Rezultatele preliminare in cazul bebelusului mort in Maternitate: "Nu poate fi inculpat in acest moment medicul obstetrician"

Rezultatele preliminare in cazul bebelusului mort in Maternitate: "Nu poate fi inculpat in acest moment medicul obstetrician"
Comisia care a analizat cazul mortii bebelusului in Maternitatea Botosani, la cinci ore de la venirea sa pe lume, a stabilit ca rezultatele preliminare arata faptul ca medicul obstetrician nu poate fi inculpat.

"Nu exista semne de traumatism obstetrical, nu poate fi inculpat in acest moment medicul obstetrician. Peste o perioada, care am inteles ca poate dura si pana la 3 luni, vom primi si rezultatele de la microscopie si vom completa celelalte detalii", a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrica si Ginecologie.

Conform informatiilor prezentate de medicul Gina Puflea, cauza decesului bebelusului este "o suferinta fetala indusa de cordonul scurt, accentuata in expulzie, cand probabil cordonul a fost suprasolicitat".

Conducerea Spitalului Judetean Mavromati a dispus constituirea unei comisii care sa efectueze  ancheta interna la Maternitatea Botosani, privind cazul bebelusului decedat la cinci ore dupa nastere.

Ancheta a fost declansata dupa ce rudele fetitei care a decedat la cateva ore de la nastere au acuzat cadrele medicale care au asistat-o pe mama la nastere de culpa medicala.

Vezi si Bebelus mort in Maternitatea Botosani, la cateva ore de de la nastere!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident grav pe Calea Naţională la semafor! Patru persoane au ajuns la spital! FOTO, VIDEO

astăzi, 20:16
3323

Un autoturism Ford Focus, aflat pe sensul de mers către IRE, oprit la culoarea roşie a semaforului, a fost izbit din spate de un Renault Scenic, condus de o botoşăneancă.Şoferul autoturismul...

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

astăzi, 19:46
182

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...

Proteste anunţate din cauza mutării contribuţiilor la angajat

astăzi, 19:12
221

Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ, a anunţat că Federaţia pregăteşte o serie de proteste, pe data de 3 octombrie urmând să fie organizate la nive...