Se desfiinteaza Vama si Garda Financiara!

Se desfiinteaza Vama si Garda Financiara!
Pe site-ul Ministerului Finantelor a fost publicata o  Ordonanta de Urgenta prin care se intentioneaza desfiintarea Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) si a Garzii Financiare si infiintarea, ulterior, a opt directii de administrare fiscala regionale.

Aceasta masura ar eficientiza activitatea structurilor Fiscului si ar duce la combaterea evaziunii fiscale, se sustine in proiectul cu pricina.

In prima etapa a restructurarii Fiscului, ANV nu va mai avea personalitate juridica si va deveni un departament in cadrul ANAF, condus de un subsecretar de stat. Aparatul propriu al ANAF va prelua activitatea aparatului central al ANV si pe cea a birourilor vamale de frontiera. Activitatea directiilor regionale, judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiuni vamale vor reveni in atributiile directiilor de administrare fiscala judetene.

La fel se va intampla si cu Garda Financiara. Institutia va deveni o structura in cadrul ANAF, fara personalitate juridica si va fi condusa de un subsecretar de stat. In atributiile aparatului propriu al ANAF va intra si activitatea Comisariatului General al Garzii Financiare. Activitatea sectiilor judetene va fi preluata de directiile generale ale finantelor publice judetene.

Directiilor generale ale finantelor publice judetene vor fi reorganizate. Ele se vor numi directii de administrare fiscala judetene si vor prelua activitatea directiilor regionale si judetene pentru accize si operatiuni vamale, cu exceptia birourilor vamale de frontiera si de interior. Tot in atributiile directiilor judetene va intra activitatea Garzii Financiare a sectiilor judetene.

In cea de-a doua etapa vor fi infiintate opt directii de administrare fiscala regionale corespunzatoare regiunilor de dezvoltare. Acestea vor fi servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridica, in subordinea ANAF. Ele vor fi infiintate in termen de un an de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta. Astfel, va exista cate o directie regionala a Fiscului pentru fiecare dintre regiunile de dezvoltare.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul va putea să oblige unele companii să lucreze pentru Armată, să rechiziționeze bunuri și să scoată persoane la muncă!

astăzi, 20:39
151

"În urma testării mecanismelor de punere în aplicare a măsurilor excepționale corespunzătoare stărilor de urgență și de asediu, în cadrul exercițiilor NATO de managemen...

Cele mai nocive cosmetice. Află ce boli grave poți face din cauza lor

astăzi, 18:48
893

Un pericol subtil înfrumusețează chipul femeilor zilnic. Cel puțin 185 de produse cosmetice conțin ingrediente chimice periculoase. Particule cu care ne decorăm trupurile și care răm&acir...

Bac 2018: Încep emoțiile pentru absolvenții de liceu!

astăzi, 17:06
213

La nivelul județul Botoșani, peste 2900 de absolvenți de liceu vor susține, luni, proba scrisă la Limba și literatura română, în cele nouă centre de examen. Marti este...