Șeful Căminului de la Leorda: Demis din cauza neregulilor, repus pe funcție pentru că "bătrânii îl vor înapoi", spune Țurcanu!

Șeful Căminului de la Leorda: Demis din cauza neregulilor, repus pe funcție pentru că "bătrânii îl vor înapoi", spune Țurcanu!

 Florin Turcanu  

Repunerea pe funcţie a lui Costache Nechita la Centrul de bătrâni Leorda a fost făcută pentru că persoanele vârstnice cazate în unitate consideră că a făcut lucruri bune cât a fost la conducere, a spus Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.

"Toţi îl doresc pe dumnealui. Am înţeles că a fost gospodar când a condus Centrul. Bătrânii de la Leorda îl vor înapoi ca director", a pusŢurcanu.

Nechita a revenit pe funcţie după ce, în anul 2009, în urma unor nereguli depistate în ceea ce priveşte activitatea sa managerială, a plecat de la conducerea Căminului.

La acea vreme, în urma verificărilor efectuate de corpul de control al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului la Căminul de bătrâni din Leorda, s-a constatat că lipsesc alimente în valoare de 50.000 de lei.

Controlul a vizat intrările şi ieşirile de alimente din magazia căminului pe o perioadă de trei ani. Cel mai mare prejudiciu s-a constatat la lapte, respectiv 15.000 de lei.

Nechita a spus că alimentele lipsă au fost date de pomană.

Acum, el a revenit pe funcţie, după ce Raluca Alexandru, care a fost numită cu delegaţie, a demisionat.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fondurile Prima Casă au fost distribuite băncilor după noi reguli. Vezi cum se dau banii anul acesta

astăzi, 16:22
195

Plafonul de garanţii aprobat luna trecută de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest an este cu 20% mai mic faţă de cel din 2017.La finalul anului trecut, Ministerul Finanţelor Publice a ...

Botoşăneni ajunşi la spital după accidente în gospodărie

astăzi, 15:12
222

Este cazul unui italian stabilit în Botoşani şi care s-a tăiat la un deget de la mâna dreaptă după ce a utilizat defectuos un flex.Bărbatul, de 69 de ani, a suferit o plagă la d...

Start de an în forţă pentru antreprenorii botoşăneni. Numărul firmelor nou înfiinţate s-a dublat

astăzi, 14:07
120

Astfel, în luna ianuarie 2018 s-au înregistrat 136 de operatori economici, în condiţiile în care în aceeaşi lună a anului trecut au fost înregistraţi 62. C...