Sute de oameni au pichetat, luni, Palatul Administrativ!

Sute de oameni au pichetat, luni, Palatul Administrativ!
Aproximativ 200 de persoane au pichetat Prefectura si Consiliul Judetean Botosani, in semn de protest fata de neplata salariilor angajatilor din sistemul de protectie a copilului.

"Desi au trecut 11 zile de la data de plata a salariilor, nici pana acum autoritatile nu si-au onorat obligatiile fata de salariati. Am auzit ca Guvernul are capacitatea de a plati salariile pentru angajatii DGASPC pana la sfarsitul anului, fara niciun fel de probelme", a precizat liderul sindicatului Impact, Marius Orosanu.

Cu toate acestea, declaratiile guvernantilor nu se materializeaza, Marius Orosanu enuntand doua posibilitati, si anume fie nu i s-a adus la cunostinta premierului despre situatia de la Botosani, fie Guvernul are aceste informatii, dar minte cand face declaratii.

"Indiferent de varianta corecta, angajatii nu si-au primit salariile si au trecut de atitudinea pasnica. Astfel de saptamana viitoare, pe langa miting, va avea loc un mars pe traseul DGASPC, Marchian, Calea Nationala, prin fata Directiei Muncii, a Directiei de Finante, pana in fata Prefecturii si a Consiliului Judetean", a mentionat liderul sindicatului Impact.

Si pentru ca marsul de protest, care initial nu figura in programul mentionat de sindicat, nu se anunta a fi unul prea linistit, Marius Orosanu spune ca angajatii vor sa radicalizeze protestele, sperand ca in acest fel premierul se va autosesiza si va lua seama de cele ce se intampla la Botosani.

"La mitingul de saptamana viitoare vor fi, probabil, aproximativ 500 de oameni", a anuntat Orosanu.

Ultima solutie pentru salariile angajatilor din cadrul DGASPC Botosani este fondul de rezerva al Guvernului!

Pentru a-i convinge pe guvernanti sa aloce banii necesari pentru Botosani, seful DGASPC, Liviu Radasanu, alaturi de senatorii Gheorghe Marcu si Dan Humelnicu, se vor deplasa la Bucuresti, in urmatoarele zile.

"Ne-am planificat un nou drum la Bucuresti, impreuna cu senatorii de Botosani Gheorghe Marcu si Dan Humelnicu. Speram sa fie cu folos. L-am auzit si pe premierul Romaniei spunand ca vor fi bani pentru DGASPC si ne-am mai linistit. Speram sa obtinem bani din fondul de rezerva al Guvernului, pentru ca a fost alimentat dupa ultima rectificare bugetara", a precizat Liviu Radasanu.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tată disperat își caută copilul. A mers să îl ia de la școală dar nu l-a mai găsit!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
5871

Părinții copilului în vârstă de 7 ani și jumătate au divorțat în anul 2013. Potrivit avocatului tatălui, instanța a stabilit custodie comună, cu un program de vizită, și d...

Un botoşănean a adormit la volan şi a produs un accident de circulaţie!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
1175

Botoşăneanul, aflat la volanul unui VW Golf, ar fi adormit şi a pătruns pe sensul opus unde a impactat un autoturism Dacia Logan ce circula dinspre Bacău.În urma impactului şoferu...

Accident de circulaţie provocat de un fost primar! A lovit cu mașina o tânără!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
1799

Vasile Hânganu, de 73 de ani, fost primar al oraşului Bucecea, se afla la volanul unei autoutilitare Ford şi a ieşit din parcarea din faţa cinematografului pe strada Ion Pillat, însă ...