S-au deschis primele benzinarii SOCAR din Botosani! FOTO

S-au deschis primele benzinarii SOCAR din Botosani! FOTO
Compania SOCAR Petroleum a deschis primele benzinarii din Botosani. Este vorba de doua benzinarii in municipiul Botosani, pe strada Independentei si pe Bulevardul “Mihai Eminescu", la iesirea spre Iasi si o benzinarie la Rachiti. La benzinaria de pe Bulevard se afla si sediul administrativ al firmei.


Fiecare benzinarie are cate un magazin si o cafenea eleganta si, in plus, au fost amenajate si locuri de joaca moderne pentru cei mici.

La benzinariile SOCAR un litru de benzina fara plumb 95 costa 5,28 lei, iar al doilea sortiment de benzina, 98, costa 5,70 lei. Motorina Euro 5 se vinde cu 5,20 lei per litru, iar cea SUPER Euro 5  costa 5,40 lei litrul.


SOCAR este acum in plin proces de rebranduire a unor statii pe care le-a achizitionat deja în Romania. Cresterea numarului de benzinarii din reteaua proprie face parte din strategia azerilor pe piata din Romania.
SOCAR a preluat 90% din acţiunile firmei Romtranspetrol din Botoşani, patronată de soţii Iulian şi Doina Berescu, iar una dintre primele masuri a fost schimbarea denumirii societatii din Romtranspetrol, in SOCAR Petroleum. Diferenta de 10% din titluri a ramas in posesia fostului actionar majoritar, Doina Berescu.
Deşi părţile implicate au refuzat să dezvăluie valoarea tranzacţiei, aceasta este estimată la 7 milioane de euro, cât să acopere datoriile firmei preluate.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale tranzacţiei este acela ca sediul social să fie menţinut la Botoşani, cu efecte directe asupra economiei locale, amintind aici doar taxele direcţionate către bugetul local, dar şi dezvoltarea pieţei locurilor de muncă în zonă.
Pe langa sumele considerabile care vor ajunge la bugetul local, din impozitele si taxele platite de SOCAR Petroleum, se vor crea circa 200 de locuri de munca pentru botosaneni.Directorul SOCAR Romania, Hamza Karimova, declarat ca pe parcursul a trei ani de zile vor fi modernizate aproape 300 de statii in intreaga tara, pentru inceput urmand a fi modernizate 15 benzinarii, dintre care trei la Botosani, iar restul in Suceava, Neamt si Iasi. Investitiile in cele 15 statii Peco se ridica la 10 milioane de euro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu de simulare a pestei porcine, la Vlădeni!

astăzi, 08:58
90

Joi, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoșani va demara un exerciţiu de simulare a pestei porcine clasice. Prima parte a exercițiului, cea teoretică, va avea l...

Ce a modificat Parlamentul la Codul de procedură penală!

astăzi, 08:47
88

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Codului de procedură penală a intrat luni seara la votul final în Camera Deputaților și a primit aprobarea majorității parlamentarilor,...

"Noile ideologii" și sistemul de valori al familiei "ce trebuie regândit"

astăzi, 08:27
92

Săptămâna trecută, Ministerul Educației Naționale ne-a adus în sfârșit la cunoștință ce consideră el ca fiind „o necesitate imediată” în școala rom&acir...