Tulburătoarea poveste de viaţă a lui Valentin: Abandonat de două ori, visa să devină medic!

Tulburătoarea poveste de viaţă a lui Valentin: Abandonat de două ori, visa să devină medic!


Facebook

Era tânăr, iubit de toată lumea și voia să devină medic. Valentin, tânărul de 17 ani, care a murit după ce s-a accidentat în piscina Hotelului Maria, are o poveste de viață tristă, fiind abandonat de două ori.

Prima dată, Valentin Mistreanu a fost abandonat de cea care i-a dat viață, la Brașov, la ora actuală cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului neavând nicio informație despre părinții biologici ai adolescentului. La scurt timp după ce a fost abandonat, Valentin a fost adoptat, dar la vârsta de 5 ani viața avea să îi dea o nouă lovitură. Soții care l-au luat în grijă s-au despărțit, iar mama adoptivă l-a abandonat în Botoșani. Valentin a intrat atunci în sistemul de protecție a copilului, având norocul de a ajunge în familia unui asistent maternal profesionist din municipiul Botoșani, care i-a oferit timp de 11 ani dragostea și căldura unui cămin.

Sociabil și prietenos, adolescentul și-a făcut mulți prieteni, iar de anul trecut era elev al Colegiului Național "A.T. Laurian", planurile sale de viitor fiind să devină medic.

În februarie 2015 trebuia să împlinească 17 ani. Ca orice adolescent, fiind în vacanță, Valentin a dorit să iasă cu prietenii la o piscină. I-a spus femeii care îi era ca o mamă că dorește să meargă la piscină, dar femeia, grijulie, i-a spus să mai aștepte un pic că este prea cald afară, și să meargă mai sprea seară.

Femeia a plecat pentru scurt timp la Direcția Generală de Asistență Socială, unde trebuia să ducă niște documente, iar când s-a întors acasă nu l-a mai găsit pe băiat.

Parcă presimțind că ceva rău s-a întâmplat, l-a sunat dar Valentin nu i-a răspuns la telefon, la scurt timp fiind anunțată de unul dintre prietenii acestuia că băiatul este în stare gravă la spital, după ce s-a accidentat.

Tânărul nu știa să înoate, iar prietenii care îl însoțeau au spus că acesta a dispărut la un moment dat. Au început să îl caute, crezând că a ieșit din piscină, dar când au intrat și în apă l-au găsit inconștient pe fundul bazinului.

"Era un copil bun, un copil cuminte, dorea să devină medic, pentru că avea și o suferință, avea o boală de sânge. A fost un copil care nu ne-a făcut probleme niciodată, era plăcut, cuminte. Doamna care îl îngrijea l-a crescut ca pe propriul copil. Dumneaei mai are un copil în plasament", a declarat Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC Botoșani.

Medicii legiști urmează a efectua astăzi necropsia, după care trupul neînsuflețit al lui Valentin Mistreanu va fi depus o noapte în locuința în care și-a petrecut ultimii 11 ani din viață, iar mai apoi va fi depus la Biserica "Cuvioasa Parascheva" de pe Pietonalul Unirii, înmormântarea urmând să aibă loc,  cel mai probabil, joi.

Costurile vor fi suportate atât de asistentul maternal, cât și de DGASPC.

Pe contul de Facebook al tânărului, de când s-a aflat că a murit, curg neîncetat mesajele de condoleanțe din partea prietenilor și a colegilor.

Din fotografii, Valentin le zâmbește inocent.

(Claudia Luca)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
28

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
71

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
152

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...