Vezi ce se va întâmpla cu facturile botoșănenilor pentru spațiile comune, emise de Modern Calor!

Vezi ce se va întâmpla cu facturile botoșănenilor pentru spațiile comune, emise de Modern Calor!

 Doru Ciocan, presedinte ANRSC  

  După patru ore de discuții aprinse privind problemele legate de sistemul de termoficare și cel de alimentare cu apă din Botoșani, timp în care președintele ANRSC, Doru Ciocan, a răspuns întrebărilor venite din partea reprezentanțiilor asociațiilor de proprietari, s-a ajuns la o concluzie în ceea ce privește plata spațiilor comune către Modern Calor, de către botoșănenii care au centrale și nu mai au nicio relație contractuală cu societatea de termoficare.

  La finalul întâlnirii, primarul Ovidiu Portariuc l-a întrebat pe președintele ANRSC dacă municipalitatea poate prelua plata cheltuielilor pentru spațiile comune, precizând că există resurse financiare pentru a acoperi aceste cheltuieli.

“Există principiul subsidiarității și autonomiei locale care spune că în anumite situații autoritatea locală poate decide asupra unor probleme de interes local. Ca atare, noi ca municipalitate, analizând problema în speță de aproape un an de zile, am ajuns la concluzia că am putea să ne asumăm susținerea acestor cheltuieli comune, să le preluăm noi ca municipalitate integral, să degrevăm de toate aceste probleme. Cum o putem face? Ne permite Ordinul 343? Putem amenda ordinul astfel încât să spuneți că lăsați la latitudinea autorităților locale dacă plătesc sau nu. Oportunitatea acestei intervenții se justifică în comunitatea noastră", fost întrebarea primarului Ovidiu Portariuc.

Răspunsul președintelui ANRSC a fost unul favorabil, cu condiția că, dacă Consiliul Local va aproba ca municipalitatea să suporte aceste cheltuieli, vor trebui suportate pentru toți cei din condominii.

“Dumneavoastră, ca autoritate publică locală, aveți posibilitatea prin legiuitor, Consiliul Local, să hotărâți ce nivel de subvenție sau ajutoare puteți să dați către locuitorii acestui oraș. Acele ajutoare le puteți da atât pe energia termică, pe apă, în unele cazuri și pe salubrizare, în baza unor anchete după caz, iar în speța directă referitor la susținerea din partea autorității publice locale a costurilor cu energia termică pe partea comună se poate face pentru toți locuitorii din condominiile respective. Atât pentru cei racordați, cât și pentru cei care nu sunt racordați. Nu există lege care să vă restricționeze. Trebuie să fiți foarte atenți să nu existe ajutoare încrucișate", a spus Doru Ciocan, care a mai precizat că această decizie ține strict de Consiliul Local și nu mai trebuie avizul ANRSC.

Ovidiu Portariuc a menționat că va iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local în acest sens, iar dacă aleșii municipali vor fi de acord, de la anul municipalitatea va suporta aceste cheltuieli pentru spațiile comune. Eefortul financiar anual s-ar ridica la 1,2 milioane de lei.

“Voi cere sprijinul ANRSC, Modern Calor și Consiliului Local pentru a elabora o Hotărâre de Consiliu Local prin care să putem prelua și subvenționa părțile comune. Nu știu dacă cineva se poate opune unei hotărâri care are o asemenea oportunitate locală. Am făcut niște calcule și facem niște economii pe anumite zone, strângem cureaua. Sunt multe capitole unde se pot face economii, unde expiră contracte încheiate în mandatul anterior, contracte extrem de ineficiente, unde se pierd mulți bani", a spus Portariuc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
81

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1214

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
437

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...