Război total la Filarmonica Botoșani! Fostul manager îl atacă pe Ovidiu Portariuc și amenință cu Constituția: "Din decembrie 2012 m-ați hărțuit!"

Război total la Filarmonica Botoșani! Fostul manager îl atacă pe Ovidiu Portariuc și amenință cu Constituția: "Din decembrie 2012 m-ați hărțuit!"
Fostul manager al Filarmonicii Botoșani, Mihai Sârbu, a trimis la redacție o Scrisoare deschisă adresată primarului Ovidiu Portariuc, dar și consilierilor locali ai Consiliului Local al municipiului Botoșani, prin care îl consideră pe primar principalul vinovat pentru întreținerea conflictului de la instituția de cultură, conflict care durează de mai bine de un an și care s-a soldat cu schimbarea din funcție a managerului și instalarea lui Liviu Buiuc, cu titlu de interimat.

"Nu dorinta de a ramane director m-a determinat sa va scriu aceasta scrisoare, ci pentru ca sa afle si cetatenii acestui municipiu, judet, ceea ce am realizat in calitate de director. Nu am tinut de acest scaun, dar am dorit ca si dumneavoastra sa respectati legea si oamenii indiferent din care partid fac parte. Am dorit ca sa-mi duc mandatul pana la capat, pentru a demonstra ca se poate face cultura si atunci cand un primar nu doreste, scrie Mihai Sarbu.

Fostul manager ii reproseaza lui Ovidiu Portariuc faptul ca nu s-a aratat niciodata interesat de situatia financiara a Filarmonicii Botosani.  

"Domnule Ovidiu Iulian Portariuc, conflictul iscat la Filarmonica de Stat Botosani a fost intretinut de dumneavoastra care v-ati stabilit de la investirea in functie probabil un singur tel, acela de a schimba toti directorii, indiferent de realizarile acestora.Daca va aduceti aminte in luna septembrie 2012 mi s-a cerut demisia pentru motivul "nu faceti parte din planul nostru pentru viitor ca manager al Filarmonicii de Stat Botosani". V-a interesat vreodata care era situatia financiara a Filarmonicii de Stat Botosani inainte ca subsemnatul sa preia conducerea acestei institutii? Niciodata nu ati fost interesat singura dorinta a fost aceea de a fi schimbat", mai scrie Mihai Sarbu.

Mai mult, Sarbu se considera "hartuit, haituit" de primarul Ovidiu Portariuc si de consilierii locali PSD.

"Din decembrie 2012 m-ati hartuit, haituit, impreuna cu consilierii partidului din care faceti parte, respectiv din PSD, prin diferite metode, prin diferite comisii, prin diferite controale ale institutiilor  a caror conducere apartine partidului dumneavoastra", arata Miahi Sarbu, care scrie spre final: "Domnule Ovidiu Iulian Portariuc nu v-a interesat nimic din activitatea de management a institutiei pe care am coordonat-o, ci doar sustinerea starii conflictuale, stare care s-a mentinut pana la evaluarea finala, cand v-ati dat seama prin nota obtinuta de subsemnatul (9,12, nota obtinuta prin raportul de activitate pe  3 ani)  sunteti obligat din  punct de vedere legal sa incheiem un nou contract de management pe urmatorii 3 ani, fara concurs".

CITESTE AICI INTEGRAL SCRISOAREA DESCHISA A LUI MIHAI SARBU!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ore de pregătire pentru bacalaureat, din martie, la Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava

astăzi, 11:29
23

Și în 2018, profesori ai Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava (USV) oferă consultații gratuite atât pentru elevii de liceu, cât și pentru absolvenții ca...

Părintele Sorin Mihalache deschide conferințele duhovnicești la Biserica "Vovidenia" Botoșani!

astăzi, 10:28
117

Biserica Ortodoxă organizează în perioada Postului Sfintelor Paşti mai multe activităţi cu credincioşii, între acestea fiind conferinţele şi întâlnirile duhovniceşti.&...

Căutat de magistrații italieni, a fost găsit de polițiști în municipiul Dorohoi!

astăzi, 09:56
118

Bărbatul de 29 de ani a fost dus la Curtea de Apel Suceava, unde se vor lua măsurile pentru predarea sa către autoritățile italiene. În cursul zilei de luni, poliţiştii din cad...