Sute de oameni au pichetat, luni, Palatul Administrativ!

Sute de oameni au pichetat, luni, Palatul Administrativ!
Aproximativ 200 de persoane au pichetat Prefectura si Consiliul Judetean Botosani, in semn de protest fata de neplata salariilor angajatilor din sistemul de protectie a copilului.

"Desi au trecut 11 zile de la data de plata a salariilor, nici pana acum autoritatile nu si-au onorat obligatiile fata de salariati. Am auzit ca Guvernul are capacitatea de a plati salariile pentru angajatii DGASPC pana la sfarsitul anului, fara niciun fel de probelme", a precizat liderul sindicatului Impact, Marius Orosanu.

Cu toate acestea, declaratiile guvernantilor nu se materializeaza, Marius Orosanu enuntand doua posibilitati, si anume fie nu i s-a adus la cunostinta premierului despre situatia de la Botosani, fie Guvernul are aceste informatii, dar minte cand face declaratii.

"Indiferent de varianta corecta, angajatii nu si-au primit salariile si au trecut de atitudinea pasnica. Astfel de saptamana viitoare, pe langa miting, va avea loc un mars pe traseul DGASPC, Marchian, Calea Nationala, prin fata Directiei Muncii, a Directiei de Finante, pana in fata Prefecturii si a Consiliului Judetean", a mentionat liderul sindicatului Impact.

Si pentru ca marsul de protest, care initial nu figura in programul mentionat de sindicat, nu se anunta a fi unul prea linistit, Marius Orosanu spune ca angajatii vor sa radicalizeze protestele, sperand ca in acest fel premierul se va autosesiza si va lua seama de cele ce se intampla la Botosani.

"La mitingul de saptamana viitoare vor fi, probabil, aproximativ 500 de oameni", a anuntat Orosanu.

Ultima solutie pentru salariile angajatilor din cadrul DGASPC Botosani este fondul de rezerva al Guvernului!

Pentru a-i convinge pe guvernanti sa aloce banii necesari pentru Botosani, seful DGASPC, Liviu Radasanu, alaturi de senatorii Gheorghe Marcu si Dan Humelnicu, se vor deplasa la Bucuresti, in urmatoarele zile.

"Ne-am planificat un nou drum la Bucuresti, impreuna cu senatorii de Botosani Gheorghe Marcu si Dan Humelnicu. Speram sa fie cu folos. L-am auzit si pe premierul Romaniei spunand ca vor fi bani pentru DGASPC si ne-am mai linistit. Speram sa obtinem bani din fondul de rezerva al Guvernului, pentru ca a fost alimentat dupa ultima rectificare bugetara", a precizat Liviu Radasanu.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

astăzi, 19:15
448

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...

Ajutoare financiare pentru proprietarii din blocul afectat de explozie, acordate prin AJPIS

astăzi, 15:32
1064

În acest sens, specialiştii instituţiei au început anchetele sociale în toate cele 12 familii de proprietari pentru a vedea care este starea materială şi la ce plafon de ajutoare...

O nouă avertizare meteo pentru judeţul Botoşani!

astăzi, 13:59
736

Administraţia Naţională de Meterologie a emis o nouă avertizare meteo care vizează mai multe judeţe.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, în județele Tulcea, Brăila, ...