Unul din capetele de acuzare ale PSD a picat. Vezi care sunt celelalte trei!

Unul din capetele de acuzare ale PSD a picat. Vezi care sunt celelalte trei!

Social-democraţii par să fi pierdut unul din cele patru puncte ale contestaţiei depuse la Curtea Constituţională: reexaminarea voturilor anulate i-a dat câştig de cauză lui Traian Băsescu. Au rămas alte trei puncte pe care CCR va trebui să le analizeze.

După analizarea voturilor anulate în urmă cu o săptămână - cerere aprobată vineri de Curtea Constituţională - Biroul Electoral Central (BEC) a mai găsit 1169 de voturi bune pentru Traian Băsescu şi 969 de buletine ştampilate în favoarea lui Mircea Geoană. O lovitură de moral pe care pesediştii o încasează, deşi sâmbătă aceştia au ieşit prin purtătorul de cuvânt, Bogdan Niculescu-Duvăz, şi au declarat că nu asta au contestat ei, ci faptul că mai multe voturi pentru Geoană au fost anulate printr-o ştampilare ulterioară.

Or, asta poate fi demonstrat printr-o complicată expertiză criminalistică. Una aplicată fiecărui buletin cu două ştampile, pe care apare votat şi Geoană. Pe lista de reclamaţii ale PSD au mai rămas astfel trei puncte: două se referă la voturile pe liste speciale şi la scrutinul desfăşurat în diaspora. Social-democraţii cer compararea tabelelor cu semnături şi a declaraţiilor pe propria răspundere cu CNP-urile din baza de date de la Evidenţa populaţiei - în secţiile speciale şi din diaspora, pentru că ar exista suspiciuni de vot multiplu şi CNP-uri inexistente.

Un total de 780.000 de voturi, spune senatorul PSD Dan Şova. Ultimul punct pe lista PSD se referă la corectitudinea unor procese verbale care ar fi fost falsificate prin inversarea numărului de voturi ale celor doi candidaţi. Social-democraţii ar fi depus la CCR 664 de astfel de procese verbale de la secţii, drept exemplu.

Mâine cei nouă judecători ai CCR ar putea oferi noi răspunsuri la aceste acuzaţii.

Potrivit legii, CCR dispune anularea alegerilor din 6 decembrie şi repetarea scrutinului dacă se stabileşte că votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului.

 

 

Realitatea.net

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
587

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
107

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...