus pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Judetean din luna octombrie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
39

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
114

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...

Carla`s Dreams și Ștefan Bănică printre artiștii care vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani! (foto)

astăzi, 14:16
65

Artiști cunoscuți și iubiți de publicul larg vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani. Printre cei care vor încânta publicul se numără Carla`s Dreams, Ștefan Bănică, An...