Şeful CJ îi cheamă la bară pe foştii şefi ai Apa Grup, membrii AGA şi CA!‎ Cere sechestru pe bunurile acestora!

Şeful CJ îi cheamă la bară pe foştii şefi ai Apa Grup, membrii AGA şi CA!‎ Cere sechestru pe bunurile acestora!
Lovitură grea primită de Consiliul Judeţean Botoşani! Lichidatorul societăţii Apa Grup a deschis o acţiune în instanţă, prin care cere angajarea răspunderii instituţiei pentru falimentarea fostului operator de apă şi canal din judeţ.

În şase pagini, pe care le-a înaintat judecătorului sindic, lichidatorul Lulu Constantin Dascălu explică motivele pentru care a deschis această acţiune în instanţă, precizând că "persoana căreia îi este imputabilă apariţia stării de insolvenţă este acţionarul majoritar, judeţul Botoşani".
 
Potrivit lichidatorului Apa Grup, "acţionarul majoritar nu a avut niciodată intenţia de a asigura o funcţionare eficientă şi viabilă a acestei societăţi ci doar a urmărit un interes personal", acuzând Consiliul Judeţean că a condus fostul operator de apă spre faliment, înfiinţând o altă entitate juridică, al cărei acţionar majoritar este tot CJ, pentru a continua activitatea desfăşurată de debitoarea Apa Grup.

În expunerea de motive, Dascălu mai menţionează că la Apa grup s-au acordat salarii cu mult peste salariul mediu brut pe economie, fără a se ţine cont de nivelul de pregătire al salariaţilor, nu s-au încasat la timp creanţele către clienţi, au fost pierderi foarte mari de apă, şi un grad ridicat de îndatorare.

Actalul preşedinte al Consiliului Judeţean este decis să îi cheme în solidar, în acţiunea deschisă de lichidatorul judiciar, pe toţi membrii Adunării Generale a Acţionarilor, membrii Consiliilor de Administraţie şi directorii fostului operator de apă din anul 2000 până în anul 2010.

Florin Ţurcanu a spus că va propune acest lucru în plenul Consiliului Judeţean şi va angaja şi o casă de avocatură pentru acest proces cu o miză uriaşă pentru judeţ, suma pe care ar trebui să o plătească CJ în cazul în care ar pierde depăşind 70 de milioane de lei.

"Suntem chemaţi în instanţa pentru a atrage răspunderea materială a judeţului Botoşani. Când lichidatorul consideră că nu are de unde recupera suma rămasă de recuperat poate atrage în instanţă răspunderea materială a acţionarilor. Voi cere consilierilor cele mai bune variante pentru a câştiga acest proces şi în acelaşi timp să nu lupt eu singur de ceea ce s-a aprobat din anul 2000 încoace. Vreau să chem în solidar în acest proces toţi conducătorii care au condus această societate şi AGA şi Consiliul de Administraţie din 2000 încoace. Sunt foarte mulţi. Şi directorii care au condus unitatea", a spus Florin Turcanu.

"O să cerem sechestru pe toate bunurile lor. Dacă nu îi chem în solidar... Nu eu am acumulat 850 de miliarde de lei datorii. Eu nu am posibilitatea să îi plătesc, că nu sunt banii mei de acasă. Vreau asumare în plenul Consiliului. Dacă Consiliul spune că nu cheamă în solidar şi îşi asumă ei răspunderea eu mă supun votului, dar voi cere în penul Consiliului o asumare", a completat Ţurcanu.

El a ţinut să îi atenţioneze şi pe actualii şefi ai regiei de apă şi le-a transmis că cine nu are de gând să acţioneze pentru ca societatea să funcţioneze bine şi urmăreşte propriile interese să îşi dea demisia.

Totodată, şeful CJ a mai spus că va veni în faţa consilierilor judeţeni cu un proiect de hotărâre pentru trecerea Băii Centrale şi a Casei Ciomac din domeniul public în domeniul privat al judeţului pentru a putea fi puse garanţii la Ministerul Finanţelor, pentru eşalonarea la plată a datoriilor pe cinci ani. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Puncte bonus pentru șoferii cuminți în trafic!

astăzi, 14:13
118

Trei deputati ai PSD-ALDE au initiat un proiect de lege prin care se propune ca soferii care nu au fost sanctionati si nu au cumulate puncte de penalizare in cursul unui an sa primeasca anul urmator d...

Și băut, şi fără permis, depistat de polițiștii de frontieră botoșăneni în trafic!

astăzi, 13:48
167

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au depistat în trafic un cetățean român care conducea un autoturism, deși nu avea permi...

Contre în cadrul Consiliului Judeţean, de la o declaraţie politică susţinută în cadrul şedinţei ordinare

astăzi, 13:02
226

Mirela Saucă a susţinut că este dreptul unui consilier judeţean de a face o declaraţie politică şi a ţinut un discurs despre bilanţul dezastruos al politicii duse de alianţa PSD-ALDE. ...