Scandal in sedinta Consiliului Judetean, de la salariile angajatilor DGASPC Botosani!

Scandal in sedinta Consiliului Judetean, de la salariile angajatilor DGASPC Botosani!

 CONSILIUL JUDETEAN BOTOSANI  

Sedinta cu scantei astazi, la Consiliul Judetean, sedinta care a avut drept ordine de zi rectificarea bugetului propriu judetean, in scopul obtinerii sumei necesare pentru asigurarea salariilor angajatilor de la Protectia Copilului Botosani.

Proiectul propus de conducerea Consiliului Judetean a starnit reactii pro si contra, in conditiile in care cea mai mare parte a sumei este preluata din bugetele unitatilor subordonate CJ, din cheltuielile rezultate din reducerile de personal, prin acordarea zilelor de concediu neplatit, din economiile de la Directia de Drumuri si Poduri, dar si din neacordarea catre ceilalti angajati din unitatile subordonate CJ a salariilor de merit sau premii cuvenite functionarilor publici.

 

NITURA: "Este o haiduceala economica!"

"Este o bataie de joc! Suntem pusi in situatia de a ne plasa intre liderul de sindicat care ameninta cu proteste si o problema umanitara, a angajatilor fara bani, inaintea sarbatorilor. Insist, aceasta bataie de joc sa nu se mai repete si in 2010. Asistam la o adevarata haiduceala economica, adica luam de la cei bogati si dam la cei saraci, chiar daca nu stim cat de saraci sunt acestia", a spus in plen Eugen Nitura, reactia sa determinandu-l pe Mihai Tabuleac sa precizeze ca "propunerea acestei solutii nu are de a face cu frica cuiva, ci din responsabilitate fata de lege si fata de oameni".

"Nu am taiat din drepturile prevazute de lege la niciun salariat din subunitatile CJ. Ceea ce am ajustat se refera la salarii de merit si premii acordate functionarilor publici, la care se adauga contravaloarea celor 3 zile acordate in noiembrie de concediu neplatit. Salariile de merit si premiile noi ar fi trebuit sa le acordam, pentru ca salariatii nostri au merite, dar nu putem din cauza austeritatii bugetare in care ne aflam", a mentionat Tabuleac.

 

ACHITEI: "Cereti-i lui Constantin Manolache solutii, nu noua!"

Reactia cea mai vehementa a venit insa din partea proaspatului demis vicepresedinte al CJ, Cristian Achitei, care l-a atacat direct pe Constantin Manolache, reprosandu-i acestuia neimplicarea eficienta in problemele DGASPC Botosani, insistand chiar ca Manolache sa demisioneze.

"Cereti-i lui Constantin Manolache solutii, nu noua! Ceilalti salariati oare sunt in afara sistemului CJ? Domnule Manolache, va rog sa eficientizati activitatea la Protectia Copilului, altfel sa va dati demisia, pentru ca demonstrati ca nu aveti ce cauta aici!", a spus Cristrian Achitei.

 

MANOLACHE: "Nu este vina mea!"

Vehementa lui Achitei a primit imediat raspuns de la vicepresedintele CJ Constantin Manolache. "Pe mine ma surprinde ca domnul Achitei a pornit un razboi. Eu am venit in iunie la CJ. Bugetul a fost bine intocmit, dar PD-L nu a acordat suma necesara pentru buna functinare. Nu este vina mea. Am facut de nenumarate ori demersuri la Ministerul de Finante si MAI, insa sumele nu au venit", a replicat Manolache.Cu toate acestea, cu majoritate de voturi, consilierii judeteni au aprobat rectificarea bugetara a judetului, rectificare in urma careia, insa, angajatii DGASPC Botosani nu vor primi salariile intregrale, ci restanta pe luna octombrie si o parte din salariul de baza pe luna noiembrie, intr-un procent de aproximativ 35%. Pentru acordarea integrala a salariilor, conducerea CJ asteapta o hotarare de Guvern care ar conduce la solutionarea problemei.

Imediat dupa vot, Cristian Achitei a adaugat ca, in urmatoarea seidnta de CJ, va solicita oficial demisia lui Constantin Manolache. 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DOROHOI - 100 de ani de la Marea Unire

astăzi, 21:34
137

1916-1917-1918 au fost printre cei mai dificili ani din istoria oraşului Dorohoi în contextul în care întreaga societate românească se confrunta cu nenumărate greutăţi cau...

Șofer căutat de Poliție: Nu a oprit mașina după ce a lovit, în viteză, o bătrână!

astăzi, 20:30
393

Un apel la 112 anunța că un șofer a rănit o femeie, după care mașina și-a continuat drumul. Cea care a sunat, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Cristești, a spus că autoturism...

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

astăzi, 19:16
163

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de producție" pent...