VEZI consilierii judeteni care au lasat municipiul Botosani fara bani!

VEZI consilierii judeteni care au lasat municipiul Botosani fara bani!
Consilierii judeteni ai USL, care detin majoritatea in Consiliul Judetean, s-au impotrivit revocarii Hotararii prin care s-au repartizat sumele catre administratiile publice locale, hotarare care aduce, practic, Primaria Botosani in imposibilitatea de a functiona. In urma sedintei de marti, fondurile au ramas cele pe care le-au propus prin amendament in sedinta de la inceputul lunii ianuarie si aprobate in forma dorita de PNL si PSD.

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, a solicitat ca in procesul verbal sa fie consemnati toti consilierii judeteni care s-au impotrivit in sedinta de marti, 31 ianuarie, revocarii hotararii, motivand ca in cazul in care se va solicita raspunderea civila sa se stie cum s-a votat.

Consilieiri judeteni care au votat impotriva revocarii Hotararii sunt aceeasi care si la sedinta de repartizare initiala au votat in interesul PNL si PSD.

Acestia sunt:

De la PNL: Laurentiu Burlacu (cu domiciliul in Strateni), Vasile Batir (domiciliu in Ungureni), Roxana Marandiuc (Botosani), Mihai Axinte (Dorohoi), Gheorghe Epuras (Catamarasti), Florin Ignat (Darabani), Petru Nechita (Dorohoi), Pavel Rusu (Botosani), Liviu Alexa (Botosani), Catalina Lupascu (Botosani).

De la PSD: Eugen Mirauta (Botosani), Maria Paraschiv (Botosani), Mihai Jitarasu (Botosani), Mircea Holeiciuc (Dorohoi), Violeta Teslaru (Botosani), Constantin Manolache (Botosani), Narcis Stefan (Botosani) si Mihai Arosoaie (Botosani). 

Consilierii judeteni ai PNL s-au aratat revoltati de solicitarea presedintelui Consiliului Judetean. "Cenzurati votul nostru, cu ce drept?", a fost reactia acestora.

"Nu cenzurez, in calitate de conducator al sedintei vreau sa se reflecte foarte clar cine s-a impotrivit acestui proiect pentru ca exista riscul sa urmeze o serie de intamplari neplacute, pagube sau alte intamplari de acest gen si e posibil sa se ajunga chiar la situatia sa se invoce raspunderea civila a consilierilor judeteni. Si atunci, in procesul verbal trebuie sa fie foarte clar stipulat cine trebuie sa raspunda si cine nu", a fost replica lui Mihai Tabuleac.

De altfel, primarul Catalin Flutur a facut un apel catre consilierii care, indiferent ca sunt de la PSD sau PNL, sunt cetateni ai municipiului Botosani. Se pare, insa, ca apelul edilului-sef al municipiului a ramas fara ecou in randul oamenilor politici, care au lasat Primaria Botosani intr-o situatie financiara extrem de dificila si in imposibilitatea de a continua proiectele demarate.

"Am asteptari destul de mari de la oamenii politici, pentru ca nu sunt altfel de oameni, pentru ca daca erau altfel se gandeau la orasul in care locuiesc ei. Nu am nicio pretentie de la acel consilier judetean care nu este locuitor al municipiului Botosani. Si sunt cativa care nu sunt. Dar restul… Mai avem nevoie de foarte multi bani. Neprimirea acestor bani duce la intarzierea proiectelor. Si probabil ca asta s-a si urmarit", a declarat primarul Catalin Flutur. 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primar din judeţ, prins de ANI că a făcut afaceri cu pajişti

astăzi, 15:06
354

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate, primarul Stelian Maxim, în calitate de consilier local al comunei Blândeşti, a votat Hotărârea Consiliului Local pri...

Corecţia financiară aplicată pentru proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean afectează toate proiectele Consiliului Judeţean

astăzi, 14:34
156

Corecţia financiară a fost contestată în instanţă, însă în cazul în care instanţa nu va da câştig de cauză forului judeţean, orice alt proiect de accesare de fo...

Avertizare meteo: Averse torențiale, descărcări electrice, grindină!

astăzi, 13:25
758

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare valabilă de marți, ora 17:00, până joi, la ora 23, perioadă în care se înregistrează instabilitate atmosferică ș...