Urmarire ca-n filme pentru 2000 de pachete de tigari de contrabanda!

Urmarire ca-n filme pentru 2000 de pachete de tigari de contrabanda!

Goana poliţiştilor după traficanţii de ţigări devine o obişnuinţă, contrabandiştii recurgând la orice mjloace pentru a scăpa de oamenii legii! Un bărbat din Ştefăneşti nu a ezitat să sară din maşină, aruncând totodată şi doi saci de ţigări, sperând că astfel poliţiştii îi vor pierde urma.

În zilele de 14 - 15.05.2010, acţionând în întregul judeţ, poliţiştii botoşăneni au depistat  mai multe persoane care transportau sau deţineau în vederea comercializării, fără a deţine documente justificative de provenienţă, cantitatea totală de 2.180 pachete de ţigări, cu timbre de marcaj Republica Moldova şi Ucraina.

Astfel, în ziua de 14.05.2010, în jurul orei 16.00, poliţiştii din comuna Româneşti au identificat, pe un drum de exploatare ce leagă localităţile Româneşti şi Tudor Vladimirescu, autoturismul marca Opel Vectra condus de C. Mihai, de 33 de ani, din satul Băduţi, oraş Ştefăneşti.

La efectuarea semnalelor de oprire, conducătorul autoturismului şi-a continuat deplasarea înspre localitatea Tudor Vladimirescu, împrejurare în care poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice şi luminoase, şi fiind totodată solicitată intervenţia altor echipaje pentru interceptarea autoturismului.

În timpul urmăririi, pasagerul de pe scaunul dreapta faţă în autoturismul Opel Vectra a sărit din maşină, aruncând totodată pe marginea drumului doi saci voluminoşi.

Persoana a fost reţinută de poliţişti şi identificată ca fiind G. Ioan, de 29 ani, din oraşul Ştefăneşti, judeţul Botoşani. De asemenea, în cei doi saci au fost găsite 2.030 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, în valoare de 9.000 lei.
 
G. Ioan a fost condus la sediul postului de poliţie Româneşti, acesta declarând că  la volanul autoturismului se afla C. Mihai, de 33 de ani, din satul Băduţi, oraş Ştefăneşti.

Continuându-se cercetările, autoturismul Opel Vectra a fost gasit abandonat pe raza comunei Albeşti, pe drumul comunal ce leagă localităţile Tudor Vladimirescu şi Albeşti.

C. Mihai a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii 12/1990 cu amendă în cuantum de 3.000 lei, iar cantitatea de 2.030 pachete de ţigări a fost confiscată.

De asemenea, conducătorul auto a fost citat legal pentru a se prezenta la Postul de Poliţie Româneşti în data de 15.05.2010, faţă de acesta urmând a se dispune măsuri în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 pentru nerespectarea semnalelor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Necazul unei botoșănence: ”De câteva luni, fiica mea în vârstă de 4 ani pare să aibă probleme…” / Ce spun medicii!

astăzi, 11:09
230

De la o vreme, bunica a observat că fetița începe să aibă probleme atunci când ”se joacă mai mult pe telefon și îi obosește privirea”. I-a transmis mamei îng...

Botoșănean dat în urmărire națională după ce a încălcat controlul judiciar! (Foto)

astăzi, 10:34
76

Născut în localitatea Todireni, județul Botoșani, bărbatul în vârstă de 62 de ani este dat în urmărire națională.În prezent, Mihai Bălan domiciliază î...

Conferințele Institutului ”A. D. Xenopol” revin la Botoșani!

astăzi, 10:06
64

Cu prilejul unui inedit demers inițiat în 2023, seria de evenimente „De la istoria universală la istoria locală. Conferințele Institutului «A.D. Xenopol» la Botoșani&rdquo...