Sute de oameni au pichetat, luni, Palatul Administrativ!

Sute de oameni au pichetat, luni, Palatul Administrativ!
Aproximativ 200 de persoane au pichetat Prefectura si Consiliul Judetean Botosani, in semn de protest fata de neplata salariilor angajatilor din sistemul de protectie a copilului.

"Desi au trecut 11 zile de la data de plata a salariilor, nici pana acum autoritatile nu si-au onorat obligatiile fata de salariati. Am auzit ca Guvernul are capacitatea de a plati salariile pentru angajatii DGASPC pana la sfarsitul anului, fara niciun fel de probelme", a precizat liderul sindicatului Impact, Marius Orosanu.

Cu toate acestea, declaratiile guvernantilor nu se materializeaza, Marius Orosanu enuntand doua posibilitati, si anume fie nu i s-a adus la cunostinta premierului despre situatia de la Botosani, fie Guvernul are aceste informatii, dar minte cand face declaratii.

"Indiferent de varianta corecta, angajatii nu si-au primit salariile si au trecut de atitudinea pasnica. Astfel de saptamana viitoare, pe langa miting, va avea loc un mars pe traseul DGASPC, Marchian, Calea Nationala, prin fata Directiei Muncii, a Directiei de Finante, pana in fata Prefecturii si a Consiliului Judetean", a mentionat liderul sindicatului Impact.

Si pentru ca marsul de protest, care initial nu figura in programul mentionat de sindicat, nu se anunta a fi unul prea linistit, Marius Orosanu spune ca angajatii vor sa radicalizeze protestele, sperand ca in acest fel premierul se va autosesiza si va lua seama de cele ce se intampla la Botosani.

"La mitingul de saptamana viitoare vor fi, probabil, aproximativ 500 de oameni", a anuntat Orosanu.

Ultima solutie pentru salariile angajatilor din cadrul DGASPC Botosani este fondul de rezerva al Guvernului!

Pentru a-i convinge pe guvernanti sa aloce banii necesari pentru Botosani, seful DGASPC, Liviu Radasanu, alaturi de senatorii Gheorghe Marcu si Dan Humelnicu, se vor deplasa la Bucuresti, in urmatoarele zile.

"Ne-am planificat un nou drum la Bucuresti, impreuna cu senatorii de Botosani Gheorghe Marcu si Dan Humelnicu. Speram sa fie cu folos. L-am auzit si pe premierul Romaniei spunand ca vor fi bani pentru DGASPC si ne-am mai linistit. Speram sa obtinem bani din fondul de rezerva al Guvernului, pentru ca a fost alimentat dupa ultima rectificare bugetara", a precizat Liviu Radasanu.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primesc amendă dacă circul cu viteză MAI MICĂ decât limita pe un anumit tronson de drum?

astăzi, 10:29
98

Pun pariu ca ai circulat de multe ori pe drumurile patriei si te-ai trezit "blocat" in spatele unui conducator auto care circula cu o viteza prea mica, fara a avea vreun motiv intemeiat. Int...

​Termenul de depunere a declaraţiei unice a fost extins până la 31 iulie 2018

astăzi, 10:01
43

În sedinta de Guvern de joi, 12 iulie, s-a aprobat extinderea până la 31 iulie a.c., a termenului până la care contribuabilii, persoane fizice trebuiau să depună Declaratia Unic...

Bărbat de 61 de ani, imobilizat pe stradă de un puști de 16 ani!

astăzi, 09:52
145

Poliţiştii au identificat, miercuri, o femeie de 28 de ani şi un minor de 16 ani, ambii din oraşul Săveni, bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie. Din cercetările...