Un pompier si un politist de frontiera, cercetati pentru contrabanda cu tigari! - VIDEO

Un pompier si un politist de frontiera, cercetati pentru contrabanda cu tigari! - VIDEO

Subofiter ISU din Botosani, cu o avere de pana in 10 miliarde lei vechi, aflat in concediu de crestere a copilului, retinut pentru contrabanda cu tigari! Alaturi de acesta mai figureaza, in dosarul de cercetare, si un angajat al Politiei de Frontiera. Oamenii legii au confiscat 35.640 de pachete de tigari, prejudiciul cauzat bugetului general consolidat fiind de 315.057,60 lei.

Duminica, 21 noiembrie, in vederea documentarii activitatii infractionale a 12 invinuiti, pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala, contrabanda cu tigari, detinere ori comercializare de produse accizabile in afara antrepozitului fiscal, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, a angajatilor din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, Directiei Generale de Informatii si Protectie, au organizat prinderea in flagrant a patru persoane in timpul efectuarii unei tranzactii cu tigarete provenite din infractiunea de contrabanda.

In jurul orei 18.20, intr-o autoutilitara aflata pe o strada din apropierea locuintei unuia dintre invinuiti din localiattea Trusesti, a fost identificata cantitatea de 33.750 de pachete de tigari de provenienta Republica Moldova. Pentru aceasta cantitate, invinuitii solicitasera suma de 150.000 lei.

Dupa realizarea flagrantului, au fost efectuate 10 perchezitii domiciliare la locuintele invinuitilor si alte imobile, prilej cu care au fost identificate alte 1980 pachete de tigari de aceeasi provenienta. In total, au fost gasite 35.640 de pachete de tigari, prejudiciul cauzat bugetului general consolidat fiind de 315.057,60 lei.

Doi dintre cei cercetati sunt angajati ai MAI.
Unul dintre ei se numeste Lunic Ionel Lucian, in varsta de 30 de ani, subofiter in cadrul ISU Botosani. Acesta asigura coordonarea activitatilor de procurare, depozitare temporara si distribuirea ulterioara. Al doilea este Leampar Gabriel, agent in cadrul Politiei de Frontiera  Botosani. Primul este retinut, iar al doilea cercetat in stare de libertate.

Angajatul ISU avea deja dosar, tot pentru contrabanda cu tigari. In momentul de fata avea contactul de munca suspendat, deoarece era in concediu pentru cresterea copilului.


In total, sunt cercetate 12 persoane, dintre care 5 au fost deja retinute, iar alti doi invinuiti urmeaza a fi retinuti in cursul zilei de azi.

Procurorii au constatat ca averea lui Lunic Ionel Lucian este intre 8 si 10 miliarde, urmand sa se dispuna verificarea provenientei averii. La domiciulul acestuia au fost gasite 2 masini marca BMW si Volvo.

In timpul celor 10 perchezitii politistii au ridicat, pe langa tigari, suma de 26.492 lei, 150 de euro si 28 de telefoane mobile.

Perchezitiile au fost efectuate doar in Trusesti si Stefanesti. Angajatul ISU a fost ridicat de la locuinta mamei sale din Stefanesti.

"Au fost dificile momentele de intrare in Trusesti. Am fost nevoiti sa luam masuri de precautie pentru ca exista localnici care anunta miscarile ciudate. Au fost si momente hilare, caci efectiv am fost nevoiti sa ne ascundem. Cele 12 persoane nu formau practic o retea, ei lucrau independent", a declarat Cristian Popovici, prim-procuror al Parchetului d epe langa Tribunalul Botosani.    

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
512

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
117

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
74

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...