Rezultatele preliminare in cazul bebelusului mort in Maternitate: "Nu poate fi inculpat in acest moment medicul obstetrician"

Rezultatele preliminare in cazul bebelusului mort in Maternitate: "Nu poate fi inculpat in acest moment medicul obstetrician"
Comisia care a analizat cazul mortii bebelusului in Maternitatea Botosani, la cinci ore de la venirea sa pe lume, a stabilit ca rezultatele preliminare arata faptul ca medicul obstetrician nu poate fi inculpat.

"Nu exista semne de traumatism obstetrical, nu poate fi inculpat in acest moment medicul obstetrician. Peste o perioada, care am inteles ca poate dura si pana la 3 luni, vom primi si rezultatele de la microscopie si vom completa celelalte detalii", a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrica si Ginecologie.

Conform informatiilor prezentate de medicul Gina Puflea, cauza decesului bebelusului este "o suferinta fetala indusa de cordonul scurt, accentuata in expulzie, cand probabil cordonul a fost suprasolicitat".

Conducerea Spitalului Judetean Mavromati a dispus constituirea unei comisii care sa efectueze  ancheta interna la Maternitatea Botosani, privind cazul bebelusului decedat la cinci ore dupa nastere.

Ancheta a fost declansata dupa ce rudele fetitei care a decedat la cateva ore de la nastere au acuzat cadrele medicale care au asistat-o pe mama la nastere de culpa medicala.

Vezi si Bebelus mort in Maternitatea Botosani, la cateva ore de de la nastere!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

astăzi, 21:24
11

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

astăzi, 18:57
616

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

astăzi, 18:44
172

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...