Vesti bune pentru salariatii DGASPC Botosani!

Vesti bune pentru salariatii DGASPC Botosani!

 LIVIU RADASANU  

Angajatii DGASPC vor primi vineri, 2 octombrie, cate 600 lei, iar saptamana viitoare cate 300 lei, fiind vorba despre achitarea unor drepturi restante din septembrie si octombrie 2008.

Intrucat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani nu a primit un raspuns favorabil de la Guvern, autoritatile judetene au gasit solutii la nivel local.

Joi, Consiliul Judetean a facut o rectificare bugetara, luand bani de la cheltuieli materiale din bugetul Directiei pentru acordarea a doua luni din restantele de anul trecut, fiind vorba de masa calda si refacerea capacitatii de munca, iar saptamana viitoare se vor mai acorda bani pentru o luna din acele drepturi restante castigate in contractul colectiv de munca.

"In conditiile in care si starea tensionata de la Bucuresti se va rezolva, atunci va fi promovat in final si proiectul de hotarare de guvern. Totusi, noi apreciem ca situatia de la DGAPSC este deosebita, pentru ca suntem convinsi ca oamenii de acolo trebuie platiti pentru munca depusa, avand si posibilitatea sa facem niste modificari in bugete pentru ca am intrat in trimestrul IV si tehnic vorbind avem o posibilitate in plus. Am facut o rectificare, o suma de la cheltuieli materiale prin bugetul Directiei poate fi directionata pentru plata unei sume pentru sanatate si securitate in munca care au fost dobandite de salariatii de acolo in baza unei hotarari judecatoresti, si care sunt restante din anul 2008. Vom reusi maine (vineri, n.r.) sa platim pentru doua luni, iar saptamana viitoare pentru inca o luna", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Alaturi de conducerea Consiliului Judetean a fost joi si Liviu Radasanu, directorul DGASPC, dar si Doina Nacu, directorul economic, pentru a gasi solutii de acordarea acestor sumelor de bani pentru drepturile castigate de angajatii institutiei.

"Avand in vedere ca am trecut in trimestrul IV, am facut o solicitare si am deschis un cont, undeva la 17 miliarde lei vechi. Ceea ce ne va permite sa platim doua luni din restantele de la masa calda si refacerea capacitatii de munca, iar miercurea viitoare inca o luna, pentru ca Trezoreria nu are suficienti bani pana vineri. Pentru fiecare salariat ar fi cate 600 lei vineri, iar saptamana viitoare inca 300 lei. Speram sa treaca acest proiect in sedinta urmatoare de Guvern, pentru ca asa nu se mai poate", a declarat Liviu Radasanu, directorul DGASPC.
 
 
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O dubă a căzut de pe o platformă pe drumul Botoșani-Suceava! FOTO

astăzi, 19:41
1596

O mașină a zburat de pe o platformă, răsturnându-se în șanțul de pe marginea șoselei. Mașina, o dubă TV, fusese cumpărată la o licitație de o persoană din București.A fos...

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii rutieri pe şoselele din judeţ!

astăzi, 18:37
152

În urma acţiunii dedicate bicicliştilor, poliţiştii au aplicat în total 124 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drum...

Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

astăzi, 17:43
519

Conducta de alimentare de apă a oraşului Flămânzi, care porneşte din Botoşani, a fost proiectată iniţial pentru Filatura din oraş, însă ulterior, pe conductă s-au branşat mai to...