Trei persoane cercetate pentru neglijenta in serviciu, dupa disparitia materialelor pentru sinistrati!

Trei persoane cercetate pentru neglijenta in serviciu, dupa disparitia materialelor pentru sinistrati!

Trei angajati din cadrul Serviciului Public Local, din subordinea Primariei Dorohoi, sunt cercetati intr-un dosar penal, dupa ce s-a descoperit ca o parte din materialele de constructie pentru casele sinistratilor, lipsesc din depozitele gestionate de municipalitate.

Lipsa materialelor a fost descoperita in urma unei inventarieri facuta de o comisie constituita prin ordin al prefectului.

La o prima verificare s-a constatat ca lipsesc aproape 24 de tone de armatura, aproape 1.000 de metri cubi de cherestea, peste 3.200 de metri cubi de nisip, peste 12.500 de caramizi, aproape 5.000 de metri patrati de vata minerala, si mai bine de 5.300 de kilograme de var.

Nereguli au fost depistate si in ceea ce priveste modul in care au fost completate documentele, neexistand o corespondenta cu persoanele fizice sau firmele de constructii in vederea restituirii materialelor distribuite in plus.

Cazul a ajuns si in atentia politistilor, care au deschis o ancheta.

“S-a constatat o neconcordanta intre stocul faptic de materiale si cel scriptic. Ca urmare a acestor nereguli, la Politia municipiului Dorohoi se fac cercetari intr-un dosar penal cu privire la trei persoane, angajati ai Primariei Dorohoi, care ca urmare a unei decizii a Executivului Primariei aveau atributii de gestionare a acestor materiale. Se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de neglijenta in serviciu. Daca pe parcursul cercetarilor se vor contura elemente constitutive ale vreunei alte fapte, se vor extinde cercetarile si sub alte aspecte", a declarat insp. pr. Daniela Darea, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani.

Prejudiciul este estimat la cateva sute de mii de lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
2

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
156

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
109

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...