Se desfiinteaza Vama si Garda Financiara!

Se desfiinteaza Vama si Garda Financiara!
Pe site-ul Ministerului Finantelor a fost publicata o  Ordonanta de Urgenta prin care se intentioneaza desfiintarea Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) si a Garzii Financiare si infiintarea, ulterior, a opt directii de administrare fiscala regionale.

Aceasta masura ar eficientiza activitatea structurilor Fiscului si ar duce la combaterea evaziunii fiscale, se sustine in proiectul cu pricina.

In prima etapa a restructurarii Fiscului, ANV nu va mai avea personalitate juridica si va deveni un departament in cadrul ANAF, condus de un subsecretar de stat. Aparatul propriu al ANAF va prelua activitatea aparatului central al ANV si pe cea a birourilor vamale de frontiera. Activitatea directiilor regionale, judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiuni vamale vor reveni in atributiile directiilor de administrare fiscala judetene.

La fel se va intampla si cu Garda Financiara. Institutia va deveni o structura in cadrul ANAF, fara personalitate juridica si va fi condusa de un subsecretar de stat. In atributiile aparatului propriu al ANAF va intra si activitatea Comisariatului General al Garzii Financiare. Activitatea sectiilor judetene va fi preluata de directiile generale ale finantelor publice judetene.

Directiilor generale ale finantelor publice judetene vor fi reorganizate. Ele se vor numi directii de administrare fiscala judetene si vor prelua activitatea directiilor regionale si judetene pentru accize si operatiuni vamale, cu exceptia birourilor vamale de frontiera si de interior. Tot in atributiile directiilor judetene va intra activitatea Garzii Financiare a sectiilor judetene.

In cea de-a doua etapa vor fi infiintate opt directii de administrare fiscala regionale corespunzatoare regiunilor de dezvoltare. Acestea vor fi servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridica, in subordinea ANAF. Ele vor fi infiintate in termen de un an de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta. Astfel, va exista cate o directie regionala a Fiscului pentru fiecare dintre regiunile de dezvoltare.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Naștere cu bucluc: O tânără de 19 ani a sunat în ultima clipă la 112, anunțând că aduce pe lume un copil!

astăzi, 20:28
668

La 19 ani, o tânără a avut parte de o experiență mai rar întâlnită. Deși era la a doua naștere și știa că sorocul e aproape, tânăra femeie a întârziat pr...

Aeronava SMURD, chemată pentru o femeie care a suferit un infarct!

astăzi, 19:04
825

Medicii din Botoșani au solicitat aeronava sanitară de la Iași pentru a prelua o pacientă aflată în stare gravă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani, ca...

Microbuz cu români, accident grav pe o autostradă din Slovacia

astăzi, 17:53
1392

Cel puţin cinci cetăţeni români au fost răniţi după ce un microbuz înmatriculat în România a intrat în coliziune cu un camion, pe o autostradă din Slovacia, inform...