Vezi CONCLUZIILE anchetei administrative de la Maternitate, după dezvăluirile făcute de unul dintre medici!

Vezi CONCLUZIILE anchetei administrative de la Maternitate, după dezvăluirile făcute de unul dintre medici!

 Ioan Asaftei  

  Comisia de cercetare administrativă constituită pentru a verifica cele sesizate de medicul neonatolog Eugen Prăjinaru, de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie, şi-a încheiat activitatea şi a formulat şi o serie de concluzii în urma celor constatate.

 Potrivit conducerii Spitalului Judeţean Mavromati, o parte dintre problemele sesizate de medicul Eugen Prăjinaru se confirmă, în sensul în care sunt deficienţe în modul în care o parte din personal îşi duce la îndeplinirile atribuţiile de serviciu.

  Pe de altă parte însă, potrivit lui Ioan Asaftei, directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, care a fost şi preşedintele acestei comisii, unele acuzaţii aduse de medic nu au putut fi susţinute de probe şi înscrisuri în foi de observaţie, rapoarte, note de control, activitatea comisiei fiind îngreunată de faptul că au fost acuzaţii care s-au derulat într-o perioadă mai mare de timp, până la 2 ani, şi au fost implicate multe persoane.

  "După cum am mai anunţat, s-a decis schimbarea locului de muncă a unei asistente într-o zonă în care responsabilităţile profesionale nu implică lucrul direct cu nou născuţii fără supraveghere. Comisia a recomandat dirijarea a două cazuri noi către Consiliul etic al spitalului, care are atribuţii specifice în acest sens, fiind vorba de transferul acelui copil între Botoşani-Iaşi. Referitor la aspectele noi semnalate în ultimele două sesizări depuse privind neimplicarea asistentelor în consilierea mamelor privind necesitatea alimentaţiei la sân, au fost intervievate toate persoanele care lucrează pe secţie care neagă acuzaţia şi invocă materialele publicitare distribuite cât şi sesiunile informale organizate la nivelul secţiei pe această temă specifică, invocând la rândul lor refuzul şi neimplicarea domnului doctor (n.red. Eugen Prăjinaru) în programul “Spitalul, prieten al copiilor. Se confirmă acele disfuncţionalităţi în pregătirea saloanelor pentru preluarea mamelor după operaţie, invocându-se cantitatea insuficientă de lenjerie care să permită echiparea paturilor în avans cât şi deficitul de personal auxiliar", a declarat Ioan Asaftei.

O altă problemă existentă la nivelul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie o reprezintă lipsa de comunicare care duce de multe ori la conflicte, după cum susţin reprezentanţii Spitalului Judeţean.

“Putem sublinia câteva deficienţe, cum ar fi elaborarea de proceduri şi reactualizarea celor existente, în mod deosebit ne referim la lipsa unor proceduri care să coordoneze activitatea comună atât a secţiilor obstetrică şi ginecologie şi a secţiei neonatologie, fapt care generează tensiuni şi conflicte cu efecte negative în calitatea actului medical. O altă deficienţă o reprezintă neinformarea şefului ierarhic direct asupra problemelor sesizate ca impedimente în desfăşurarea activităţii, neconsemnarea în scris a incindentelor din activitate şi a personaelor responsabile", a mai precizat Ioan Asaftei.

În urma acestei anchete, mai multe anagajate ale Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie au ajuns în atenţia Comisiei de Etică, trei în atenţia Comisiei de Disciplină, iar în cazul a doi medici urmează a se pronunţa Colegiul Medicilor.

“Voi avea o discuţie cu domnul doctor Prăjinaru, care şi-a luat un pic de concediu, a avut telefonul descărcat. Personal, e bine că aceste lucruri s-au spus, că am făcut o radiografie a situaţiei de acolo, e bine că putem lua măsuri dacă ştim care sunt faptele. Sper ca persoanele care s-au făcut vinovate într-o măsură mai mică sau mai mare de incidente prin nerespectarea unor sarcini de serviciu, de neîndeplinire a acestora, să poată să ia aminte că asemenea lucruri nu pot fi tolerate şi sper ca starea de disciplină precum şi nivelul de instruire profesională să se menţină la nivelul cu care Maternitatea Botoşani ne-a obişnuit", a declarat Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean. 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inconștiența unei mame i-a uimit peste măsură pe medicii din Botoșani!

Joi, 18 Aprilie 2019
960

Deși a mai născut de șase ori până acum, femeia în vârstă de 41 de ani, însărcinată pentru a șaptea oară, nu doar că nu a mers niciodată la medic timp de nouă luni,...

La mulți ani, Gheorghe-Mihai CORON!

Joi, 18 Aprilie 2019
49

Gheorghe Mihai Coron s-a născut pe 19 aprilie 1938, în satul Todireni, din judeţul Botoşani. Este un apreciat pictor şi profesor, cu lucrări în colecţii de stat şi în străin...

Bursele sociale pe motive medicale: Controverse din cauza unui Ordin al Ministerului Educației!

Joi, 18 Aprilie 2019
405

Unde-i lege nu-i tocmeală, unde-i ordin, cu plăcere! Cam așa s-ar putea rezuma problema creată de acordarea burselor sociale pe motive medicale, care stârnește în municipiul Botoșani...