ROMANIA PUNE LACATUL PE USA - 5 octombrie, cea mai mare greva din toate timpurile!

ROMANIA PUNE LACATUL PE USA - 5 octombrie, cea mai mare greva din toate timpurile!

 Internarile în spitale, blocate!  

Luni, 5 octombrie: spitalele vor asigura doar urgenţele, profesorii vor supraveghea elevii, administraţiile încasează doar amenzile urgente, poliţiştii vor intra în grevă japoneză. Liderii de sindicat anunţă peste 750.000 de participanţi la "cea mai mare grevă din România, din toate timpurile".

Peste 750 de mii de bugetari, membri ai 12 federaţii sindicale din Sănătate, Învăţământ, Administraţie şi Poliţie, reunite în confederaţia ad-hoc Alianţa bugetarilor, vor intra, luni, în grevă generală.

Vasile Marica, liderul Sed Lex (funcţionari publici şi administraţie locală) şi al Alianţei bugetarilor, susţine că aceasta va fi cea mai mare grevă din România, din toate timpurile.

"A mai fost una, prin 1922 sau 1923, când au participat maximum 300 de mii de oameni. Cerem negocieri adevărate pe legea salarizării unitare, pe concediile forţate fără plată şi pe disponibilizări. Dacă suntem refuzaţi, intrăm în grevă generală pe termen nelimitat înainte de alegeri", spune Marica.

În ce priveşte Federaţia Sed Lex, nu există sabotori ai grevei decât la Cluj-Napoca (la Primărie), unde Marica susţine că liderul local e omul lui Emil Boc.

Aşadar, luni, cei 750 de mii de bugetari se vor prezenta la locurile de muncă, dar, cu excepţia Poliţiei, nu se va asigura decât o treime din activitatea curentă, scrie Gandul.

Internările în spitale, blocate!

Nu se fac internări şi externări în/din spitale. Se vor trata urgenţele şi pacienţii deja internaţi. "Nu o să fie confortabil pentru populaţie, pentru bolnavi, dar nici nu vor exista consecinţe majore", dă asigurări Adrian Bârea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas.
 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
72

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
92

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
25

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...