Rezultatele preliminare in cazul bebelusului mort in Maternitate: "Nu poate fi inculpat in acest moment medicul obstetrician"

Rezultatele preliminare in cazul bebelusului mort in Maternitate: "Nu poate fi inculpat in acest moment medicul obstetrician"
Comisia care a analizat cazul mortii bebelusului in Maternitatea Botosani, la cinci ore de la venirea sa pe lume, a stabilit ca rezultatele preliminare arata faptul ca medicul obstetrician nu poate fi inculpat.

"Nu exista semne de traumatism obstetrical, nu poate fi inculpat in acest moment medicul obstetrician. Peste o perioada, care am inteles ca poate dura si pana la 3 luni, vom primi si rezultatele de la microscopie si vom completa celelalte detalii", a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrica si Ginecologie.

Conform informatiilor prezentate de medicul Gina Puflea, cauza decesului bebelusului este "o suferinta fetala indusa de cordonul scurt, accentuata in expulzie, cand probabil cordonul a fost suprasolicitat".

Conducerea Spitalului Judetean Mavromati a dispus constituirea unei comisii care sa efectueze  ancheta interna la Maternitatea Botosani, privind cazul bebelusului decedat la cinci ore dupa nastere.

Ancheta a fost declansata dupa ce rudele fetitei care a decedat la cateva ore de la nastere au acuzat cadrele medicale care au asistat-o pe mama la nastere de culpa medicala.

Vezi si Bebelus mort in Maternitatea Botosani, la cateva ore de de la nastere!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tudor Cardaș a câștigat medalia de argint la International Science Games, în Siberia!

astăzi, 16:52
114

Tudor Darius Cardaş, elev în clasa a X- a la Colegiul Naţional "August Treboniu Laurian", s-a întors luni dimineaţă de la aşteptata olimpiadă pluridisciplinară din Rusia, competiţie în car...

Cine sunt piloții din avionul prăbușit în Bacău

astăzi, 16:48
323

Cei doi piloti ai avionului militar care s-a prabusit luni in judetul Bacau sunt comandorul Marcel Bresug, seful de stat major al Bazei 95 Aeriana "Erou capitan aviator Alexandru Serbanescu"...

Un botoșănean, unul dintre cei mai bine plătiți medici din Iași!

astăzi, 14:40
783

Profesorul dr. Dorin Chiseliţă, şeful Clinicii de oftalmologie din cadrul Spitalului "Sfântul Spiridon" Iași, este unul dintre cei mai bine plătiţi medici ieşeni. Cumulând toate sumele menţi...