Tineri, entuziasti si rockeri!

Tineri, entuziasti si rockeri!

Cativa botosaneni lupta impotriva curentului, a crizei financiare, economice, a mentalitatilor, anuntand ca sunt gata sa declare deschis al treilea concert de rock organizat de MetalSupport!

Cand? Chiar sambata, 21 februarie 2009, de la ora 19.30, la Palatul Copiilor din Botosani!

Trupele invitate sunt Abstract (Botosani), Era Decay (Suceava), Shadowsong (Suceava), Krepuskul (Cluj) si Truda (Cluj).

Speram sa fie un concert reusit. Ne-am implicat foarte mult in organizarea lui. Este cel mai costisitor concert pe care l-am organizat, am scos 1000 de euro din buzunarele proprii. Este foarte greu sa organizezi o astfel de manifestare in Botosani, avand in vedere ca lumea te priveste cu reticenta si nu se incumeta nimeni sa te ajute. In plus, sponsorizarile pe care le-am cautat nu au fost posibile din cauza crizei financiare, pe care au invocat-o toti cei la care am apelat, a declarat Dragos Pascal, unul dintre tinerii care s-au ocupat cu organizarea concertului.

Clujenii de la Truda sunt o formatie relativ nou infiintata, avand in vedere ca activeaza pe scena rock din Romania de doar doi ani de zile, perioada in care au reusit sa se ridice repede si sa stranga multe aprecieri. Truda este fosta trupa Cash, iar liderul formatiei canta rock de peste 20 de ani. Krepuskul, trupa originara din Cluj, este foarte apreciata de cunoscatori. Membrii formatiei se pot lauda ca au cantat in deschiderea concertului binecunoscutei formatii Sepultura. ShadowSong este o formatie foarte tanara, dar care a dovedit ca are ceva de spus pe scena metal nationala. Era Decay este originara din Suceava.

MetalSupport este o viitoare asociatie din Botosani, care se va ocupa de organizarea concertelor rock pe plan local, pentru inceput. Apoi, spera sa se extinda si pe plan national.

Avem planuri foarte mari, speram doar ca pe viitor sa gasim sprijin si sa fie posibil sa punem in practica tot ceea ce este acum in stadiu de plan. Imi doresc ca anul acesta sa pot organiza propriul festival si, de ce nu, pe viitor sa ma ocup de managementul unor trupe. Eu, impreuna cu cei implicati, ne vom ocupa cu promovarea rockului/metalului romanesc, pentru ca acest segment de muzica este neglijat, se pune accent doar pe trupele din strainatate si este pacat ca nu promovam ce este al nostru. Sunt foarte multe trupe talentate in Romania, spune Dragos Pascal.

Bineinteles ca tinerii vor incepe cu promovarea trupelor din Botosani. Povestea organizarii acestor concerte si ideea de MetalSupport a aparut in vara 2008, cand, in luna august, Dragos si alti doi tineri au inceput sa organizeze rockoteci pentru iubitorii muzicii de gen.

Primul pas au fost rockotecile pe care le organizam o data la doua saptamani. Noi, rockerii, chiar simteam lipsa unor astfel de manifestari. Apoi am organizat concerte micute, dar care au prins foarte bine printre rockeri, apoi am indraznit sa ma bag in ceva mai mult. Am organizat acest concert, care are o locatie mai mare, ce ne permite sa avem mai multi participanti si sunt optimist ca voi ajunge sa am propriul festival MetalSupport. Numele de MetalSupport mi-a venit de la ideea de a oferi sustinere trupelor romanesti, a povestit tanarul.

De precizat este faptul ca singura trupa care a solicitat comision este Truda, restul formatiilor care vor concerta dorind sa aiba asigurate doar transportul, cazarea si masa.

Singurul ajutor pe care l-am primit a fost din partea Organizatiei Tineretului Liber (OTL), cu care am incheiat o colaborare, iar eu ne-au asigurat cazarea trupelor, a precizat tanarul organizator.

 

Pe viitor, tinerii doresc o colaborare cu asociatiile anti-drog

Toate manifestarile pe care le vom organiza pe viitor, vom incerca sa le desfasuram in colaborare cu organizatii anti-drog, deoarece noi suntem total impotriva acestor lucruri. Eu nu sunt nici fumator, nici consumator de cafea sau altceva, iar drogurile le consider moarte curata, spune Dragos Pascal.

Pentru a reusi sa facem un concert de calitate, am colaborat cu o echipa de profesionisti, care ne-a asigurat sonorizarea. Vom organiza un concert de 8 martie, unde vom invita o trupa de notorietate in Romania, dar pe care o pastram ca surpriza si tot in plan avem si organizarea unui concert caritabil, in asociere cu un ONG botosanean,dezvaluie Elena Siminiciuc, din echipa de organizare.

La acest concert se asteapta participarea iubitorilor de muzica rock cu varste intre 14 si pana la 50 de ani. Pe langa rockerii botosaneni, si-au anuntat deja prezenta rockeri din Iasi, Suceava, Dorohoi, Bacau si alte orase.

Iubitorii de muzica rock sunt invitati de Elena Siminiciuc, Dragos Pascal si Cosmin Zamfirache sa se distreze si sa se manifeste in spirit rock alaturi de cei de la Abstract, Era Decay, ShadowSong, Krepuskul si Truda.

Informatii puteti gasi pe http://metalsupport-bt.blogspot.com

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
83

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
113

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
165

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...