Valentin Ceausescu crede ca parintii sai trebuiau executati pe loc, fara proces!

Valentin Ceausescu crede ca parintii sai trebuiau executati pe loc, fara proces!

VALENTIN CEAUSESCU

Valentin Ceausescu, fiul fostului dictator, spune ca tatal sau a fost mintit de consilieri pana in ultima clipa si ca ar fi fost mai bine ca Nicolae si Elena Ceausescu sa fie impuscati pe loc, fara proces, pentru a fi evitate victimele din randul populatiei.

Intr-un interviu acordat miercuri agentiei Associated Press, Valentin Ceausescu sustine ca dictatorul era complet rupt de realitate in orele premergatoare manifestatiei de sustinere ce s-a intors impotriva sa.

"Nu i s-a spus motivul nemultumirii (populatiei). Lucrurile neplacute ii erau ascunse", a declarat Valentin Ceausescu, pentru AP, precizand ca tatal sau a crezut pana in ultimele ore ale inlaturarii sale ca populatia il idolatriza.

Fiul lui Nicolae Ceausescu sugereaza ca oamenii din jurul dictatorului au evitat sa-i spuna ce se intampla de fapt, pana in ultimele clipe, cand acesta inca mai credea ca este vorba de o lovitura de stat orchestrata de Uniunea Sovietica.

Referitor la executarea parintilor sai, Valentin Ceausescu spune ca ar fi preferat ca tatal sau sa fi fost impuscat pe loc, deoarece in orele pierdute cu procesul sau, sute de oameni nevinovati si-au mai pierdut viata.

"Ar fi trebuit sa-i ucida, pur si simplu. Nu aveau nevoie de un proces", spune Valentin Ceausescu. "Am privit (executia) si mi-a fost rusine ca sunt roman. Nu am simtit ca sunt parintii mei", a mai continuat fiul fostului dictator.

Dupa 20 de ani, Ceausescu crede ca "oamenii asteptau ceva de la aceasta Revolutie, ceva ce nu s-a intamplat".

Agentia de presa mentioneaza, in finalul articolului, ca desi in Germania de Est si Cehoslovacia comunismul a fost inlocuit de democratie, in Romania puterea a fost preluata tot de vechea garda, din jurul dictatorului, care a supravietuit Revolutiei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LIVE SCORE: ACS Poli Timişoara- FC Botoşani 1-1

astăzi, 18:23
230

 FC Botoşani înfruntă, de la ora 18.00, în deplasare echipa ACS Poli Timişoara. Cu 31 de puncte şi cu locul patru ocupat în clasament, elevii lui Costel Enache ţintesc ...

Şi-a bătut un vecin cu hârleţul şi a ajuns în faţa judecătorilor

astăzi, 17:34
171

Un bărbat a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de omor, după ce a lovit un vecin cu un hârleţ. Potrivi...

Posturi noi scoase la concurs, la Spitalul Mavromati

astăzi, 14:29
934

După numărul mare de posturi scoase la concurs pentru angajarea de cadre medicale, Spitalul Judeţean Mavromati caută să angajeze personal şi în rândul TESA.Două posturi au fost ...