Valentin Ceausescu crede ca parintii sai trebuiau executati pe loc, fara proces!

Valentin Ceausescu crede ca parintii sai trebuiau executati pe loc, fara proces!

VALENTIN CEAUSESCU

Valentin Ceausescu, fiul fostului dictator, spune ca tatal sau a fost mintit de consilieri pana in ultima clipa si ca ar fi fost mai bine ca Nicolae si Elena Ceausescu sa fie impuscati pe loc, fara proces, pentru a fi evitate victimele din randul populatiei.

Intr-un interviu acordat miercuri agentiei Associated Press, Valentin Ceausescu sustine ca dictatorul era complet rupt de realitate in orele premergatoare manifestatiei de sustinere ce s-a intors impotriva sa.

"Nu i s-a spus motivul nemultumirii (populatiei). Lucrurile neplacute ii erau ascunse", a declarat Valentin Ceausescu, pentru AP, precizand ca tatal sau a crezut pana in ultimele ore ale inlaturarii sale ca populatia il idolatriza.

Fiul lui Nicolae Ceausescu sugereaza ca oamenii din jurul dictatorului au evitat sa-i spuna ce se intampla de fapt, pana in ultimele clipe, cand acesta inca mai credea ca este vorba de o lovitura de stat orchestrata de Uniunea Sovietica.

Referitor la executarea parintilor sai, Valentin Ceausescu spune ca ar fi preferat ca tatal sau sa fi fost impuscat pe loc, deoarece in orele pierdute cu procesul sau, sute de oameni nevinovati si-au mai pierdut viata.

"Ar fi trebuit sa-i ucida, pur si simplu. Nu aveau nevoie de un proces", spune Valentin Ceausescu. "Am privit (executia) si mi-a fost rusine ca sunt roman. Nu am simtit ca sunt parintii mei", a mai continuat fiul fostului dictator.

Dupa 20 de ani, Ceausescu crede ca "oamenii asteptau ceva de la aceasta Revolutie, ceva ce nu s-a intamplat".

Agentia de presa mentioneaza, in finalul articolului, ca desi in Germania de Est si Cehoslovacia comunismul a fost inlocuit de democratie, in Romania puterea a fost preluata tot de vechea garda, din jurul dictatorului, care a supravietuit Revolutiei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Delegaţie Erasmus+ din patru ţări, la Palatul Administrativ din Botoșani! FOTO

astăzi, 13:45
49

Șapte profesori şi 17 elevi din Germania, Turcia şi Italia au fost astăzi în vizită la Palatul Administrativ, însoţiţi de gazdele lor- patru profesori şi 14 elevi ai Seminarului Te...

Elevii din Botoșani, calificați la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română!

astăzi, 12:17
378

Pe 17 martie 2018 a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română, opt elevi calificându-se la faza națională. Etapa națională a Olimpiadei de Limba ...

Zeci de poliţişti de frontieră s-au mobilizat pentru a dona sânge! FOTO

astăzi, 11:51
393

Poliţiştii de frontieră botoşăneni s-au deplasat în ultimele zile la Centrul de Transfuzii Sanguine din Botoşani pentru a dona sânge. Aproximativ 20 de poliţişti de fronti...