Schimbari in sistemul de invatamant in 2010!

Schimbari in sistemul de invatamant in 2010!
Anul scolar 2009-2010 va fi plin de noutati atat pentru elevi, cat si pentru profesori. Examenul de bacalaureat va avea doar 3 probe scrise, iar evaluarea elevilor se va face din doi in doi ani.

Profesorii primesc indemnizatia diferentiat pe zone geografice si localitati, de la 1 ianuarie, cu scopul de a motiva cadrele didactice din mediul rural. Diferentierea va fi de maximum 20%, informeaza Antena3.

Peste 15.000 de posturi din invatamant vor fi desfiintate dupa 1 septembrie, cei care sunt in vizor pentru a fi dsponibilizati sunt suplinitorii si pensionarii. In urma acestei masuri, clasele (si poate chiar scolile) vor fi comasate, iar numarul materiilor anuale de studiu va fi injumatatit, de la 13-14, cate sunt in prezent, la maximum 6-7.

Invatamantul obligatoriu va avea o durata de 11 ani, incepand din grupa mare si pana in clasa a X-a.

In clasele I-IV, elevii vor avea maximum 20 de ore pe saptamana, in timp ce la clasele V-VIII, scolarii vor studia maximum 30 de ore pe saptamana.

Elevii de clasa a 8-a vor avea, incepand cu luna mai 2010, evaluarea nationala, care inlocuieste tezele cu subiect unic. Reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca acesta este un pas catre evaluarea de tip international. De asemenea, evaluarea elevilor va avea loc din doi in doi ani.

Si absolventii de liceu au parte de un nou bacalaureat, cu trei probe scrise, la terminarea liceului.


Calendarul evaluarilor pentru elevii de clasa a XII-a

15 - 17 februarie 2010 - evaluarea competentelor de comunicare

19 - 29 februarie - evaluarea competentelor digitale

31 mai - 4 iunie - evaluarea competentelor intr-o limba straina

19 - 29 aprilie 2010 - evaluarea competentelor digitale

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O dubă a căzut de pe o platformă pe drumul Botoșani-Suceava! FOTO

Joi, 21 Septembrie 2017
3888

O mașină a zburat de pe o platformă, răsturnându-se în șanțul de pe marginea șoselei. Mașina, o dubă TV, fusese cumpărată la o licitație de o persoană din București.A fos...

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii rutieri pe şoselele din judeţ!

Joi, 21 Septembrie 2017
239

În urma acţiunii dedicate bicicliştilor, poliţiştii au aplicat în total 124 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drum...

Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

Joi, 21 Septembrie 2017
858

Conducta de alimentare de apă a oraşului Flămânzi, care porneşte din Botoşani, a fost proiectată iniţial pentru Filatura din oraş, însă ulterior, pe conductă s-au branşat mai to...