Se desfiinteaza Vama si Garda Financiara!

Se desfiinteaza Vama si Garda Financiara!
Pe site-ul Ministerului Finantelor a fost publicata o  Ordonanta de Urgenta prin care se intentioneaza desfiintarea Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) si a Garzii Financiare si infiintarea, ulterior, a opt directii de administrare fiscala regionale.

Aceasta masura ar eficientiza activitatea structurilor Fiscului si ar duce la combaterea evaziunii fiscale, se sustine in proiectul cu pricina.

In prima etapa a restructurarii Fiscului, ANV nu va mai avea personalitate juridica si va deveni un departament in cadrul ANAF, condus de un subsecretar de stat. Aparatul propriu al ANAF va prelua activitatea aparatului central al ANV si pe cea a birourilor vamale de frontiera. Activitatea directiilor regionale, judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiuni vamale vor reveni in atributiile directiilor de administrare fiscala judetene.

La fel se va intampla si cu Garda Financiara. Institutia va deveni o structura in cadrul ANAF, fara personalitate juridica si va fi condusa de un subsecretar de stat. In atributiile aparatului propriu al ANAF va intra si activitatea Comisariatului General al Garzii Financiare. Activitatea sectiilor judetene va fi preluata de directiile generale ale finantelor publice judetene.

Directiilor generale ale finantelor publice judetene vor fi reorganizate. Ele se vor numi directii de administrare fiscala judetene si vor prelua activitatea directiilor regionale si judetene pentru accize si operatiuni vamale, cu exceptia birourilor vamale de frontiera si de interior. Tot in atributiile directiilor judetene va intra activitatea Garzii Financiare a sectiilor judetene.

In cea de-a doua etapa vor fi infiintate opt directii de administrare fiscala regionale corespunzatoare regiunilor de dezvoltare. Acestea vor fi servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridica, in subordinea ANAF. Ele vor fi infiintate in termen de un an de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta. Astfel, va exista cate o directie regionala a Fiscului pentru fiecare dintre regiunile de dezvoltare.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Duminică: Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă "Din străbuni, din oameni buni…" - Programul manifestării!

Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
1391

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, organizează Festivalul de datini ...

Concertul de colinde "Crăciunul - Bucurie sfântă", la Dorohoi!

Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
177

Dorohoienii sunt așteptați în acest sfârșit de weekend la un Concert de Colinde organizat de Seminarul Teologic "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi.Duminică, 17 decembrie 2...

Autorităţile vor să pună în funcţiune o nouă staţie de pompare pe râul Prut. Va deservi 10.000 de hectare de teren agricol

Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
668

Noua staţie va fi în aval de cea din Manoleasa şi va deservi 10.000 de hectare de teren agricol în zona Româneşti-Ştefăneşti. Licitaţia privind lucrările se estimează a se desfăşura în ...