SALARII REDUSE CU 25%: Vezi cat castiga finantistii!

SALARII REDUSE CU 25%: Vezi cat castiga finantistii!
Pentru luna iulie, cei aproape 400 de angajati ai Directiei de Finante Publice Botosani vor primi salariile diminuate cu 25%, la fel ca ceilalti bugetari afectati de masurile de reducere a cheltuielilor, masuri dispuse de Guvernul Romaniei.

Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Directiei de Finante, niciun un salariu brut nu va fi mai mare de 2.500 lei in urma reducerii cu 25%, si acest salariu nu este al directorului general, ci al directorului adjunct, intrucat Radu Turcanu, directorul general al Directiei de Finante, este numit in functie prin imputernicire si nu mai poate beneficia de indemnizatia de conducere care ar putea fi de 45% pentru functia sa, astfel ca va primi salariul echivalent unui consilier superior, de 1.562 lei.

In urma reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor, un director adjunct va primi pentru luna iulie un salariu de baza brut in valoare de  2.430 lei, fata de 3.240 lei cat primea in luna iunie, un sef de serviciu va beneficia de 2.195 lei fata de 2.926 lei, un consilier superior va primi 1.562 lei fata de 2.082 lei, un expert va avea  1.170 lei fata de 1.560 lei, la fel si un inspector, care va primi 1.170 lei fata de 1.560 lei, in timp ce un referent cu studii medii va avea doar 905 lei fata de 1.207 lei, cat incasa in urma cu o luna.

Referitor la functiile contractuale, un secretar va primi 670 lei fata de 893 lei, un sofer va avea 840 lei fata de 1.120 lei, iar un ingrijitor va primi 608 lei fata de 810 lei, retributia de pana acum.

"La nivelul Directiei de Finante sunt convins ca nu ma voi confrunta cu transferarea in masa a personalului atat contractual, cat si a functiilor publice din sistemul public in sistemul privat, intrucat in aceasta perioada de criza nu sunt locuri vacante in sistemul privat si cele care sunt la ora actuala sunt mai prost platite decat la Finante. Chiar pe fondul reducerii cheltuielilor salariale cu 25%, toti angajatii nostri vor ramane aici, doar in conditiile in care vom suporta si noi o redimensionare a personalului si o reorganizare, atunci situatia este cu totul alta", a declarat Radu Turcanu, directorul general al Directiei de Finante Publice Botosani.

Fata de alti bugetari, angajatii de la Finante sunt ceva mai avantajati intrucat, daca contribuie la fondul de stimulente prin activitatea desfasurata, isi pot rotunji salariile diminuate, spune directorul Directiei de Finante.

"Sigur angajatii isi vor indeplini atributiile de serviciu exact ca inainte, fara niciun fel de problema. In plus, functionarii din Directia de Finante beneficiaza inca si de acel fond de stimulente, care a fost redus si el, dar pe langa salariu e posibil sa mai primeasca ceva", a adaugat Radu Turcanu.

In cadrul Directiei de Finante Publice sunt 456 de posturi, dintre care 395 ocupate, 368 fiind functii publice (41 de conducere si 327 de executie), iar 27 personal contractual (3 functii de conducere si 24 de executie).

Chiar daca s-a inaintat propunerea ca reducerea salariilor in sistemul bugetar sa se faca diferentiat, fiind vizate aici institutiile cu atributii in zona controlului bugetar, se pare ca nu va fi aplicata nicio masura in acest sens.

"Daca trimiti un inspector in control  dupa ce tocmai l-ai anuntat ca i-ai taiat salariul cu 25% nu stiu cat de eficienta va fi masura. La fel, in cazul Garzii, a vamesilor si a Fiscului. Era nevoie de o ajustare, dar ea trebuie facuta dupa evaluari si studii de impact. Probabil ca o decizie care sa lase neatinse salariile celor din zona de control pentru a-i face mai putin vulnerabili la atentii ar fi fost primita mai bine", au declarat pentru HotNews.ro, surse din cadrul bugetarilor cu atributii de control.

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de neasigurați au beneficiat de asistență medicală în unitățile medicale din Botoșani!

astăzi, 10:40
128

O procedură standard, dar la care recurg numeroși botoșăneni care nu au asigurare medicală. Sute de botoșăneni au beneficiat de îngrijiri medicale în primele luni ale anului 2018, s...

Cum se circulă în această dimineață în zona Moldovei, după ninsorile abundente!

astăzi, 09:09
181

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași informează participanții la trafic că toate drumurile naționale din regiunea Moldovei sunt circulabile, fără tronsoane închise sau cu trafi...

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 08:23
422

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...