Scoala vietii la Vladeni: O eleva de clasa a VIII-a va deveni mama!

Scoala vietii la Vladeni: O eleva de clasa a VIII-a va deveni mama!

Inconstienta sau doar grave carente de educatie? O eleva de clasa a VIII-a a Scolii Vladeni, din judetul Botosani, este, la cei 14 ani ai ei, insarcinata in patru luni! Relatia dintre eleva si prietenul acesteia, tot minor, s-a consumat in casa fetei, cu acordul mamei.

Tatal copilului nenascut este tot un minor, relatia cu eleva de 14 ani beneficiind de acordul parintilor fetei, colegii acesteia spunand ca totul s-a petrecut sub ochii mamei care a stiut ca fata ei are raporturi sexuale chiar la ea in casa, acceptand fara nicio problema acest lucru.

Potrivit celor spuse de conducerea Scolii din Vladeni, minora provine dintr-o familie modesta, cu multi frati, insa ea invata bine la scoala, fiind cea mai interesata de scoala dintre ceilalti cinci frati ai sai care urmeaza o forma de invatamant.

"Este o fetita care invata bine, desi este dintr-o familie modesta. Fetita este singura care s-a mai ridicat la un nivel superior fata de ceilalti frati. Ceea ce s-a intamplat cu dansa a fost cu acordul parintilor, pentru ca mama ei stia de situatie, baiatul respectiv venea in casa la fata, deci nu tine de scoala, de comportamentul extrascolar. Este un copil care la scoala nu a ridicat probleme. Cand a venit in toamna la scoala, copiii au inceput sa vorbeasca si am crezut ca este un zvon. Cu  prima ocazie cand mama ei a venit la scoala sa ceara adeverinta de elev am intrebat-o si a recunoscut ca este adevarat. Atunci i-am spus sa faca toate demersurile medicale necesare ca fata sa fie luata in evidenta unui medic. Abia mi-a venit cu rezultatele analizelor medicale si urmeaza sa fac adresa la DGASPC. Minora a explicat la colegii sai cum s-a petrecut, in casa la mama ei, cu stirea mamei, tatal fiind internat in spital", a declarat Elena Badragan, directorul Scolii din Vladeni.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani s-a mai confruntat cu astfel de cazuri, numai in acest an au fost cinci cazuri, in care Directia a fost sesizata de Maternitate sau de comunitate, instituindu-se o masura de protectie asupra minorei si a copilului ei. Potrivit conducerii DGASPC, se va lua legatura cu familia fetei, dar si cu un medic care sa spuna care este starea de sanatate a minorei, precum si evolutia sarcinii, pentru a se vedea ce masura de protectie se impune.

"Nu stim despre acest caz, dar in astfel de cazuri, in prima faza vom discuta cu familia minorei sa vedem punctul lor de vedere si bineinteles un punct de vedere al unui medic cu privire la sarcina si starea de sanatate a minorei, si apoi vom decide ce vom face. Trebuie sa fie acordul parintilor fetei ca acel copil sa ramana in familie dupa ce se va naste, daca nu sunt de acord, minora impreuna cu copilul ei vor fi preluati de noi si internati in Centrul Maternal. Trebuie sa vedem in primul rand evolutia sarcinii. Poate familia sa-si asume ingrijirea nepotului, in conditiile in care ambii parinti sunt minori. Foarte mult conteaza si modelul parental, educatia pe care o primesc si conceptia lor despre normele de viata. Daca mama fetei a procedat la fel in viata, nu considera ca este rau pentru fata ei sa faca acelasi lucru, mai ales ca in mediul rural accesul la educatie este mai restrans", a declarat Cecilia Spataru, directorul pe probleme de copii din cadrul DGASPC Botosani.


 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
67

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
77

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
70

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...