VEZI consilierii judeteni care au lasat municipiul Botosani fara bani!

VEZI consilierii judeteni care au lasat municipiul Botosani fara bani!

 

Consilierii judeteni ai USL, care detin majoritatea in Consiliul Judetean, s-au impotrivit revocarii Hotararii prin care s-au repartizat sumele catre administratiile publice locale, hotarare care aduce, practic, Primaria Botosani in imposibilitatea de a functiona. In urma sedintei de marti, fondurile au ramas cele pe care le-au propus prin amendament in sedinta de la inceputul lunii ianuarie si aprobate in forma dorita de PNL si PSD.
Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, a solicitat ca in procesul verbal sa fie consemnati toti consilierii judeteni care s-au impotrivit in sedinta de marti, 31 ianuarie, revocarii hotararii, motivand ca in cazul in care se va solicita raspunderea civila sa se stie cum s-a votat.

Consilieiri judeteni care au votat impotriva revocarii Hotararii sunt aceeasi care si la sedinta de repartizare initiala au votat in interesul PNL si PSD.

Acestia sunt:

De la PNL: Laurentiu Burlacu (cu domiciliul in Strateni), Vasile Batir (domiciliu in Ungureni), Roxana Marandiuc (Botosani), Mihai Axinte (Dorohoi), Gheorghe Epuras (Catamarasti), Florin Ignat (Darabani), Petru Nechita (Dorohoi), Pavel Rusu (Botosani), Liviu Alexa (Botosani), Catalina Lupascu (Botosani).

De la PSD: Eugen Mirauta (Botosani), Maria Paraschiv (Botosani), Mihai Jitarasu (Botosani), Mircea Holeiciuc (Dorohoi), Violeta Teslaru (Botosani), Constantin Manolache (Botosani), Narcis Stefan (Botosani) si Mihai Arosoaie (Botosani). 

Consilierii judeteni ai PNL s-au aratat revoltati de solicitarea presedintelui Consiliului Judetean. "Cenzurati votul nostru, cu ce drept?", a fost reactia acestora.

"Nu cenzurez, in calitate de conducator al sedintei vreau sa se reflecte foarte clar cine s-a impotrivit acestui proiect pentru ca exista riscul sa urmeze o serie de intamplari neplacute, pagube sau alte intamplari de acest gen si e posibil sa se ajunga chiar la situatia sa se invoce raspunderea civila a consilierilor judeteni. Si atunci, in procesul verbal trebuie sa fie foarte clar stipulat cine trebuie sa raspunda si cine nu", a fost replica lui Mihai Tabuleac.

De altfel, primarul Catalin Flutur a facut un apel catre consilierii care, indiferent ca sunt de la PSD sau PNL, sunt cetateni ai municipiului Botosani. Se pare, insa, ca apelul edilului-sef al municipiului a ramas fara ecou in randul oamenilor politici, care au lasat Primaria Botosani intr-o situatie financiara extrem de dificila si in imposibilitatea de a continua proiectele demarate.

"Am asteptari destul de mari de la oamenii politici, pentru ca nu sunt altfel de oameni, pentru ca daca erau altfel se gandeau la orasul in care locuiesc ei. Nu am nicio pretentie de la acel consilier judetean care nu este locuitor al municipiului Botosani. Si sunt cativa care nu sunt. Dar restul… Mai avem nevoie de foarte multi bani. Neprimirea acestor bani duce la intarzierea proiectelor. Si probabil ca asta s-a si urmarit", a declarat primarul Catalin Flutur. 
 

 

 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
86

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
58

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
204

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...