Valentin Ceausescu crede ca parintii sai trebuiau executati pe loc, fara proces!

Valentin Ceausescu crede ca parintii sai trebuiau executati pe loc, fara proces!

VALENTIN CEAUSESCU

Valentin Ceausescu, fiul fostului dictator, spune ca tatal sau a fost mintit de consilieri pana in ultima clipa si ca ar fi fost mai bine ca Nicolae si Elena Ceausescu sa fie impuscati pe loc, fara proces, pentru a fi evitate victimele din randul populatiei.

Intr-un interviu acordat miercuri agentiei Associated Press, Valentin Ceausescu sustine ca dictatorul era complet rupt de realitate in orele premergatoare manifestatiei de sustinere ce s-a intors impotriva sa.

"Nu i s-a spus motivul nemultumirii (populatiei). Lucrurile neplacute ii erau ascunse", a declarat Valentin Ceausescu, pentru AP, precizand ca tatal sau a crezut pana in ultimele ore ale inlaturarii sale ca populatia il idolatriza.

Fiul lui Nicolae Ceausescu sugereaza ca oamenii din jurul dictatorului au evitat sa-i spuna ce se intampla de fapt, pana in ultimele clipe, cand acesta inca mai credea ca este vorba de o lovitura de stat orchestrata de Uniunea Sovietica.

Referitor la executarea parintilor sai, Valentin Ceausescu spune ca ar fi preferat ca tatal sau sa fi fost impuscat pe loc, deoarece in orele pierdute cu procesul sau, sute de oameni nevinovati si-au mai pierdut viata.

"Ar fi trebuit sa-i ucida, pur si simplu. Nu aveau nevoie de un proces", spune Valentin Ceausescu. "Am privit (executia) si mi-a fost rusine ca sunt roman. Nu am simtit ca sunt parintii mei", a mai continuat fiul fostului dictator.

Dupa 20 de ani, Ceausescu crede ca "oamenii asteptau ceva de la aceasta Revolutie, ceva ce nu s-a intamplat".

Agentia de presa mentioneaza, in finalul articolului, ca desi in Germania de Est si Cehoslovacia comunismul a fost inlocuit de democratie, in Romania puterea a fost preluata tot de vechea garda, din jurul dictatorului, care a supravietuit Revolutiei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
177

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
714

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
222

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...