Sute de oameni au pichetat, luni, Palatul Administrativ!

Sute de oameni au pichetat, luni, Palatul Administrativ!

Aproximativ 200 de persoane au pichetat Prefectura si Consiliul Judetean Botosani, in semn de protest fata de neplata salariilor angajatilor din sistemul de protectie a copilului.

"Desi au trecut 11 zile de la data de plata a salariilor, nici pana acum autoritatile nu si-au onorat obligatiile fata de salariati. Am auzit ca Guvernul are capacitatea de a plati salariile pentru angajatii DGASPC pana la sfarsitul anului, fara niciun fel de probelme", a precizat liderul sindicatului Impact, Marius Orosanu.

Cu toate acestea, declaratiile guvernantilor nu se materializeaza, Marius Orosanu enuntand doua posibilitati, si anume fie nu i s-a adus la cunostinta premierului despre situatia de la Botosani, fie Guvernul are aceste informatii, dar minte cand face declaratii.

"Indiferent de varianta corecta, angajatii nu si-au primit salariile si au trecut de atitudinea pasnica. Astfel de saptamana viitoare, pe langa miting, va avea loc un mars pe traseul DGASPC, Marchian, Calea Nationala, prin fata Directiei Muncii, a Directiei de Finante, pana in fata Prefecturii si a Consiliului Judetean", a mentionat liderul sindicatului Impact.

Si pentru ca marsul de protest, care initial nu figura in programul mentionat de sindicat, nu se anunta a fi unul prea linistit, Marius Orosanu spune ca angajatii vor sa radicalizeze protestele, sperand ca in acest fel premierul se va autosesiza si va lua seama de cele ce se intampla la Botosani.

"La mitingul de saptamana viitoare vor fi, probabil, aproximativ 500 de oameni", a anuntat Orosanu.

Ultima solutie pentru salariile angajatilor din cadrul DGASPC Botosani este fondul de rezerva al Guvernului!

Pentru a-i convinge pe guvernanti sa aloce banii necesari pentru Botosani, seful DGASPC, Liviu Radasanu, alaturi de senatorii Gheorghe Marcu si Dan Humelnicu, se vor deplasa la Bucuresti, in urmatoarele zile.

"Ne-am planificat un nou drum la Bucuresti, impreuna cu senatorii de Botosani Gheorghe Marcu si Dan Humelnicu. Speram sa fie cu folos. L-am auzit si pe premierul Romaniei spunand ca vor fi bani pentru DGASPC si ne-am mai linistit. Speram sa obtinem bani din fondul de rezerva al Guvernului, pentru ca a fost alimentat dupa ultima rectificare bugetara", a precizat Liviu Radasanu.


 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
125

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
91

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
84

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...