Valentin Ceausescu crede ca parintii sai trebuiau executati pe loc, fara proces!

Valentin Ceausescu crede ca parintii sai trebuiau executati pe loc, fara proces!

VALENTIN CEAUSESCU

Valentin Ceausescu, fiul fostului dictator, spune ca tatal sau a fost mintit de consilieri pana in ultima clipa si ca ar fi fost mai bine ca Nicolae si Elena Ceausescu sa fie impuscati pe loc, fara proces, pentru a fi evitate victimele din randul populatiei.

Intr-un interviu acordat miercuri agentiei Associated Press, Valentin Ceausescu sustine ca dictatorul era complet rupt de realitate in orele premergatoare manifestatiei de sustinere ce s-a intors impotriva sa.

"Nu i s-a spus motivul nemultumirii (populatiei). Lucrurile neplacute ii erau ascunse", a declarat Valentin Ceausescu, pentru AP, precizand ca tatal sau a crezut pana in ultimele ore ale inlaturarii sale ca populatia il idolatriza.

Fiul lui Nicolae Ceausescu sugereaza ca oamenii din jurul dictatorului au evitat sa-i spuna ce se intampla de fapt, pana in ultimele clipe, cand acesta inca mai credea ca este vorba de o lovitura de stat orchestrata de Uniunea Sovietica.

Referitor la executarea parintilor sai, Valentin Ceausescu spune ca ar fi preferat ca tatal sau sa fi fost impuscat pe loc, deoarece in orele pierdute cu procesul sau, sute de oameni nevinovati si-au mai pierdut viata.

"Ar fi trebuit sa-i ucida, pur si simplu. Nu aveau nevoie de un proces", spune Valentin Ceausescu. "Am privit (executia) si mi-a fost rusine ca sunt roman. Nu am simtit ca sunt parintii mei", a mai continuat fiul fostului dictator.

Dupa 20 de ani, Ceausescu crede ca "oamenii asteptau ceva de la aceasta Revolutie, ceva ce nu s-a intamplat".

Agentia de presa mentioneaza, in finalul articolului, ca desi in Germania de Est si Cehoslovacia comunismul a fost inlocuit de democratie, in Romania puterea a fost preluata tot de vechea garda, din jurul dictatorului, care a supravietuit Revolutiei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parintilor care se tem de cadrele didactice

astăzi, 18:33
23

- Silviu, auzi, nu vrei tu să te duci la şedinţa cu părinţii?, începe cu prudenţă Luminiţa.- Ce s-a întâmplat?- Silviu, eu nu pot să stau de vorbă cu diriginta lui ...

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Superstiţii în tradiţia populară de Sânt Ilie

astăzi, 17:55
318

Sfântul Ilie 2018. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este cinstit de creştini, vineri, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte...

La Urgențe, după ce a fost lovit de două mașini!

astăzi, 16:47
864

Bărbatul s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure, moment în care a fost lovit de un autoturism BMW condus de o femeie de 35 de ani. În urma impactului, victima a f...