Se inchide Fiscul!

Se inchide Fiscul!

In perioada 30 iunie - 5 iulie 2011, va fi inchisa activitatea la toate ghiseele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), informeaza institutia. De asemenea, in aceeasi perioada, nu va fi functionala nici depunerea on-line a declaratiilor fiscale.

Motivul sistarii activitatii ghiseelor ANAF il reprezinta reorganizarea ANAF, aprobata prin HG nr. 564/2011.

Potrivit Protocolului de predare-primire a dosarelor fiscale, a informatiilor si a documentelor privind administrarea obligatiilor fiscale elaborat de ANAF, pana la data de 30 iunie 2011, unitatile fiscale care predau contribuabilii spre administrare altor organe fiscale, vor pregati dosarele fiscale si documentele pentru care sunt in curs de desfasurare procedurile de administrare in vederea predarii acestora. De asemenea, incepand cu data primirii acestor documente, organul fiscal primitor are obligatia de a continua si finaliza procedurile de administrare in curs de desfasurare.

Procedura de predare-primire se va desfasura intre 1-15 iulie 2011, pe baza calendarului aprobat de catre directorul executiv al directiei generale a finantelor publice judetene.

Totodata, transferul electronic al datelor din evidentele fiscale se va efectua in perioada 30 iunie – 5 iulie 2011.

In acelasi timp, ANAF precizeaza intr-un comunicat de presa ca, in perioada 30 iunie – 5 iulie, la administratiile financiare din toata tara vor functiona doar centrele de asistenta telefonica a contribuabilului, iar pe portalul www.anaf.ro raman active doar paginile de informare a contribuabililor. In perioada de timp mentionata, trezoreriile din toate administratiile financiare vor lucra program normal in ziua de 30 iunie, continuand cu toate operatiunile de inchidere a lunii, urmand ca, in data de 4 iulie, sa se deschida numai trezoreriile ramase dupa reorganizare, care vor opera pentru toti contribuabilii rearondati.

Potrivit documentului de presa, informatii suplimentare se pot obtine si la numarul de telefon 031.403.91.60 - Centrul ANAF de asistenta a contribuabililor.


Termen de depunere pentru Declaratia 205: 30 iunie, orele 12.00

Conform calendarului obligatiilor fiscale, 30 iunie este termenul limita pana la care poate fi depusa Declaratia informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit, formularul 205.

Declaratia 205 se completeaza si se depune de catre platitorii de venit care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa, obtinute in anul 2010, din: dividende; dobanzi; premii si din jocuri de noroc; pensii; lichidare/dizolvare a unei societati; activitati agricole; alte venituri.

Potrivit reprezentantilor ANAF, declaratia 205 poate fi depusa si pe data de 30 iunie, insa pana la orele 12.00.


 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
19

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
34

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
29

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...