Vesti bune pentru salariatii DGASPC Botosani!

Vesti bune pentru salariatii DGASPC Botosani!

 LIVIU RADASANU  

Angajatii DGASPC vor primi vineri, 2 octombrie, cate 600 lei, iar saptamana viitoare cate 300 lei, fiind vorba despre achitarea unor drepturi restante din septembrie si octombrie 2008.

Intrucat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani nu a primit un raspuns favorabil de la Guvern, autoritatile judetene au gasit solutii la nivel local.

Joi, Consiliul Judetean a facut o rectificare bugetara, luand bani de la cheltuieli materiale din bugetul Directiei pentru acordarea a doua luni din restantele de anul trecut, fiind vorba de masa calda si refacerea capacitatii de munca, iar saptamana viitoare se vor mai acorda bani pentru o luna din acele drepturi restante castigate in contractul colectiv de munca.

"In conditiile in care si starea tensionata de la Bucuresti se va rezolva, atunci va fi promovat in final si proiectul de hotarare de guvern. Totusi, noi apreciem ca situatia de la DGAPSC este deosebita, pentru ca suntem convinsi ca oamenii de acolo trebuie platiti pentru munca depusa, avand si posibilitatea sa facem niste modificari in bugete pentru ca am intrat in trimestrul IV si tehnic vorbind avem o posibilitate in plus. Am facut o rectificare, o suma de la cheltuieli materiale prin bugetul Directiei poate fi directionata pentru plata unei sume pentru sanatate si securitate in munca care au fost dobandite de salariatii de acolo in baza unei hotarari judecatoresti, si care sunt restante din anul 2008. Vom reusi maine (vineri, n.r.) sa platim pentru doua luni, iar saptamana viitoare pentru inca o luna", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Alaturi de conducerea Consiliului Judetean a fost joi si Liviu Radasanu, directorul DGASPC, dar si Doina Nacu, directorul economic, pentru a gasi solutii de acordarea acestor sumelor de bani pentru drepturile castigate de angajatii institutiei.

"Avand in vedere ca am trecut in trimestrul IV, am facut o solicitare si am deschis un cont, undeva la 17 miliarde lei vechi. Ceea ce ne va permite sa platim doua luni din restantele de la masa calda si refacerea capacitatii de munca, iar miercurea viitoare inca o luna, pentru ca Trezoreria nu are suficienti bani pana vineri. Pentru fiecare salariat ar fi cate 600 lei vineri, iar saptamana viitoare inca 300 lei. Speram sa treaca acest proiect in sedinta urmatoare de Guvern, pentru ca asa nu se mai poate", a declarat Liviu Radasanu, directorul DGASPC.
 
 
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autoturism cuprins de un incendiu pe o stradă din Dorohoi! FOTO

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
874

Un autoturism parcat, miercuri seara, pe o stradă din municipiul Dorohoi a luat foc fiind nevoie de intervenția angajaților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.Mașina, un V...

O ocrotitoare și binefăcătoare a câinilor maidanezi, propusă pentru titlul de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
2378

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din data de 29 noiembrie va fi și un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetățean de onoare lui Heike Lindlohr, fondatoarea...

Marcela Motoc aduce "Fata din Curcubeu" la Botoșani!

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
263

De pe scenele pariziene, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Botoșani. Un text de Lia Bugnar și o actriță care a străbătut lumea pentru ca într-un târziu ea, lumea, să &icir...