Sedinta cu scantei la CL: Rectificare bugetara pe leafa profesorilor, acuza PSD!

Sedinta cu scantei la CL: Rectificare bugetara pe leafa profesorilor, acuza PSD!

Consilierii locali s-au intrunit in sedinta ieri dimineata, punctul cel mai disputat fiind cel referitor la rectificarea negativa a bugetului local.

Conform primarului Catalin Flutur, cea mai mare reducere va fi la invatamant, unde nu se acopera suma de 300.000 lei. Situatia nu pare a fi ingrijoratoare, in opinia edilului-sef, in conditiile in care, spune Flutur, nu se stie exact nivelul salarizarii in invatamant avand in vedere reducerile de personal sau concediile medicale inregistrate in acest an scolar.

Consilierul PSD Florentin Petraru si-a exprimat nemultumirea fata de cele prezentate de Catalin Flutur, precizand ca scaderea incasarilor la bugetul local are si alte cauze care cad in sarcina administratiei locale sau judetene.

"S-au inchis sute de societati comerciale. Rectificarea negativa este si pentru ca nu s-au luat masuri de sprijinire a celor care fac afaceri. Nu putem face rectificare pe leafa profesorilor", a spus consilierul PSD, care a spus ca va vota impotriva, alaturi de colegii sai de partid.

Proiectul privind rectificarea negativa a bugetului local a trecut cu 16 voturi pentru si 6 abtineri, consilierii PSD votand impotriva. 

Sedinta Consiliului Local Botosani a fost transmisa in direct pe internet, de Live.Botosani.ro
                                              

 

 




 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
6

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
36

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
98

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...