Șeful Căminului de la Leorda: Demis din cauza neregulilor, repus pe funcție pentru că "bătrânii îl vor înapoi", spune Țurcanu!

Șeful Căminului de la Leorda: Demis din cauza neregulilor, repus pe funcție pentru că "bătrânii îl vor înapoi", spune Țurcanu!

 Florin Turcanu  

Repunerea pe funcţie a lui Costache Nechita la Centrul de bătrâni Leorda a fost făcută pentru că persoanele vârstnice cazate în unitate consideră că a făcut lucruri bune cât a fost la conducere, a spus Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.

"Toţi îl doresc pe dumnealui. Am înţeles că a fost gospodar când a condus Centrul. Bătrânii de la Leorda îl vor înapoi ca director", a pusŢurcanu.

Nechita a revenit pe funcţie după ce, în anul 2009, în urma unor nereguli depistate în ceea ce priveşte activitatea sa managerială, a plecat de la conducerea Căminului.

La acea vreme, în urma verificărilor efectuate de corpul de control al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului la Căminul de bătrâni din Leorda, s-a constatat că lipsesc alimente în valoare de 50.000 de lei.

Controlul a vizat intrările şi ieşirile de alimente din magazia căminului pe o perioadă de trei ani. Cel mai mare prejudiciu s-a constatat la lapte, respectiv 15.000 de lei.

Nechita a spus că alimentele lipsă au fost date de pomană.

Acum, el a revenit pe funcţie, după ce Raluca Alexandru, care a fost numită cu delegaţie, a demisionat.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Luni, 18 iunie: Se încălzește ușor, dar nu scăpăm de furtuni!

Duminică, 17 Iunie 2018
320

Luni vremea va fi calda in toata tara, dar in general instabila in regiunile intracarpatice, unde pe spatii relativ extinse vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice. Mai ales la mun...

Profesia de moasa ar putea fi recunoscuta prin lege

Duminică, 17 Iunie 2018
228

Mai multi parlamentari social-democrati si independenti au depus la Senat o initiativa legislativa care prevede infiintarea Colegiului National al Moaselor din Romania (CNMR) si recunoastea prin lege ...

Atât de aproape de rădăcinile lui Eminescu… Dumnezeu să binecuvânteze Vorona - FOTO

Duminică, 17 Iunie 2018
448

Vineri, 15 iunie, s-au implinit 129 de ani de când marele nostru Eminescu a intrat… în nemurire. Comuna Vorona, locul copilăriei mamei poetului, Raluca Iurașcu, nu putea lipsi din...