Vama Radauti-Prut: Dupa Pasalau, potopul (de reclamatii)!

Vama Radauti-Prut: Dupa Pasalau, potopul (de reclamatii)!

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, a dispus un control la Vama Radauti Prut, verificarile vizand un imobil care a fost ridicat in Vama, pe vremea cand institutia era condusa de Ovidiu Pasalau, constructie care s-ar fi facut fara niciun fel de autorizatie.

Presedintele Consiliului Judetean sustine ca nu s-a solicitat niciun aviz din partea institutiei pe care o conduce, pentru imobilul respectiv, cu toate ca terenul a fost transmis de catre Primaria Radauti-Prut in administrarea Consiliului Judetean Botosani.

"Am avut o discutie cu domnul arhitect-sef si i-am solicitat ca in cursul zilei de maine sa se deplaseze la fata locului, si sa faca o constatare acolo. Totodata, i-am solicitat sa isi exercite prerogativele, in sensul de a se aplica sanctiuni daca se confirma ca intr-adevar nu exista autorizatie de constructie pentru respectivul imobil. Credem ca nu exista o astfel de autorizatie, pentru ca daca era ar fi trebuit sa existe la documentatie si acordul nostru, care insa nu ni s-a solicitat. Potrivit legii, autorizatia de constructie trebuia emisa de Primaria Radauti-Prut", a declarat presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac.


"Domnul Pasalau a spus ca el vorbeste doar de la ministri in sus"

Primarul din Radauti-Prut spune ca nu s-a solicitat niciun fel de autorizatie pentru ridicarea acelui imobil si ca, in ciuda somatiilor pe care le-a trimis pentru sistarea lucrarilor, acest lucru nu s-a intamplat.

"Nu am primit niciun fel de adresa, nicio solicitare pentru autorizarea acelei constructii din Vama. Lucrarile au inceput undeva in iunie-iulie anul trecut si am trimis doua somatii catre Vama sa opreasca lucrarile si sa demoleze constructia, dar fara niciun rezultat. Domnul Pasalau mi-a spus ca nu are ce vorbi cu mine, ca el vorbeste doar de la ministri in sus, si daca eu nu am acest rang, ce puteam sa fac?", a declarat Viorel Nichiteanu, primarul comunei Radauti-Prut.


Cristian Roman: "Domeniul public nu e mosia nimanui!"

Despre constructia imobilului din Vama Radauti Prut a fost sesizat si Inspectoratul de Stat in Constructii care, la solicitarea prefectului, a efectuat un control, concluzionand ca respectiva cladire a fost ridicata ilegal. 

"In luna ianuarie, anul curent, cu ocazia vizitelor de lucru la unele primarii din nordul judetului, atunci cand am ajuns la Radauti Prut, am sesizat aparitia unui nou imobil in interiorul Punctului Vamal, care este exact in fata Primariei. Cum primarul si seful Biroului Vamal nu au putut da lamuriri cu privire la acest aspect, am sesizat Inspectia Judeteana in Constructii. Pe data de 3 februarie mi s-au comunicat procesele verbale pentru doua actiuni de control, dintre care unul privitor la imobilul respectiv, construit fara autorizatie", a declarat prefectul Cristian Roman.

Cum Institutia Prefectului nu are competente sa efectueze controale in punctele vamale, cele sesizate au fost comunicate organelor competente, respectiv Autoritatea Nationala a Vamilor si Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera.

"Trebuie clarificat cine a aprobat ridicarea respectivului imobil, de unde au provenit banii si care este de fapt destinatia sa, pentru ca domeniul public nu e mosia nimanui si toti in tara aceasta trebuie sa respectam legea", a conchis reprezentantul Guvernului in teritoriu.


Pasalau: "Eu nu am facut pentru mine, Vama e a statului"

Scandalul a pornit dupa ce deputatul Catalin Buhaianu a acuzat ca fostul sef al Vamii Radauti-Prut ar fi ridicat o constructie ilegala, din bani obtinuti din afaceri indoielnice.

"Nu pot sa raspund unor asemenea acuzatii, un om normal si sanatos la cap nu poate raspunde la acuzatii de genul acesta. El este om politic, isi asuma raspunderea pentru ceea ce declara, ce sa-i raspund eu domnului Buhaianu? Eu nu am facut nicio hala aici, nu am facut nimic, nu s-au cerut bani de la Vami, nu am facut Vama privata. Eu nu pot sa ridic nimic, aici sunt constructii provizorii, modulare, e zona inundabila, eu nu am facut pentru mine, Vama e a statului. Le consider niste acuzatii nefondate, care probabil ca in perioada urmatoare vor fi clarificate", a declarat saptamana trecuta Ovidiu Pasalau.



 

 
 

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
28

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
24

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
40

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...