Rezultatele preliminare in cazul bebelusului mort in Maternitate: "Nu poate fi inculpat in acest moment medicul obstetrician"

Rezultatele preliminare in cazul bebelusului mort in Maternitate: "Nu poate fi inculpat in acest moment medicul obstetrician"
Comisia care a analizat cazul mortii bebelusului in Maternitatea Botosani, la cinci ore de la venirea sa pe lume, a stabilit ca rezultatele preliminare arata faptul ca medicul obstetrician nu poate fi inculpat.

"Nu exista semne de traumatism obstetrical, nu poate fi inculpat in acest moment medicul obstetrician. Peste o perioada, care am inteles ca poate dura si pana la 3 luni, vom primi si rezultatele de la microscopie si vom completa celelalte detalii", a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrica si Ginecologie.

Conform informatiilor prezentate de medicul Gina Puflea, cauza decesului bebelusului este "o suferinta fetala indusa de cordonul scurt, accentuata in expulzie, cand probabil cordonul a fost suprasolicitat".

Conducerea Spitalului Judetean Mavromati a dispus constituirea unei comisii care sa efectueze  ancheta interna la Maternitatea Botosani, privind cazul bebelusului decedat la cinci ore dupa nastere.

Ancheta a fost declansata dupa ce rudele fetitei care a decedat la cateva ore de la nastere au acuzat cadrele medicale care au asistat-o pe mama la nastere de culpa medicala.

Vezi si Bebelus mort in Maternitatea Botosani, la cateva ore de de la nastere!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FOTO Panică printre călători. Tramvai deraiat de pe şine

astăzi, 15:02
428

Mai mulţi călători au tras o sperietură, sâmbătă după-amiază, după ce tramvaiul în care se aflau a sărit de pe şine. S-a întâmplat în zona Luceafărul, după c...

Procesiune cu Sfinte Moaşte şi hrană caldă pentru 800 de săraci la Hramul Bisericii Vovidenia!

astăzi, 11:20
601

Sărbătoarea Hramului Bisericii Vovidenia din acest an va oferi creştinilor trei zile de rugăciune, bucurie şi milostenie. În acest an, programul liturgic debutează duminică, 19 noiembrie, la o...

Atenţie, şoferi! Poliţia Română recomandă: Circulaţi cu atenţie sporită, pe vreme rea!

astăzi, 11:15
240

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o vitez...