TUPEU: Au posibilități financiare, dar nu își plătesc chiria către Locativa și nici utilitățile! Vezi cine are cea mai mare datorie

TUPEU: Au posibilități financiare, dar nu își plătesc chiria către Locativa și nici utilitățile! Vezi cine are cea mai mare datorie

Polițiști, jandarmi, angajați ai unor instituții publice, agenți de pază sau din sistemul sanitar, chiar și directorul adjunct al unei instituții publice!

În urma unor verificări făcute de municipalitate, deocamdată în blocurile ANL din Cișmea, s-a descoperit că o parte dintre chiriași înregistrează datorii uriașe.

Potrivit viceprimarului Viorel Iliuță, printre cei care se află în această situație sunt și polițiști, jandarmi, angajați ai unor instituții publice, agenți de pază sau din sistemul sanitar, chiar și directorul adjunct al unei instituții publice.

Cea mai mare datorie o are un agent de la Penitenciarul Botoșani, fiind vorba despre suma de 17.000 de lei. Acesta nu a mai plătit de câteva luni nici chiria, nici utilitățile.

"Un fenomen pe care l-am sesizat este că sunt oameni care au absolut toate posibilitățile să plătească și nu plătesc datoriile atât la Locativa, cât și la utilități, ceea ce creează probleme asociațiilor de proprietari", a spus viceprimarul Viorel Iliuță.

Astfel de verificări vor fi făcute în perioada următoare și în celelalte cartiere ANL din municipiul Botoșani.

Edilul a spus că rămâne în sarcina societății Locativa, care administrează aceste locuințe, să facă toate demersurile necesare pentru recuperarea debitelor.

O altă situație descoperită în locuințele ANL este aceea că unele sunt nelocuite, proprietarii fiind plecați în străinătate. În cazul acestora însă puțini au datorii, a menționat Iliuță.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1256

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
339

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
326

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...