Se desfiinteaza Vama si Garda Financiara!

Se desfiinteaza Vama si Garda Financiara!
Pe site-ul Ministerului Finantelor a fost publicata o  Ordonanta de Urgenta prin care se intentioneaza desfiintarea Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) si a Garzii Financiare si infiintarea, ulterior, a opt directii de administrare fiscala regionale.

Aceasta masura ar eficientiza activitatea structurilor Fiscului si ar duce la combaterea evaziunii fiscale, se sustine in proiectul cu pricina.

In prima etapa a restructurarii Fiscului, ANV nu va mai avea personalitate juridica si va deveni un departament in cadrul ANAF, condus de un subsecretar de stat. Aparatul propriu al ANAF va prelua activitatea aparatului central al ANV si pe cea a birourilor vamale de frontiera. Activitatea directiilor regionale, judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiuni vamale vor reveni in atributiile directiilor de administrare fiscala judetene.

La fel se va intampla si cu Garda Financiara. Institutia va deveni o structura in cadrul ANAF, fara personalitate juridica si va fi condusa de un subsecretar de stat. In atributiile aparatului propriu al ANAF va intra si activitatea Comisariatului General al Garzii Financiare. Activitatea sectiilor judetene va fi preluata de directiile generale ale finantelor publice judetene.

Directiilor generale ale finantelor publice judetene vor fi reorganizate. Ele se vor numi directii de administrare fiscala judetene si vor prelua activitatea directiilor regionale si judetene pentru accize si operatiuni vamale, cu exceptia birourilor vamale de frontiera si de interior. Tot in atributiile directiilor judetene va intra activitatea Garzii Financiare a sectiilor judetene.

In cea de-a doua etapa vor fi infiintate opt directii de administrare fiscala regionale corespunzatoare regiunilor de dezvoltare. Acestea vor fi servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridica, in subordinea ANAF. Ele vor fi infiintate in termen de un an de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta. Astfel, va exista cate o directie regionala a Fiscului pentru fiecare dintre regiunile de dezvoltare.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un finalist de la ”Chefi la Cutite” a scos la licitatie costumatia de bucatar, pentru a o ajuta pe Mihaela Matei! FOTO

astăzi, 00:29
192

Au fost depuse urne in aproape toate localurile din municipiul Botosani, in florarii sau in biserici. Duminica s-a organizat si o strangere de fonduri pe Pietonalul Unirii, iar oamenii cu suflet mare ...

Egalul care urca FC Botosani pe locul 4! 3.000 de suporteri minunati! FOTO

Luni, 23 Octombrie 2017
389

FC Botoșani a avut prima mare ocazie a partidei, Penedo respingând șutul bun al lui Laurențiu Buș din minutul 17.Dinamo a contracarat abia în minutul 51, când centrarea &icir...

Adolescenţi loviţi de o maşină pe trecerea de pietoni!

Luni, 23 Octombrie 2017
2047

Doi adolescenţi au fost răniţi, luni seara, după ce au fost loviţi de un autoturism în timp ce traversau strada.Accidentul a avut loc pe strada Cuza Vodă, în apropierea...