Turcanu, acuzații grave la adresa angajaților de la Drumuri si Poduri: "Băieții aia încă sunt învățați să vândă motorină. Pe mine m-au făcut!"

Turcanu, acuzații grave la adresa angajaților de la Drumuri si Poduri: "Băieții aia încă sunt învățați să vândă motorină. Pe mine m-au făcut!"
Mai mulți angajați ai Direcției Județene de Drumuri și Poduri sunt suspectați că ar fi complici la furturile de motorină, pe care le-ar face împreună cu angajați ai firmelor care au contracte cu instituția, susține președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu.

Țurcanu chiar a exemplificat metoda şi preţurile practicate de cei în cauză. Astfel se aprobă şi decontează o cantitate de motorină mai mare consumată raportată la orele state în teren de maşinile firmelor care au contracte cu instituţia.

"Nici la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri nu e totul sfânt. Băieții aia încă sunt învățați să vândă motorină. I-am văzut eu din mers, pe mine m-au făcut. Eram cu ei în teren și o oră și jumătate au oprit la un bar și eu îi căutam. I-am găsit prin curte pe la Transporturi Auto, ei spuneau că sunt în teren și erau ascunși pe acolo. Dacă motorina e 6 lei, ei o dau cu 4,5 lei. Știu cu cât o vând și unde o vând. Iese mașina de pe poarta unității, pleacă pe traseu. X sau Y cu firma îmi facturează mie 12 ore, iar mașina are un consum de 35 de litri pe oră. Șoferul nu face nicio pagubă firmei. El vine, spune că are confirmare 12 ore, dar el, dacă a lucrat numai 4 ore...", a spus Florin Țurcanu.

În această perioadă, mai multe comisii fac controale la toate instituțiile subordonate Consiliului Județean, iar la DJDP se verifică și aceste ilegalități.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rezultatele finale la etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice, la Botoșani!

astăzi, 08:01
68

Județul Botoșani va avea reprezentanți la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice, care se va desfășura în perioada 31 martie-6 aprilie 2018, în Dâmbovița - pentru lim...

În memoria eroilor salvatori: Trei ani de la tragicul accident în care a sfârșit ambulanțierul Constantin Brânzilă!

astăzi, 07:20
500

Zi tristă pentru Ambulanța Botoșani. În urmă cu trei ani, pe data de 19 martie 2015, un ambulanțier murea în misiune, iar colegii trag astăzi un semnal de alarmă cu privire la prior...

Cum au fost împărțiți peste 80 milioane lei pentru întreținerea drumurilor naționale! Botoșani, printre județele cu cei mai puțini bani

astăzi, 06:58
254

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi, a împărțit banii pentru un contract legat de o serie de lucrări de &ic...