Romanul pe cont propriu!

Romanul pe cont propriu!

Pentru omul de rand, dreptul la justitie corecta a devenit o Fata Morgana: o vezi, o deslusesti, ii traiesti fanteziile, dar dispare in momentul culminant.

Magistratii ne-au inchis, si ei, usa in nas! Nu ca am fi avut prea multe sanse cu usile deschise. Justitia a devenit, de vreo 10 ani cel putin, o ruleta masluita, deseori previzibila, rareori surprinzatoare.

Asa ca vestea incredibila ca de astazi magistratii se retrag in spatele usilor inchise nu starneste stupefactie, nici disperari inutile. Ne-am obisnuit. La fel cum stim, de atatia ani, ca e razboiul lor, pe nervii nostri.

Prinsi la mijloc, intre stapanitorii-guvernanti si negociatorii-sindicalisti, romanii asista neputinciosi la prefacutele griji pentru soarta poporului. In fapt, nu este decat o falsa disputa, pentru ca apoi lucrurile sa se aseze pe calapodul bine definit al celor catorva reguli dupa care functioneaza democratia mioritica: Dreptatea nu e mea, nici a voastra, ci a tuturor politicienilor care au fost si vor veni, in veacul vecilor!

Dreptate indeaproape supravegheata de magistratii care, pe nesimtite si pe tacute, au devenit mai-marii stapanitori.

Un lucru pare, insa, de neinteles: avand parghiile necesare constrangerii pe cale juridica pentru a obtine beneficiile solicitate, de ce masurile magistratilor indreptate impotriva Guvernului se rasfrang asupra oamenilor simpli?

Nu mergem atat de departe incat, extrapoland, sa mentionam ca protestele au si o parte buna. Anume amanarea unor dosare in functie de interesul… electoral!

Deocamdata, mosul Gheorghe, care nu are TV sau Internet, vine pana la oras pentru ca aici sa afle ca magistratii se bat cu guvernantii. De la ce? De la bani, fireste!

Iarasi extrapoland, am putea sa ne gandim oare ca incarcerarea de catre magistratii suceveni, in Penitenciarul Botosani, a batranului de 80 de ani este o forma de protest la adresa guverantilor?

Sau eliberarea soferului, de catre magistratii botosaneni de data aceasta, care a omorat in august trei copii si a ranit alti doi, tot o forma de protest sa fie?

Nu mai amintim de zecii de violatori de copii care se bucura de libertate, pe motiv ca nu reprezinta un pericol public! In curand vor protesta, dupa aceleasi reguli, si infractorii, si smecherii care sfideaza legea si le rad in nas politistilor, si contrabandistii din piata care se bucura de supravegherea atenta a oamenilor legii, si profesorii care beau pe baza de certificate medicale, si elevii care isi bat dascalii…

Cine ne apara? Nimeni. Ramanem pe cont propriu!

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
69

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
92

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
25

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...