Societatea Nova Apaserv va mai avea un DIRECTOR!

Societatea Nova Apaserv va mai avea un DIRECTOR!
Echipa de directori de la societatea Nova Apaserv se măreşte, la nivelul operatorului de apă fiind înfiinţat încă un post de director adjunct, care se va ocupa de partea economică.

Noua organigramă şi statul de funcţii de la Nova Apaserv au fost supuse dezbaterii şi aprobării în cadrul Adi Aqua, stârnind însă reacţii negative din partea unor aleşi locali.

Conducerea societăţii de apă şi canal a venit cu propunerea ca la nivelul unităţii numărul directorilor adjuncţi să crească de la trei, cât sunt în prezenţi, la patru, iar în subordinea directorului general să fie înfiinţat un nou compartiment care să se ocupe de sănătatea şi securitatea în muncă în situaţii de urgenţă.

Trei dintre reprezentanţii administraţiilor publice locale, care fac parte din Adi Aqua, s-au opus noii organigrame, fiind vorba despre viceprimarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, primarul comunei Vlădeni, Voicu Murariu, şi primarul comunei Răchiţi, Gheorghe Iacob, care au votat împotrivă.

Viceprimarul Cosmin Andrei a precizat că la nivelul operatorului de apă ar trebui înfiinţate mai multe posturi de execuţie, în condiţiile în care există tot mai multe nemulţumiri legate de timpul de intervenţie în cazul avariilor.

“Am votat împotriva acestei organigrame. S-a propus reînfiinţarea postului de director economic, organizarea Direcţiei Economice şi de asemenea înfiinţarea unui Compartiment SSMSU aflat în directa coordonare a directorului general. Îmi doresc mai multe funcţii de execuţie, am dat exemple şi cu avariile care sunt pe raza municipiului Botoşani, care produc un real disconfort botoşănilor pentru că se intervine foarte greu pe partea de reabilitare străzi acolo unde a intervenit Nova Apaserv. O parte din colegii primari din judeţ au votat împotrivă, iar această problemă a avariilor persistă şi în judeţ, la Răchiţi spre exemplu. Ne-am fi dori mai multe echipe de intervenţie în teren şi mai puţine posturi de directori. Am adus şi argumentul salarizării, după ce au apărut discuţii cu salariile fantasmagorice pe care şi le doresc domnii directori de acolo, nemaivorbind de chiria pe care o plătesc pentru noul sediu. Dorim ca aceste sume să se regăsească în confortul şi într-un nivel mai bun de trai al botoşănenilor şi mai puţin pentru partea de salarizare", a afirmat viceprimarul Cosmin Andrei.

În ciuda opoziţiei celor trei aleşi locali, propunerea privind noua organigrama şi statul de funcţii de la operatorul de apă a fost aprobată.

La nivelul societăţii Nova Apaserv există cinci posturi de directori, dintre care patru de ajuncţi, şi 436 de funcţii de execuţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

astăzi, 12:59
142

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...

Directorii de şcoli din întreg judeţul, convocaţi în şedinţă. Ce li s-a transmis! FOTO

astăzi, 12:16
936

La şedinţă au participat şi deputatul Mihaela Huncă, fost inspector şcolar general, deputatul Marius Budăi, părintele protopop Lucian Leonte, reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacer...

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1317

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...